Dodaj do ulubionych

smoczek NUK

28.05.06, 19:44
nadeszła pora na wymiane smoczków w butlach małej.kupiłam NUK 2 do
mleka,odpowiedni do wieku.i jak sie okazało mała nie potrafi z niego pic!albo
cos z tym smokiem jest nie tak.do tej pory uzywałam troprzepływowych z
canpola,one sa takie zaokraglone.nuk natomiast ma kształt smoczka
uspakajajacego. Cos jest nie tak z tym nukiem u mnie?czy jesli dalej bede
uzywała tych okragłych to czy bedzie to miało jakis wpływ na uzebienie
małej????moze dziwne to pytanie ale tak sie własnie zastanawiam.
Obserwuj wątek
    • kosmitka06 Re: smoczek NUK 28.05.06, 22:22
      Wydaje mi się, że nie powinnaś zmieniac smoczków jeżeli chodzi o firmę, bo
      przecież każdy ma inny kształt. A to w jaki sposób jest wyprofilowany smoczek
      nie ma raczej większego wpływu na zgryz.
      Jeżeli jednak wolisz byc spokojniejsza to zapytaj pediatry lub farmaceutki- ona
      zapewne Ci doradzi.
      • mmala6 Re: smoczek NUK 28.05.06, 22:44
        kazde dziecko (no moze prawie kazde) by tak zaregowalo.Przyzwczailo sie do
        ksztalu okraglego i tu mu nagle cos innego podtykaszwinkMoj synek od poczatku ma
        smoczki do butelek i uspokajacze Nuka, nic nie zmienialam i mysle,ze Ty tez
        lepiej wroc do Canpola.
        Na marginesie, moja kolezanka stomatolog ortodonta twierdzi,ze NUK wlasnie ma
        najbardziej anatomiczny ksztalt smoczka i nie powinien powodowac wad zgryzu.
        Ja wybralam Nuka bo mi sie kolory smoczkow podobalywink
        • kama1978k Re: smoczek NUK 29.05.06, 08:38
          Mam pytanie dot. smoczków uspakajających ( nie tych do butelek ). Mój synek
          od początku uzywa NUKA. Kiedy skończył 6 miesięcy kupiłam mu te większe -
          dwójki. Niestety do tej pory ( 7,5 mies ) nie jest w stanie zaakceptować
          tych wiekszych - nawet jak sam sobie je wkłada to po chwili wypluwa i ma
          odruch wymiotny. Te smoczki rozmiarowo rzeczywiście są większe od jedynek
          ale chyba czas już żeby zaczął je ssać. Jak mam go do nich przyzwyczaić?
          • kasiadove Re: smoczek NUK 29.05.06, 10:02
            My też używamy nuka - uspokajacza i butelkowych.
            Jeśli chodzi o rozmiar to zmieniliśmy na 2-kę jak mała miała 7 mies. - nie
            robiła problemów.
            A zmiana kształtu robi różnicę - chciałam jej dać kiedyś pić z okrągłego, który
            był dołączony do butelki - nie umiała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka