iwonkasion 28.04.06, 10:18 Witam Moja 11 tygodniowa córeczka często wkłąda rączke do buzi, nawet po jedzeniu. Nie wiem co sie dzieje, czy jest głodna, a moze juz zaczynają ja dziąsła swędzieć-ale tak szybko żąbi?? Pozdrawiam mama jagódki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shamsa Re: Pytanko 28.04.06, 10:20 niedawno odkryla, ze ma raczki a teraz, ze moze sie tak nimi bawic. normalne i pozadane zachowanie. tylko patrzec ja zacznie ssac kciuk, a potem chwytac. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Pytanko 28.04.06, 10:21 Bo właśnie odkryła, że ma rączki. Rączki są uniwersalną, zawsze dostępną, pasjonującą zabawką. Jeszcze kilka tygodni i odkryje nóżki, które są jeszcze fajniejszą zabawką. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonkasion Re: Pytanko 28.04.06, 10:41 dzieki dziewczyny ja sie juz denerwowałam, jestem niedoswiadczona mamuska Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Pytanko 28.04.06, 12:16 odkrywa własne rączki i tyle. mój synek ma pół roku i co chwilę pcha ręce do buzi Odpowiedz Link Zgłoś
joanon Re: Pytanko 28.04.06, 12:22 zaczynają pracować ślinianki, moja 15 tygodniowa niunia też tak robi Odpowiedz Link Zgłoś
ania-1980_1980 Re: Pytanko 28.04.06, 13:55 moj kubus ma 4 m-ce i juz od ponad miesiaca zapamietale pcha lapki do buzi nie przejmuj sie to dla nich zabawa nie pozwol jednak by bylo to jedyne zajecie malenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
blesa1 Re: Pytanko 28.04.06, 14:05 Moja Emi identycznie. Pozwól jej na to. Na zęby chyba jeszcze za wcześnie. Emi za tydzień skończy 3 miesiące, więc jest w wieku Twojego dziecka. Dziecko poznaje świat. Rozpoczyna od swojej ręki. Szczerze mówiąc mam gdzieś czy będzie miała zgryz prosty czy krzywy, skoro natura tak to stworzyła, to nie zamierzam jej poprawiać i jakoś nie wierzę, żeby moja Córka jakoś straciła w przyszłości na urodzie jamy ustnej Emi potrafi załadować pół pięści do buzi, odpala jej się odruch wymiotny, a ona pcha pięść jeszcze dalej Mam wrażenie że w buzi prostuje jeszcze palce W końcu robi się czerwona, wyjmuje, sapie jak po maratonie, uśmiecha się i zaczyna ładowanie rączki do buzi od nowa. I tak ciągle Trochę się przy tym ślini, ale to przecież też natura. A jak cmoka to potrafi nas obudzić Ssie rączkę po jedzeniu, przed jedzeniem, w zasadzie ciągle A jeśli chodzi o głód, to objawia to zupełnie inaczej - wrzaskiem na pół osiedla Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś