Dodaj do ulubionych

od kiedy biszkopty i kisiel???

31.05.06, 17:28
moja mała skończyła 7 miesięcy,można????oczywiście kisiel własnej roboty.Ma
skaze białkową czy to ma jakieś znaczenie???
Obserwuj wątek
    • betulinka Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 31.05.06, 17:49
      Biszkopty bezglutenowe dla maluszkow produkuje Bobovita i Nestle ale dopiero po
      10 miesiacu.Sa tez bez dodatku cukru krystalicznego.Co do kislu to szkodza
      produkty zawierajace zelatyne(jak w jogurtach).Swoja droga moja mama pierwszego
      biszkopta podala mi jak skonczylam 6 miesiecy i jakos przezylam ten test.Mysle
      tez ze sporo zalezy od tego czy karmisz piersia,czy tez wczesniej wprowadzilas
      w diecie coreczki nowe smakolyki.Pozdrawiam.
      • taormina Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 31.05.06, 18:16
        Kisiel własnej roboty można podać. Zrobiony na soczku z dodatkiem deserku. Moja
        Madzia wcina aż jej sie uszy trzęsą.
    • blanez16 Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 31.05.06, 20:36
      Miśkopty Nestle od 10 mies. nie są bezglutenowe !!! Natomiast w sklepach z tzw.
      zdrową żywnością można kupic biszkopty bezglutenowe. Ja zaczęłam je podawac
      synkowi jak miał 6,5 mca (jest zdrowy). Teraz kończy 8 mies. i nasza lekarka
      twierdzi,że mogę już zacząc dawac mu normalne. Co do kisielu się nie wypowiem -
      sama szczerze nienawidzę, więc dziecku nie podam wink
    • igulinda Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 31.05.06, 20:42
      kisiel domowej roboty nie ma zelatyny...taki kupny chyba tez nie. zelatyne ma o
      ile wiem galaretka.
      • anettaa1 Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 02.06.06, 10:29
        a macie przepis na taki kisiel własnej roboty?
    • aga1754 Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 02.06.06, 14:40
      dzis myslalam nad tym samym. moj syn za tydzien skonczy 8 miesiecy i chce cos
      nowego mu wprowadzic. mam przepis na kisiel z poradnika zywienia malego dziecka
      ktory dostalam z bobovity. 6 miarek mleka w proszku, 180ml. wody, 8g maki
      ziemniaczanej, pol zoltka ( nie wiem tez czy to zoltko ma byc surowe czy
      gotowane na twardo no i wogole sie zastanawiam nad tym zoltkiem?), deser lub
      sok do zmieszania. jeszcze nie probowalam robic i nie wiem czy to dobre. jakby
      ktos mial cos lepszego niech pisze. pozdrawiam aga.
      • mmonia74 Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 02.06.06, 14:50
        kisiel (oczywiście własnej roboty) na kompocie z jabłek można już podawać
        moja mała (7miesięcy i 8dni) zajada się nim
      • budzik11 Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 02.06.06, 15:43
        To jest chyba przepis na BUDYŃ? Budyń robi się na mleku, kisiel na wodzie (bez
        mleka).
    • juswie Przepis kisiel 02.06.06, 15:02
      150ml soczku, zagotować, woda do rzpuszczenia mąki ziemniaczanej troszkę w
      kubku. Łyżeczkę-1,5 łyzeczki mąki ziemniaczanej wymieszać z wodą, mozna dodać
      żółtko surowe, taki mix wlać do wrzącego soczku i gotować aż zgęstnieje.
      Dla dzieci, które nie mogą mleka polecam do takiego kisielku dodać 2-3 łyżeczki
      Sinlacu i gotowe.
      Moja córcia ma 7,5 miesiąca i uwielbia równieź kluseczki lane: żółtko surowe +
      2 łyżeczki Sinlacu (musi być w miarę gęste wbrew nazwie) kłaść łyżeczką na
      gotująca wodę, gotować chwilkę odcedzić i podać z owocami.
      Pycha i bez glutenusmile
      • budzik11 Re: Przepis kisiel 02.06.06, 15:41
        A po co mleko lub Sinlac do kisielku??
    • budzik11 Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 02.06.06, 15:40
      Biszkopty bezglutenowe można po skońćzeniu 6-go m-ca. Glutenowe (np. Miśkopty
      zawierają gluten) - po 10 m-cu.
      A kisiel można też po 6 - jak daje się ziemniaczki to można i kisiel (domowy,
      nie z torebki - bez bawrników, cukru i konserwantów). Ja córce gotuję kisiel i
      budyń (na swoim mleku, też nie z torebki), chciałabym też galaretkę, ale nie
      jestem pewna czy mozna żelatyne podać 7-miesięczniakowi.
    • mama-kacpra Re: od kiedy biszkopty i kisiel??? 02.06.06, 18:12
      witaj.Ja mojemu synkowi robilam kisiel z soczkow bobofrut (te przecierow)
      dodawalam tylko okolo 1,5 lyczeczki maki ziemniaczana, a z biszkoptami to sa
      takie bezglutenowe ale w sklepach ze zdrowa zywnoscia, trzeba czytac sklad.Ale
      powiem tak moj synek tez ma "skaze bialkowa" pije nutramigen, po tych
      biszkoptach i kisielu nic mu nie bylo.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka