Dodaj do ulubionych

bliska paniki

30.05.06, 13:46
pomózcie prosze, bo juz rozum tracę, mały ma 6 miesiecy,od wczoraj temp.39
dwóch lekarzy nic nie widziało ,gardło czyste, oskrzela i brzuszek ok, niby
mogą to być zeby, ma tylko troszkę kataru i odbija mu się tak brzydko i wtedy
płacze, co to moze byc?
Obserwuj wątek
    • kasikk3 Re: bliska paniki 30.05.06, 14:02
      Moja Ola ma 7 m-cy i wczoraj skńczyła tzw. trzydniówkę. 3 dni gorączka ponad 39
      st. i kompletnie żadnych innych objawów. Po trzech dniach gorączka mija i
      pojawia się okrutna wysypka. Jeśli to trzydniówka wszystko, co możesz zrobić to
      zbijać gorączkę (mi się udawało jedynie na dwie godziny, potem znów był komin)
      i czekać, czy będzie wysypka. Mojej Oli dodatkowo wychodziły zęby - w trzecim
      dniu gorączki wyszła jej dolna jedynka. To jest niegroźna choroba zakaźna, więc
      pojawia się raz i ostatnismile)) My mamy ją już za sobą.
      • anita391 Re: bliska paniki 30.05.06, 14:09
        lekarka mowiła że to raczej nie trzydniówka, bo wężły chłonne są niepowiększone
        • kasikk3 Re: bliska paniki 30.05.06, 14:17
          Nic mi nie wiadomo na temat powiększenia sie węzłów chłonnych przy
          trzydniówce.....trochę o tym czytałam i nigdzie o tym nie pisali. Olka nie
          miała powiększonych. Cóż, obserwuj skórę na brzuszku, jesli to trzydniówka to
          zacznie się zmieniać, bedą widoczne takie jakby maleńkie popękane naczynka - to
          zwiastun zbliżającej się wysypki. Długo niębędziesz musiała czekać, żeby się
          przekonać co to jest. Powrotu do zdrowia życzę, oby to były tylko ząbalesmile
        • aga1754 Re: bliska paniki 30.05.06, 14:18
          witaj. moj syn na poczatku maja tez mial tak wysoka temperature tez ma 7
          miesiecy. na drugi dzien tez i tez myslalam ze to trzy dniowka. nie mialam jak
          isc do lekarza bo to byl ten dlugi weekend. no i okazalo sie ze to grypa
          zoladkowo-jelitowa to wirus. pierwsze byly wymioty potem biegunka. bardzo mi
          cie szkoda wiem co przezywasz. moze jakas konsultacja w szpitalu dzieciecym.
          dawaj duzo picia dziecku to najwazniejsze przy goraczce. pozdrawiam i zycze
          zdrowia. aga.
          • kasikk3 Re: bliska paniki 30.05.06, 14:27
            Zgadzam się. Nie zmuszaj dzidzi do jedzenia ale próbuj co chwilę wlewać w nią
            trochę wody. Ja na śpiąco dawałam też bardzo rzadką kaszkę, żeby ją nawodnić.
            Zawsze możesz na własną rękę wykonać badanie kupci pod kątem rotawirusów, tak
            dla własnego spokoju.
    • ade1 Re: bliska paniki 30.05.06, 14:41
      moze trzydniowka. moja corcia ostatonio miala.
    • anita391 Re: bliska paniki 30.05.06, 15:17
      bardzo wam dziękuje, trochę sie uspokoiłam, ale skad to obijanie? i to z takim
      brzydkim zapachem?
      • pxm Re: bliska paniki 30.05.06, 22:07
        i dla świętego spokoju badanie moczu - ogólne i posiew...moj niuniek miał
        gorączkę od zakażenia bakterią e.coli
        idź do lekarza lepiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka