Dodaj do ulubionych

Straszny śpioch

15.06.06, 11:33
Moja córeczka ma 9 dni i gdybym jej nie budziła na jedzenie podejrzewam, że
przesypiałaby długie godziny. Zastanawiam się czy nie jest to niepokojące,
budzę ją co trzy godziny daje pierś i dalej malutka idzie spać, może za
wyjątkiem nocy - gdzie nie może zasnąć. Nie wiem czy boli ją wtedy brzuszek.
Obserwuj wątek
    • goska2771 Re: Straszny śpioch 15.06.06, 11:50
      To normlne u noworodkow,spia 20 godz.na dobe,moj tez tak spal po 4-5 godz.Od
      trzeciego tygodnia zaczely sie wydluzac okresy czuwania.A w nocy tez mialam
      problemy bo maly zwykle nie spal od 2 do 4,to na szczescie to juz za
      nami,mysle,ze nie masz co sie martwic,pozdrawiam!
      • gocha752 Re: Straszny śpioch 15.06.06, 13:50
        No ale żeby nawet na karmienie trzeba byłoją budzić, inne dziedziaczki drą się w
        niebogłosy bo są głodne a moje maleństwo śpi, owszek jak przystawię ją do piersi
        to widać że jest głodna i ssi pierś intensywnie.

A co z odbijaniem czy dajecie malucha do pozycji pionowej zeby mu sie odbiło?
        • agular Re: Straszny śpioch 15.06.06, 14:02
          ja trzymalam na ramieniu do odbucia a jesli chodzi o sen to moj tez spal po 5
          godz i budzil sie jadl i znowu sen i niestety ja go nie budzilam i mialam przez
          to malo produkcje mleka i jestesmy na sztucznym wiec budz go co 3
          godz...wszytkiego dobrego smile
          • gocha752 Re: Straszny śpioch 15.06.06, 14:06
            a jak długo należy maluszka trzymac na ramieniu - może mu się przecież nie
            odbić- zauważyłam że moj dzidziuś prawie wogole nie lapie powietrza poniewaz
            karmie przez osłonki i dobrze jej jest chwytac całość osłonki. Sądze ze przez to
            nie ma odbić ani ulewania.
            • agular Re: Straszny śpioch 15.06.06, 14:10
              teoretycznie dopoki sie nie odbije ale ja trzymalam moze 3min i jak nie odbil
              to kladlam do tak zeby mial wyzej glowke...ale moze faktycznie Twoja dziecinka
              nie łyka tyle powietrza smile mój w sumie to żadko odbijał i jest na butli ..kolek
              tez nie mielismy....fajnie ze masz takiego maluszka w domu smile moj juz tak
              urósł ...
              • gocha752 Re: Straszny śpioch 15.06.06, 14:30
                ja wrecz jestem przerażona, boję się ze zrobie mojej córeczce krzywde.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka