saga78 01.06.06, 17:33 jakie herbatki podajecie swoim maluszkom? o jakim smaku?czy tylko z kopru wloskiego czy jakis owocowe tez? i od ktorego miesiaca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kama1976 Re: jakie herbatki powyzej 6 miesiaca? 01.06.06, 21:28 Do roku stosowałam rozpuszczalne herbaty hipp albo bobovita. Jest tam bardzo duży wybór smaków. Po ukonczeniu 1 roku parzylam już herbatki ekspresowe: rumianek, mięta, koper, cytryna, owoce leśne, owoc róży, żurawina i wiele innych. Jak zaczyna się jakaś infekcja to tylko rumianek i lipowa. Mała za 2 tygodnie konczy 3 lata i do dziś dostaje te herbatki. Nie piła jeszcze zwyklej czarnej bo jej nawet nie smakuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babilon8 Re: jakie herbatki powyzej 6 miesiaca? 01.06.06, 22:04 Moja mała żadnych dziecięcych nie chciał pić, natomiast bardzo posmakowała jej ......saga (mówię poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
saga78 Re: jakie herbatki powyzej 6 miesiaca? 02.06.06, 13:42 czyli powyzej 6 miesiecy mozna mu dawac te rozpuszczalne, ale juz rozne smaki, np malinowa itp, nie musi byc z kopru wloskiego Odpowiedz Link Zgłoś
saga78 Re: jakie herbatki powyzej 6 miesiaca? 06.06.06, 21:18 cos moj nie chce pic herbatek i soczkow Odpowiedz Link Zgłoś
milou74 Re: jakie herbatki powyzej 6 miesiaca? 06.06.06, 21:21 tak, jak najbardziej, np. z Bobovity - moj synek lubi z malinę z dziką różą, melisę z jabłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_2 bobovita 07.06.06, 09:27 bobovita rozpuszczalna - jablko z melisa. jednak zdecydowanie woli soczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gerandia Re: bobovita 07.06.06, 09:35 moj synek bardzo chetnie pije herbatke z bobovity z kopru z maliny nie chce wszystkie soczki bobofruta bardzo lubi i chetnie pije ma skonczone 7 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: jakie herbatki powyzej 6 miesiaca? 07.06.06, 09:50 ja nie daję dziecku rozpuszczalnych herbatek granulowanych bo kiedyś czytałam, że produkty instant to sama chemia. i sama staram sie unikać takich rzeczy. dziecku daje soczki ale rozcieńczone wodą a oprócz tego bardzo słabiutkie napary ( w zasadzie tylko zabarwia się woda od saszetki) np. mięta, melisa, herbatka z dziekiej róży, hibiskusa itp. ale znanej firmy np. herbapolu Odpowiedz Link Zgłoś
saga78 Re: jakie herbatki powyzej 6 miesiaca? 07.06.06, 10:20 hmm... zdzwila mnie ta wypowiedz, a tak chwala te granulowane herbatki, chyba wiekszosc mam je podaje, a moze sie myle... Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: jakie herbatki powyzej 6 miesiaca? 07.06.06, 11:03 wiem, że mamy podają, bo są łatwe do przyrządzenia i smaczne ale mnie to nie przekonuje. ja nie podaję i nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
saga78 Re: jakie herbatki powyzej 6 miesiaca? 07.06.06, 12:33 ok ja szanuje kazde zdanie, ja nie chcialam Cie przekonywac, ie mam takiego zamiaru, kazdy robi jak uwaza ja napisalam tylko swoje zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś