Dodaj do ulubionych

pielucha idealna

19.06.06, 01:15
i jej poszukiwanie czyli: czy istnieje pielucha jednorazowa, która byłaby
cienka i chłonna jak pampers i miała genialne gumeczki i rzepki huggiesa super
flexa, jak też sprytne wcięcie rossmanowej pieluszki?
Obserwuj wątek
    • wiola_wd Re: pielucha idealna 19.06.06, 01:22
      Też chcę taką pieluchę!
      • mmala6 Re: pielucha idealna 19.06.06, 07:55
        o jakie wyciecie w rossmankach chodzi?
        Ja znalazl ideal- Cien Lidla, te w duzych pakach za 29zl.Gumeczki obecne,
        chlonnosc super, ksztalt super.
        • iwona298 Re: pielucha idealna 19.06.06, 08:12
          super te pieluchy za 30zeta, ale jest problem, bo są wycofywane z Lidla, to są
          pieluchy niemieckie i mają problem z producentem. Najlepsze dla mnie nawet
          niech się pampki schowają.
          • mmala6 Re: pielucha idealna 19.06.06, 08:49
            naprawde???
            wielka szkodasad
            Przeprosze sie z rossmankami w takim raziewink
        • wielorybka Re: pielucha idealna 19.06.06, 10:28
          mmala6 napisała:

> o jakie wyciecie w rossmankach chodzi?
          > Ja znalazl ideal- Cien Lidla, te w duzych pakach za 29zl.Gumeczki obecne,
          > chlonnosc super, ksztalt super.

modelowanie na bokach
      • mmarta132 HAPPY 19.06.06, 08:19
        Dla mnie najlepszymi pieluchami sa Happy. Nigdy mi nie przeciekły i bardzo
        często jest na nie promocja.
        • mamaivcia Re: HAPPY 19.06.06, 09:53
          a mojemu synkowi przeciekały ...
          i wróciliśmy do Pampków, które też przeciekają ...
    • goska2771 Re: pielucha idealna 19.06.06, 08:47
      Dla mnie pielucha idealna to pielucha z Rossmanna,ale nie wiem czy moj maly sie
      z tym zgadza.
      • gerandia Re: pielucha idealna 19.06.06, 09:56
        moj synek ma 8 miesiecy i do tej pory uzywalam pampersow przesikiwal sie non
        stop w koncu kupilam rossmanki przeciekaly po bokach teraz mam huggisy i sa
        dobre ale happy sa chyba najlepsze o dziwo pozytywnie mnie zaskoczyly i jak
        tylko skoncze paczke huggysow kupie happy na pewno
        pozdrawiam
        • wielorybka Re: pielucha idealna 19.06.06, 10:29
          gerandia napisała:

> moj synek ma 8 miesiecy i do tej pory uzywalam pampersow przesikiwal sie non
          > stop w koncu kupilam rossmanki przeciekaly po bokach teraz mam huggisy i sa
          > dobre ale happy sa chyba najlepsze o dziwo pozytywnie mnie zaskoczyly i jak
          > tylko skoncze paczke huggysow kupie happy na pewno
          > pozdrawiam

happy owszem są przyjemne w dotyku ale nie mają pożadanych przeze mnie
          parametrów i sa grube!
          • molowiak jest taka 19.06.06, 11:01
            to pampers ACTIVE FIT - w jasnych fioletowych paczkach (nie lets go) niestety
            ciężko je dostać, bo chyba je wycofują z rynku, zdaje się że są za drogie jak na
            nasze polskie warunki, ale naprawdę są idealne - cienkie, chłonne, wycięte i
            rozciągliwe
            • kanaviosta Re: jest taka 19.06.06, 18:36
              czy Wy nie przesadzacie? wink
              pielucha idealna to pielucha dobrze założona i zapięta.
              ot i cały sekret. wink
              • wielorybka Re: jest taka 19.06.06, 19:55
                kanaviosta napisała:

> czy Wy nie przesadzacie? wink
                > pielucha idealna to pielucha dobrze założona i zapięta.
                > ot i cały sekret. wink

a gdzie napisałam, że coś mi sie nie udaje? tongue_outPP
                ja sobie marzenia snuję o pieluszce idealnej i pytam, może ktos spotkał smile
            • wielorybka Re: jest taka 19.06.06, 19:53
              molowiak napisała:

> to pampers ACTIVE FIT - w jasnych fioletowych paczkach (nie lets go) niestety
              > ciężko je dostać, bo chyba je wycofują z rynku, zdaje się że są za drogie jak n
              > a
              > nasze polskie warunki, ale naprawdę są idealne - cienkie, chłonne, wycięte i
              > rozciągliwe

po nowej paczce active fit syn miał mega odparzenie ale fakt, jest prawie
              idealna (brakuje mi tych gumeczek z tyłu) i cena jest mało przystępna
              • kanaviosta Re: jest taka 19.06.06, 19:58
                Ty sobie nie snuj marzeń.. tylko sie skoncentruj na rzeczywistości , bo
                maleństwo sobie pupke poodparza tongue_out
                • kiniak22 Re: jest taka 19.06.06, 20:03
                  dla mnie nie istnieje pielucha idealna bo szukalam kupowalam testowalam i
                  skonczylo sie na tym ze obecnie uzywamy pampersow tylko o rozmiar wiekszych bo
                  juz nawet nie chce mi sie szukac innych a te pampersy sa w miare ok
                  • wielorybka Re: jest taka 19.06.06, 20:08
                    kiniak22 napisała:

> dla mnie nie istnieje pielucha idealna bo szukalam kupowalam testowalam i
                    > skonczylo sie na tym ze obecnie uzywamy pampersow tylko o rozmiar wiekszych bo
                    > juz nawet nie chce mi sie szukac innych a te pampersy sa w miare ok

a ja ciągle mam nadzieję
                    a narazie, jak widać, przy pampersach muszę zostać, ehhhh
                    • kanaviosta do wszytkich 19.06.06, 20:33
                      wiecie co? a ja Wam powiem, że pampersa nigdy na oczy nie widziałam tongue_out
                      stoja na półkach w Auchan wielkie paki, ale jakos ciekawości mojej nie wzbudzająwink
                      pracuję z dzieciakami i róznych pieluch się naoglądałam, ale pampersa nigdy tongue_out
                      czym się one niby różnia od innych pieluch??
                      • wielorybka cechy pampersa 19.06.06, 21:02
                        kanaviosta napisała:

> wiecie co? a ja Wam powiem, że pampersa nigdy na oczy nie widziałam tongue_out
                        > stoja na półkach w Auchan wielkie paki, ale jakos ciekawości mojej nie wzbudzaj
                        > ąwink
                        > pracuję z dzieciakami i róznych pieluch się naoglądałam, ale pampersa nigdy tongue_out
                        > czym się one niby różnia od innych pieluch??

cienki, lekki, miękki, bardzo chłonny, suchy w srodku mimo zasikania
                        • kanaviosta Re: cechy pampersa 19.06.06, 21:04
                          to czego mu brakuje w takim razie..?
                          a ile kosztuje to cudo? wink
                          • wielorybka Re: cechy pampersa 19.06.06, 21:20
                            brakuje mu z tyłu super gumeczki takiej jaką ma huggies super flex
                            cena jumbopacka waha się od 39,50 do 46,99 za 90, 80 ,76, 70, 66 sztuk w
                            zalezności od rozmiaru - im większy tym mniej w paczce
                            • kanaviosta Re: cechy pampersa 19.06.06, 21:27
                              hmm.. nie ma na świecie rzeczy idealnych, jak widać nawet pampersy takie nie są wink
                              to Dzidzia i ja chyba pozostaniemy przy starych nudnych Happy, i będziemy tez
                              happy..
                            • buzka5 Re: cechy pampersa 19.06.06, 22:01
                              Pampers lets go ma gumeczkęsmileA jaka jest cena Pamppers Aciive Fit?
                              • wielorybka Re: cechy pampersa 19.06.06, 22:37
                                buzka5 napisała:

> Pampers lets go ma gumeczkęsmileA jaka jest cena Pamppers Aciive Fit?

28 zł za 28 sztuk
                                • buzka5 Re: cechy pampersa 20.06.06, 08:43
                                  Czyli tańsze niż lets gosmileTo nie tak dużo.....
      • zdziska1 Re: pielucha idealna 19.06.06, 21:55
        Kilka osób napisało,że bardzo chwali sobie pieluszki z rossmanna, słyszałam o nich również wiele dobrego. Sa jednak dwa rodzaje tych pieluch, który z nich jest lepszy, czy rozmiar na opakowaniu odpowieda rzeczywistemu?
        • wielorybka Re: pielucha idealna 19.06.06, 22:37
          zdziska1 napisała:

> Kilka osób napisało,że bardzo chwali sobie pieluszki z rossmanna, słyszałam o n
          > ich również wiele dobrego. Sa jednak dwa rodzaje tych pieluch, który z nich jes
          > t lepszy, czy rozmiar na opakowaniu odpowieda rzeczywistemu?

bordowe są te lepsze, rozmiar odpowiada pampersowemu, ale są dość grube (ale
          przesmradzam)
    • iwobana Re: pielucha idealna 19.06.06, 21:44
      Pampersy seria limitowana. Dla mnie bomba. Bardzo mięciutkie, a po bokach mają
      rozciągliwe kawełeczki dopasowujące się do ciałka.
    • azbestowestringi moltex n/t 19.06.06, 21:49

• wielorybka Re: moltex n/t 19.06.06, 22:36
        azbeściana nie bądź taka zagraniczna tongue_out
        pewnie bym kupiła jakby były w sklepie za rogiem
        • piekielna24 Re: moltex n/t 20.06.06, 11:24
          Ja sobie bardzo chwalę pieluszki Dada z Biedronki. Może nie są super cieniutkie
          ale za to bardzo miękkie, dopasowanie, ładne, chłonne, tanie.
          • beta54 Re: ja też 20.06.06, 16:20
    • ewledea Re: pielucha idealna 20.06.06, 19:46
      moje najnowsze odkrycie to pieluchy dada z biedronki, ale te nowe. stare dada"wesole przewijanie z zabkami" przeciekaly, dotychczas wyprobowalam juz pampersow oryginalnych, pieluch cien z lidla, bella happy oraz bordowych rosmankow, tym ostatnim bylam wierna najdluzej, ale w porownaniu z nowmi dada(w rozowym opakowaniu, uzywamy rozmiaru od 4-9)rosmanki sa bardzo sztywne.a do tego dada sa bajecznie kolorowe i maja rozbrajajace obrazki, np. wielblady w namiociesmile)
      • patoga Re: pielucha idealna 20.06.06, 21:34
        dla mnie seria limitowana pampków, od zwykłych młodej robiły się ranki w
        zgięciach nóg, przecinały skórę nawet jak były luźno zapięte. A te limitowane
        pampki mają rozciągliwą miękka gumkę z boków. Tylko czemu są limitowane sad
        • anulaaa TOTO 20.06.06, 21:37
          dla mnie są najlepsze pieluszki toto ale wiele moich znajomych uważa że są
          kiepskie bo na wierzchu jest coś podobnego do ceratkiuncertain
          ja tam jestem zadowolona-mała nie ma problemów ze skórką i nic jej nie ciśniesmile
          mają rociągliwą gumkę z tyłu jak te limitowane pampersysmile
        • plowy1 Re: pielucha idealna 22.06.06, 22:07
          a gdzie można kupić te pampersy z serii limitowanej???i czy to jest jakoś
          zaznaczone na opakowaniu??
    • wielorybka Re: pielucha idealna 22.06.06, 00:06
      pampers z limitowanej serii ze streczowymi zapięciami jest p.r.a.w.i.e idealny
      • gusia210 Re: pielucha idealna 22.06.06, 22:00
        właśnie kupiłam te nowe pampersy-będziemy testować
        a jak na razie najlepsze są pampers lets go(ale źle się je zakłada),za to są
        bardzo chłonne i mięciutkie
        • eska19 Re: pielucha idealna -uwaga na pampers ze strechem 23.06.06, 11:11
          Juz pisalam w innym watku ale dolacze i do tego - moja corka dostala odparzen od
          tych gumek po bokach, teraz w te upaly, przed upalami bylo super..czyli na
          spocona pupke dziala to fatalnie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka