isia79 15.05.06, 13:27 Dziewczyny co do picia dajecie swoim dzieciom. Matys ma 10 mcy i daję mu wode mineralną (ostatnio rzadko) ale przede wsystkim soczki rozcieńczone (pół na pół). tak myslałam nad ziółkami, tzn rumianek, miętka (rocieńczone)... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: co do picia? 15.05.06, 13:32 moj syn pije wode mineralna, czasem soczek nierozcienczony.Tak bylo od samego poczatku.Nie mozna chyba takim malym dzieciom jak Twoj syn (bo takim jak moj to moze mozna)dawac ziol dla doroslych, bo nie wiadomo w jakiej proporcji on je dostanie.Poza tym, po co? Odpowiedz Link Zgłoś
isia79 Re: co do picia? 15.05.06, 13:47 chciałam, zeby Mateusz przyzwyczaił się do smaku różnych napoi. Myślałam o podaniu mu tego raz na jakiś czas, troszkę meliski kiedyś dałam mu przed podróżą. Potem dzieciaki (jak moja 10 letnia bratanica) nie zna smaku mięty i nawet, jak ją brzuszek boli, to brydzi się zioła tknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: co do picia? 15.05.06, 13:59 sa herbatki roznosmakowe dla niemowlat, tylko niestety bardzo slodzone.Ale mysle ze ma jeszcze czas na smaki herbatek.Na razie przeciez zaczyna smakowac jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
koma77 Re: co do picia? 15.05.06, 16:08 Daję przeważnie wodę min. niegazowaną albo zwykłą gotowaną, sporadycznie jakąś 'słabą'herbatkę zaparzaną (np. hibiskus, mięta) bez cukru. Tych granulowanych słodzonych glukozą herbatek dla niemowląt nie daję, soków też nie daję (za sokami mały nie przepada, zresztą dostaje full owoców w słoiczkach) Odpowiedz Link Zgłoś
danuskad1 Re: co do picia? 15.05.06, 16:56 Ja też nie daje tych herbatek dla dzieci, ponieważ są strasznie słodkie. Mój pije wodę żródlaną, rumianek, koperek włoski, lipę, i pokrzywę - ponieważ ma skłonności do infekcji drógmoczowych Odpowiedz Link Zgłoś
iza9919 Re: co do picia? 15.05.06, 17:33 ż Bobovity są soki z dodatkiem rumianku, kopru, mięty Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: co do picia? 15.05.06, 21:05 A mój pije kompoty robione przez babcię,niesłodzone.Z różnych owoców- jabłka,gruszki,śliwki a ostatnio maliny,jagody,porzeczki.Dostaje też czasem herbatkę jabłkową Hippa ale tylko w nocy bo mi się nie chce kompotu przygrzewać a zimnego mały nie wypije.Sporadycznie soczki ale rozcieńczone. Odpowiedz Link Zgłoś
ape_pol Re: co do picia? 15.05.06, 22:23 Vibowit bobas, soczki rozcieńczone, herbatki dla niemowląt z melisą, rumiankiem, kpprem włoskim. Odpowiedz Link Zgłoś
babilon8 Re: co do picia? 15.05.06, 22:36 zwykła herbatka czasem kubuś , wody niestety nie tknie Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: co do picia? 16.05.06, 09:13 Wode mineralna przegotowana. Nie wolno dawac szczegolnie na noc npojow slodzonych z powodu mozliwosci rozwoju prochnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
majca1 Re: co do picia? 16.05.06, 09:58 soki, herbatki w granulkach, wody nie tknie, ale pracujemy nad tym. Ziół nie daję bo nie uskarża się na nic, to po co? Odpowiedz Link Zgłoś