Dodaj do ulubionych

Chusta dla niemowlaka.

18.05.06, 23:04
Myślałam o zakupie takiej chusty do noszennia niemowlaka. Czy ktoś był w
posiadaniu takiej chusty? Czy byłyście z niej zadowolone? Moje dziecko jutro
kończy 7 tygodni i ciągle chętnie wisiałoby mi na "cycu".W związku z tym
zastanawim się nad zakupem takiej chusty? Czy warto???? A może znacie dobrego
producenta takich chust? Jaka firma jest najlepsza? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • karolinka123 Re: Chusta dla niemowlaka. 18.05.06, 23:27
      Zajrzyj na www.allegro.pl ja osobiscie takiej chusty nie posiadam,ale z tego co
      slyszalam to jest to dobre rozwiazanie np. przy wyjsciu do supermarketu itd.
    • agawi26 Re: Chusta dla niemowlaka. 19.05.06, 10:22
      Hejsmile Mój mały ma skończone 8 tygodnismile Trzy tygodnie temu kupiłam (na
      Allegro - ze względu na cenę) hustę-nosidło firmy Premaxx. Nie byłam w tej
      kwestii douczona i tylko tego szukałam, teraz wiem już, że firm produkujących
      tego typu nosidełka jest kilka. Jestem zadowolona, nawet bardzo. Mały, nawet
      jeśli jest bardzo rozbudzony i płacze, włożony do chusty i przytulony do mnie,
      po chwili się uspokaja i zasypia. Mam ciężki wózek, brak zjazdów na schodach w
      bloku, mąż cały dzień w pracy i jeszcze duży psiak w domu. Raz, dwa razy
      dziennie wkładam małego do chusty i idę na zakupy do osiedlowego sklepu czy
      wychodzę na spacer z psem. Wykorzystałam też tę chustę parę razy w
      supermarkecie. Wciąż na osiedlu wzbudzam sensację, a bardzo często również
      spotykam się z wyrazami oburzenia, że niszczę dziecku kręgosłup i bioderka, że
      go przyduszam, itp. A ja myślę, że jeżeli dzieciątko nie spędza w tej chuście
      całego dnia, łącznie może godzinkę do dwóch na dobę, to raczej nie robię mu tym
      krzywdy. Krótko - ta chusta ułatwia mi życzie, a Mały też szczęśliwy, bo
      wtulony w Mamęsmile Pozdrawiam Was cieplutkosmile
      • schiriou Re: Chusta dla niemowlaka. 19.05.06, 10:38
        A ja sobie sama uszyłam.dostałam wykrój i już,szybko i tanio i można sobie kilka
        uszyć aby pasowaly do ubrania smile
        • agawi26 Re: Chusta dla niemowlaka. 19.05.06, 10:41
          Szczerze??? Normalnie Ci zazdroszczę. Sama może bym sobie nie uszyła, ale moja
          Mama pewnie chętnie by mi pomogłasmile Aż ci zazdroszczęsmile
          • schiriou chcecie wykrój? 19.05.06, 11:18
            Chyba powinnam jeszcze mieć,więc jak ktoś chce to dajcie znać na priv.
            • goo11 Re: chcecie wykrój? 19.05.06, 11:34
              Ja bardzo proszę o wykrój.Z jakiego materiału to uszyc?Pozdrawiam.
    • agaa_p Re: Chusta dla niemowlaka. 19.05.06, 22:56
      ja właśnie zakupiłam taką chustę i kiedy włożyłąm swoją żabę do niej nie protestowała ja jednak miałam wrażenie, że robię jej tym krzywdę. Kurcze i teraz nie wiem... Sama reklama producenta o bezpieczeństwie jej stosowania mnie już nie przekonuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka