Dodaj do ulubionych

Onda, odpływ

28.04.06, 19:52
Pytanie do osób, które mają wanienkę Onda: Jak powinien wyglądać odpływ w tej
wanience? Kupiłam Ondę w sklepie internetowym. Z instrukcji wynika, że odpływ
to krótka rurka przymocowana w miejscu, gdzie KŁADZIE SIĘ MYDŁO LUB GĄBKĘ i
tak jest on przymocowany w moim egzemplarzu. Problem w tym, że tam, gdzie
logicznie powinien znajdować się odpływ, czyli tam, GDZIE WLEWA SIĘ WODĘ, jest
DZIURKA. Nie ma rurki odprowadzającej, ani nawet żadnego korka. Co powinno być
w tym miejscu?
Obserwuj wątek
    • kamilla29 Re: Onda, odpływ 28.04.06, 21:29
      Moja wanienka już wywieziona na przechowanie,ale spróbóje pomóc.Powinnaś mieć
      plastikowy wężyk.Jeden koniec przymocowujesz tam gdzie opisałaś w dnie tego
      miejsca na mydło,a drugi do otworu w dnie wanienki-to na czas kapieli.Obrazowo
      rurka ma wtedy kształt L,łukowaty bardziej.Aby wylać zdejmujesz ten koniec od
      dna wanienki(dolny),a nie ten od strony zgłębienia mydełkowego i woda wylatuje
      do wanny.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam,ale jesli nie masz wężyka to jest to
      wanienka niekompletna.Ale własciwie taki wężyk to może być jakikolwiek z garażu
      dopasowany,aby rozmiarowo pasował i obejmował te odpływy,długości coś koło
      15cm.
      • lalaa1 Re: Onda, odpływ 28.04.06, 21:46
        Bardzo dziękuję za odpowiedź! Wyobrażałam sobie, że ta rurka będzie na tyle
        długa, żeby można było swobodnie spuszczać wodę nie zdejmując wanienki ze
        stelaża, czyli z metr, a moja ma 20 cm. No, ale nic - trzeba będzie coś
        pokombinować. Grunt, że niczego nie brakuje. Bardzo dziękuję za odpowiedź!
        • kamilla29 Re: Onda, odpływ 28.04.06, 22:15
          ale może to jest jakaś inna onda.Moja jest na takich dwóch poprzecznych
          listwach montowana na wannie.Nie na stelażu.Dlatego wodę spuszczałam tym
          krótkim węzykiem wprost do wanny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka