Dodaj do ulubionych

azs na słońcu???

20.06.06, 11:30
czy można ubierać krótki rękaw dziecku, które ma na rączkach i nóżkach skórę z
lekkim (zaleczonym) azs? Smaruję kremem z filtrem f.40. Na razie w wózku i tak
jest raczej zacienione, ale jakbym chciała je czasem wyjąć na spacerze, albo
posiedzieć na tarasie? czy to nie zaszkodzi? oczywiście chodzi mi o chwile -
kilkanaście minut może.
Obserwuj wątek
    • kayah73 Re: azs na słońcu??? 20.06.06, 12:16

Slonce w wielu wypadkach pomaga na azs (ale nie w kazdym, wiec obserwuj uwaznie
      jak to jestu was). Uwazaj natomiast z kremem, moze byc uczulajacy. Ja mojej
      corki nie smaruje kremem z filtrem, chodzi w krotkim rekawie, czasami wylazi na
      slonce, ale z reguly staram sie ja trzymac w cieniu. U niej azs zdecydowanie
      sie polepszylo ostatio, a ostatnio wlasnie lata po ogrodzie na golasa. wink
      • lejla7 Re: azs na słońcu??? 20.06.06, 12:29
        czesc ja mojego synka smaruje kremem nivea 30 ale na spacerku ma postawiona
        budke i jeszcze parasol wiec slonce wogole na niego nie swieci i nie pogarsza
        mu sie nawet ma juz gladka skorke chociaz nie wiem jak to jest z tym sloncem
        tak naprawde, czekam na odp w tej sprawie na forum z expertem. szczerze wam
        powiem ze jak przestalam cudowac z masciami i teraz po kapieli smaruje go
        oliwka a rano mascia zwykla z witamina A to maly w ciagu tyg mial normalna
        skorke a wczesniej uzywalismy bardzo drogich kremow przepisywanych przez
        dermatologa.
    • lena99 Re: azs na słońcu??? 20.06.06, 12:48
      Od czasu upałów zaobserwowałam polepszenie skóry u mojego AZS-owca. Ubieram w
      bluzkę lub body bez rekawów + czapka, na spacer chodzi rano i późnym
      popołudniem, w cieniu (ale zawsze chwilę na słońcu jest). Uważaj na kremy z
      filtrem, ja wypróbowałam 3 i każdy uczulał, teraz nie smaruję w ogóle i jest ok.
    • lena99 Re: azs na słońcu??? 20.06.06, 12:54
      Przypomniało mi się jeszcze - czy Twoje dziecko bierze jakies leki? Jesli tak,
      to przeczytaj ulotkę, przy niektórych nie mozna przebywać na słońcu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka