w1paula 22.04.06, 11:19 Chodzi mi o takie grubsze skarpetki (snoopy, superman) ze skórzanymi podeszwami. Wyrzuciłam już od nich opakowanie i nie wiem czy można je prać. A już by się przydało. A wy jak prałyście - ręcznie czy w pralce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotka.szrotka Re: Skarpetki z podeszwami H&M 22.04.06, 11:56 Prać na pewno można, to nonsens by nie można było. A nie prałaś przed pierwszym użyciem? Wiesz, te rzeczy leżą w magazynach, są przekłądane, małe chińskie, niekoniecznie czyste łapki, itd.... Zresztą jak kiedyś wypierzesz nową rzecz ręcznie to zobaczysz, że woda jest brudna. W pralce prawdopodobnie też można prać, a ręcznie to już napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Skarpetki z podeszwami H&M 22.04.06, 14:50 w pralce na 40 stopniach Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: Skarpetki z podeszwami H&M 22.04.06, 15:13 Hej Mój synek już trzecią parę nosi - od początku prałam w pralce w 40 stopniach, po praniu wyglądają jak nowe (jak zresztą i inne rzeczy z H&M). Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Skarpetki z podeszwami H&M 22.04.06, 17:54 Dzięki mamuśki. Bałam się, że z tą skórką coś się może stać. Do kotka.szrotka: przed pierwszym użyciem nie prałam. Chyba do końca nie wiesz o jakie skarpetki mi chodzi, bo one są zapakowane w grubą folię i rączki ich ni eprzekładają Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Skarpetki z podeszwami H&M 22.04.06, 17:54 chodzilo jej pewnie o to ze produkujacy je przekladaja... Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Skarpetki z podeszwami H&M 23.04.06, 10:08 Uprałam i wszystko ok. Jeszcze raz wielkie dzięki. A tak swoją drogą to nie wydaje się wam, że skarpetki z H&M mają zawyżone rozmiary? Hubcik ma stópkę tak 11-12 cm a skarpetki 18-19 są tylko ciut za duże. Odpowiedz Link Zgłoś
misiulka7 Re: Skarpetki z podeszwami H&M 23.04.06, 11:43 No własnie czasami tak jest że albo zawyrzają albo zanirzają te rozmiary,lepiej kupować żeczy z dzieckiem jeżeli to mozliwe.A i jeszcze chce napisać ze zgadzam się z koleżanką która napisała że żeczy nowo kupione trzeba prać.Ja nawet pluszaki nowe piore a potem daje dziecku do zabawy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Skarpetki z podeszwami H&M 23.04.06, 11:48 H&M ma zawyzona rozmiarowke. paulo... ja dla synka kupilam skarpety w rozm 19-21 ma skubaniec niezla stopke Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: Skarpetki z podeszwami H&M 23.04.06, 11:52 To nie pralaś ich przed pierwszym użyciem??? <szok> Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Skarpetki z podeszwami H&M 23.04.06, 11:56 mama-in-spe napisała: > To nie pralaś ich przed pierwszym użyciem??? <szok> a moze nie mialy kontaktu ze skora dziecka? do tej pory bylo chlodno w olsztynie... dziecko moglo miec rajstopki Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: Skarpetki z podeszwami H&M 23.04.06, 16:16 No właśnie. Szkoda, że tylko jedna maretina się domyśliła. Nawet nie przypuszczałam, że nawet o nie pranie mogą na mnie psy wieszać. A tak w ogóle to niczego nie piorę przed pierwszym założeniem, a więcej powiem, że kurze wycieram tymi ubrankami i dopiero zakładam młodemu Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Skarpetki z podeszwami H&M 23.04.06, 17:23 w1paula napisała: > No właśnie. Szkoda, że tylko jedna maretina się domyśliła. Nawet nie > przypuszczałam, że nawet o nie pranie mogą na mnie psy wieszać. A tak w ogóle > to niczego nie piorę przed pierwszym założeniem, a więcej powiem, że kurze > wycieram tymi ubrankami i dopiero zakładam młodemu powinnas jeszcze podlogi tym przetrzec Odpowiedz Link Zgłoś