easy23 10.07.06, 21:41 Prosze o rade co mozna kupic w prezencie niezobowiazujacym dla niemowlaka a raczej jego rodzicow. prezent ma byc bardziej praktyczny ale tez taki ktory ucieszy bo to pierwszy dzidzius Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eps Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 21:52 Ja się cieszyłam jak dostawaliśmy grzechotki i inne zabawki. Tylko nie ciuszki Odpowiedz Link Zgłoś
lusia79 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 21:57 Jeśli niezobowiązujący, to pewnie nie może być drogi. Ja bym kupiła karuzelkę nad łóżeczko Tiny Love (ok. 200zł ), albo pałąk z zabawkami do wózka i fotelika - jest uniwersalny (ok. 80zł), albo niania elektroniczna (znowu ok. 200zł np. DORO). To są prezenty, które mnie by z pewnością ucieszyły, aczkolwiek mając świadomość o ich cenach czułabym się skrępowana i zobowiązana. Można oczywiście kupić też jakieś ładne ubranko (ok. 50zł), kocyk cieplejszy albo fajnego pluszaka - miękkiego - taką przytulankę. Te wymienione też by mnie ucieszyły. W zasadzie od odwiedzających nas dostawaliśmy tylko ubranka dla dziecka, jedna z ciotek dała maluchowi ulubionego do dziś pluszaka, a inna ciepły kocyk, który się świetnie sprawdził w zimie. Przede wszystkim określ pułap cenowy. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 22:00 oby nie ciuszki!!!! nie trafisz w gust i rozmiar, co jest częste. po prostu zabawka, cokolwiek, grzechotkę można kupić za kilka złotych, a za 30 zł kupujesz extra zabawkę dobrej firmy. taniej, lepiej! ja np. kupowałam dość drogie, firmowe ciuszki i jak dostałam jakieś takie średnie, na które przeciez ktoś się wykosztował, to ich raczej nie używałam. a grzechotka za 7 zł czyniła cuda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malinna75 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 23:04 A ja polecam kupić mięciutki ręcznik z kapturem lub kocyk. Tego nigdy za wiele. Ja grzechotek i gryzaczków dostałam całą furę i już się w pudle nie mieszczą. Fajne też są zabawki do kąpieli, np. kaczuszki. Niedrogie, a jak maluch zacznie rządzić w wanience, to będzie jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
7platek Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 23:36 wszystko tylko nie ciuszki zwykle Ci co nie mają doczynienia z dziećmi kupują co popadnie,a potem ściska, źle się zapina, nie ma jak założyć, materiał nie ten a i gust rodzice mogą mieć inny np. chrzesta mojej córki zawsze pyta o rozmiar pampersów i je kupuje i to jest ok, napewno się przydadzą a zabawki jak najbardziej, ale odpowiednie do wieku, dostałam mnóstwo pluszków, które dłuugo nie będą nadawać się do zabawy inne plastikowe muszą mieć atesty i czemuś służyć tzn. żeby dziecko mogło się np. wziąć w rączke, i jeśli jest małe czegoś ciężkiego nie udźwignie itd... Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Płyte Muzyka dla bobasa 10.07.06, 23:38 Rewelacyjne są te płyty moja 8 miesieczna córeczka zasypia przy nich codzienie, miłe dla ucha , uspokajajce i to jest coś nie standardowego, ja bym sie cieszyła gdybym dostała , aze niek tneie wapdła na teki pomysł to kupilismy i teraz przegrywamy wszystkim znajomym! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Płyte Muzyka dla bobasa 11.07.06, 00:37 Ja bym propnowała najpierw sprawdzić, czy płyty trafią w gust rodziców, tu są próbki: www.muzykabobasa.pl/muzyka.html Ja bym tego we własnym domu nie zdzierżyła, na szczęscie nikt nie wpadł na taki pomysł, zeby mi to sprezentować. Jak posłuchałam próbek po lekturze zachwytów na forum, to byłam w ciężkim szoku. Moja cioteczna siostrzenica dostała ode mnie "Misia i Margolcię". Fajne i niegłupie, starczy na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
reniuta67 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 11.07.06, 09:32 Sama sobie ostatnio kupilam (dla malej) ksiazeczke do kapieli.Super. Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 11.07.06, 00:59 Tylko nie pluszaka. Ani go wziąć do buzi (bezpiecznie), ani nie grzechocze, kurzy się i miejsce zajmuje. A na pewno znajdzie się niejeden gość, który bardziej się nie wysili. Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 11.07.06, 05:55 -a może miękka książeczka? są takie materiałowe, bezpieczne dla niemowląt np. z wydawnictwa muchomor o kolorach albo bellony książeczka-przytulnka. moja córcia ma kolekcję takich książeczek (jest jeszcze z mothercare i tiny love ale ta ostatnia ma usztywnione kartki materiałowe) i je uwielbia (koszt od 30 do 75zł) -albo ręczniczek z kapturkiem ale duży, my mamy dwa małe, które nam służyły tylko ze dwa miesiące (koszt około 35zł) - albo komplet naczyń dla niemowlęcia: łyżeczki, miseczka np. taka z pokrywką (koszt zależy od firmy- canpol ma tanie a ładne kolorystycznie) - mata dla niemowlęcia: fajna sprawa a też w zależności od firmy cena bardzo różna Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.16 pampersy oliwka 11.07.06, 07:37 Najlepiej dowiedziec sie jakiej serii uzywa mama ikupic kosmetyki tej serii a pozaty pampersy.byle nie ciuszki i rzeczy typu :obcinaczki,iinne takie drobnostki bo te chyba rodzice kupuja wczesniej.ewentualnie zabawki.ja dostalam wkladki laktacyjne-tez super sp[rawa i kololorowa pieluszke dla malego np do pzrykrywania ze zwierzatkami i wprzyszlosci maly na nim sie bedzie uczyl rozpoznawaniapozdr Odpowiedz Link Zgłoś
monaruda Re: pampersy oliwka 11.07.06, 09:28 Ciuszki nie, ile ja dostałam ciuszków, które zakładało się jeden raz bo były za małe po pierwszym praniu. Dostałam ciepłe śpioszki a już ich nie założe, bo młody w te upały leży w bodziaku albo pampersie. Ucieszyłam się z paki papersów (ktoś powie, że tego prezentu nie widać, że niepraktyczny)bo idą jak woda. Dostałam podgrzewacz do butelek, ale i tradycyjnie grzechotki, gryzaki. Młody na dzień dziecka dostał od tesciowej szczepionkę tą płatną (za 120 zł) też oryginalny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
sallyx Re: pampersy oliwka 11.07.06, 09:40 może być karuzela nad łóżeczko lub pozytywka pociągana za sznureczek, niedrogie a bardzo ładne i praktyczne Odpowiedz Link Zgłoś