mrzepcz1 10.04.06, 08:12 Witam, Bardzo prosze o informacje; czy ktoś z was podawał dziecku syrop atarax??? Mały bardzo żle sypia, ma 11 m-cy, budzi się nawet co godzine, trzeba go bujac , usypiać???będe wdzięczna za jakoąkolwiek informację. Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrzepcz1 Re: syrop atarax 10.04.06, 10:22 Czy ktoś stosował u 11- miesięczniaka syrop Atarax na spokojniejszy sen? Odpowiedz Link Zgłoś
ape_pol Re: syrop atarax 10.04.06, 10:33 Wrzuć w wyszukiwarke- był niedawno wątek o tym syropie. U nas czasami działa, czasami nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzepcz1 Re: syrop atarax 10.04.06, 10:37 Wyszukiwarka nic mi nie znalazła, bardzo prosze o szczegóły??jak długo i czesto mozna używac ten syrop, czy dziecko się nie przyzwyczai; virbukol i sedalia nie pomagają. Naprawde bardzo dziękuję za info. Odpowiedz Link Zgłoś
ape_pol Re: syrop atarax 10.04.06, 11:06 ja sama jeszcze nie wiem co mam myśleć o tym leku. w nocy ignaś dostał 3,5 ml. a mimo to obudził sie 9!!!!! razy. zauważyłam, że pomaga mu przespać spokojnie 2-4 godzin, a później różnie bywa. na ulotce pisze, że nie powoduje "zespołu odstawiennego", czy jakoś tak, ja rozumię przez to, że nie uzależnia. neurolog przepisał nam lek i powiedział, że trzeba synka nauczyć przesypiać noce i ten lek ma pomóc. lekarka stwierdziła, że jakieś efekty będą widoczne po 2 tyg. podawania (chyba chodziło o to, że dziecko wreszcie załapie, że w nocy się spi) ale żeby podawać go conajmniej 2 mies. jeśli chodzi o wyszukiwarkę to wszystko działa, tylko że drogie moderatorki przeniosłw wątek na "zdrowie dziecka", zajrzyj tam, bewnie znajdziesz coś jeszcze na ten temat. pozdrawiam i przespanych nocy życzę. Odpowiedz Link Zgłoś