Dodaj do ulubionych

sama nie wstaje

12.05.06, 19:57
Witam! czy to normalne ,że moja blisko 11 miesięczna córeczka jeszcze sama
nie wstaje?Nie wiem już sama jak ja zachęcać do tego by choć spróbowała
podnieść się w łóżeczku trzymając się szczebli.Mam się zacząć martwić tym
faktem,bo już sama nie wiem czy wybrać się z nią do specjalisty?
Proszę o poradę- może któreś z was drogie e-mamy mają ten sam problem z
dzieciaczkami.

Z góry wielkie dzięki za każda informacjęsmile
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: sama nie wstaje 12.05.06, 20:01
      ma czas, ale do lekarza się przejdź.
      • 111a4 Re: sama nie wstaje 12.05.06, 20:35
        moja córcia pare dni temu skonczyła 11 miesiecy.juz dostalismy skierowanie do
        neurologa a chwile pozniej mała zaczeła próbowac stawac na nogi. inny lekarz
        (nie ten który kazał nam isc do neurologa) powiedział ze nie ma sie czym
        martwic.
        • bejbi76 Re: sama nie wstaje 12.05.06, 21:43
          moja Oliwka skonczyła 11 m-cy dokładnie 8.05 i dopiero dzisiaj pierwszy raz stanęła sama na balkonie,szok i radosc poczułam..
    • mariejo Re: sama nie wstaje 13.05.06, 08:40
      Kazde dziecko rozwija sie inaczej dlatego nie wolno porownywac, moze jest w
      gornej czesci siatki centyl., czesto ciezsze dzieci pozniej wstaja niz te z 25
      centyla nie wiem czesto sa to tez sprawy idywidualne jak z wszystkim...
    • sylwina75 Re: sama nie wstaje 13.05.06, 10:07
      Hej, moja córa 15.05 kończy 11 miesięcy i wstaje od 2 tygsmile jeszcze 2 tyg temu
      się martwiłam, bo nie wstawała i tylko pełzała... teraz trzeba być cały czas
      koło niej, bo wstaje o wszystko - nawet o firanki. Mojej koleżanki syn - teraz
      ma 2 latka, zaczął wstawać dopiero w 14 miesiącu, a chodzić w 17 - mówiła, że
      też sie martwiła, chodziła po lekarzach, a mały teraz się rozwija rewelacyjniesmile
      Jeżeli dziecko się porusza samodzielnie, jest pogodne to nie ma co się martwić -
      przyjdzie czas i załapie wstawanie
      pozwodzenia
      Sylwia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka