28.04.06, 10:18
Witam
Moja 11 tygodniowa córeczka często wkłąda rączke do buzi, nawet po jedzeniu.
Nie wiem co sie dzieje, czy jest głodna, a moze juz zaczynają ja dziąsła
swędzieć-ale tak szybko żąbi??

Pozdrawiam
mama jagódki
Obserwuj wątek
    • shamsa Re: Pytanko 28.04.06, 10:20
      niedawno odkryla, ze ma raczki a teraz, ze moze sie tak nimi bawic. normalne i
      pozadane zachowanie. tylko patrzec ja zacznie ssac kciuk, a potem chwytac.
    • mooh Re: Pytanko 28.04.06, 10:21
      Bo właśnie odkryła, że ma rączki. Rączki są uniwersalną, zawsze dostępną,
      pasjonującą zabawką. Jeszcze kilka tygodni i odkryje nóżki, które są jeszcze
      fajniejszą zabawką.
    • iwonkasion Re: Pytanko 28.04.06, 10:41
      dzieki dziewczyny
      ja sie juz denerwowałam, jestem niedoswiadczona mamuska

• mila2712 Re: Pytanko 28.04.06, 12:16
      odkrywa własne rączki i tyle. mój synek ma pół roku i co chwilę pcha ręce do
      buzi
      • joanon Re: Pytanko 28.04.06, 12:22
        zaczynają pracować ślinianki, moja 15 tygodniowa niunia też tak robi
    • pati775 Re: Pytanko 28.04.06, 12:34
    • ania-1980_1980 Re: Pytanko 28.04.06, 13:55
      moj kubus ma 4 m-ce i juz od ponad miesiaca zapamietale pcha lapki do buzi nie
      przejmuj sie to dla nich zabawa nie pozwol jednak by bylo to jedyne zajecie
      malenstwa
    • blesa1 Re: Pytanko 28.04.06, 14:05
      Moja Emi identycznie. Pozwól jej na to. Na zęby chyba jeszcze za wcześnie. Emi
      za tydzień skończy 3 miesiące, więc jest w wieku Twojego dziecka. Dziecko
      poznaje świat. Rozpoczyna od swojej ręki. Szczerze mówiąc mam gdzieś czy będzie
      miała zgryz prosty czy krzywy, skoro natura tak to stworzyła, to nie zamierzam
      jej poprawiać i jakoś nie wierzę, żeby moja Córka jakoś straciła w przyszłości
      na urodzie jamy ustnej smile Emi potrafi załadować pół pięści do buzi, odpala jej
      się odruch wymiotny, a ona pcha pięść jeszcze dalej smile Mam wrażenie że w buzi
      prostuje jeszcze palce smile W końcu robi się czerwona, wyjmuje, sapie jak po
      maratonie, uśmiecha się i zaczyna ładowanie rączki do buzi od nowa. I tak ciągle
      smile Trochę się przy tym ślini, ale to przecież też natura. A jak cmoka to
      potrafi nas obudzić smile Ssie rączkę po jedzeniu, przed jedzeniem, w zasadzie
      ciągle smile A jeśli chodzi o głód, to objawia to zupełnie inaczej - wrzaskiem na
      pół osiedla smile Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka