Dodaj do ulubionych

Jaki prezent dla niemowlaka???

10.07.06, 21:41
Prosze o rade co mozna kupic w prezencie niezobowiazujacym dla niemowlaka a
raczej jego rodzicow. prezent ma byc bardziej praktyczny ale tez taki ktory
ucieszy bo to pierwszy dzidziussmile
Obserwuj wątek
    • eps Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 21:52
      Ja się cieszyłam jak dostawaliśmy grzechotki i inne zabawki. Tylko nie ciuszki
    • lusia79 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 21:57
      Jeśli niezobowiązujący, to pewnie nie może być drogi. Ja bym kupiła karuzelkę
      nad łóżeczko Tiny Love (ok. 200zł uncertain), albo pałąk z zabawkami do wózka i
      fotelika - jest uniwersalny (ok. 80zł), albo niania elektroniczna (znowu ok.
      200zł np. DORO). To są prezenty, które mnie by z pewnością ucieszyły,
      aczkolwiek mając świadomość o ich cenach czułabym się skrępowana i zobowiązana.
      Można oczywiście kupić też jakieś ładne ubranko (ok. 50zł), kocyk cieplejszy
      albo fajnego pluszaka - miękkiego - taką przytulankę. Te wymienione też by mnie
      ucieszyły. W zasadzie od odwiedzających nas dostawaliśmy tylko ubranka dla
      dziecka, jedna z ciotek dała maluchowi ulubionego do dziś pluszaka, a inna
      ciepły kocyk, który się świetnie sprawdził w zimie. Przede wszystkim określ
      pułap cenowy.
    • moreno500 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 22:00
      oby nie ciuszki!!!! nie trafisz w gust i rozmiar, co jest częste. po prostu
      zabawka, cokolwiek, grzechotkę można kupić za kilka złotych, a za 30 zł
      kupujesz extra zabawkę dobrej firmy. taniej, lepiej! ja np. kupowałam dość
      drogie, firmowe ciuszki i jak dostałam jakieś takie średnie, na które przeciez
      ktoś się wykosztował, to ich raczej nie używałam. a grzechotka za 7 zł czyniła
      cuda!!!
    • malinna75 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 23:04
      A ja polecam kupić mięciutki ręcznik z kapturem lub kocyk. Tego nigdy za wiele.
      Ja grzechotek i gryzaczków dostałam całą furę i już się w pudle nie mieszczą.
      Fajne też są zabawki do kąpieli, np. kaczuszki. Niedrogie, a jak maluch zacznie
      rządzić w wanience, to będzie jak znalazł.
    • 7platek Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 10.07.06, 23:36
      wszystko tylko nie ciuszki
      zwykle Ci co nie mają doczynienia z dziećmi kupują co popadnie,a potem ściska,
      źle się zapina, nie ma jak założyć, materiał nie ten a i gust rodzice mogą mieć inny
      np. chrzesta mojej córki zawsze pyta o rozmiar pampersów i je kupuje i to jest
      ok, napewno się przydadzą
      a zabawki jak najbardziej, ale odpowiednie do wieku, dostałam mnóstwo pluszków,
      które dłuugo nie będą nadawać się do zabawy
      inne plastikowe muszą mieć atesty i czemuś służyć tzn. żeby dziecko mogło się
      np. wziąć w rączke, i jeśli jest małe czegoś ciężkiego nie udźwignie itd...
      • anulla1 Płyte Muzyka dla bobasa 10.07.06, 23:38
        Rewelacyjne są te płyty moja 8 miesieczna córeczka zasypia przy nich codzienie,
        miłe dla ucha , uspokajajce i to jest coś nie standardowego, ja bym sie
        cieszyła gdybym dostała , aze niek tneie wapdła na teki pomysł to kupilismy i
        teraz przegrywamy wszystkim znajomym!
        • mika_p Re: Płyte Muzyka dla bobasa 11.07.06, 00:37
          Ja bym propnowała najpierw sprawdzić, czy płyty trafią w gust rodziców, tu są
          próbki:
          www.muzykabobasa.pl/muzyka.html
          Ja bym tego we własnym domu nie zdzierżyła, na szczęscie nikt nie wpadł na taki
          pomysł, zeby mi to sprezentować. Jak posłuchałam próbek po lekturze zachwytów
          na forum, to byłam w ciężkim szoku.

Moja cioteczna siostrzenica dostała ode mnie "Misia i Margolcię". Fajne i
          niegłupie, starczy na lata.
      • reniuta67 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 11.07.06, 09:32
        Sama sobie ostatnio kupilam (dla malej) ksiazeczke do kapieli.Super.
    • jana111 Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 11.07.06, 00:59
      Tylko nie pluszaka. Ani go wziąć do buzi (bezpiecznie), ani nie grzechocze,
      kurzy się i miejsce zajmuje. A na pewno znajdzie się niejeden gość, który
      bardziej się nie wysili.
    • iws Re: Jaki prezent dla niemowlaka??? 11.07.06, 05:55
      -a może miękka książeczka? są takie materiałowe, bezpieczne dla niemowląt np. z
      wydawnictwa muchomor o kolorach albo bellony książeczka-przytulnka. moja córcia
      ma kolekcję takich książeczek (jest jeszcze z mothercare i tiny love ale ta
      ostatnia ma usztywnione kartki materiałowe) i je uwielbia (koszt od 30 do 75zł)
      -albo ręczniczek z kapturkiem ale duży, my mamy dwa małe, które nam służyły
      tylko ze dwa miesiące (koszt około 35zł)
      - albo komplet naczyń dla niemowlęcia: łyżeczki, miseczka np. taka z pokrywką
      (koszt zależy od firmy- canpol ma tanie a ładne kolorystycznie)
      - mata dla niemowlęcia: fajna sprawa a też w zależności od firmy cena bardzo
      różna
      • izabela.16 pampersy oliwka 11.07.06, 07:37
        Najlepiej dowiedziec sie jakiej serii uzywa mama ikupic kosmetyki tej serii a
        pozaty pampersy.byle nie ciuszki i rzeczy typu :obcinaczki,iinne takie
        drobnostki bo te chyba rodzice kupuja wczesniej.ewentualnie zabawki.ja dostalam
        wkladki laktacyjne-tez super sp[rawa i kololorowa pieluszke dla malego np do
        pzrykrywania ze zwierzatkami i wprzyszlosci maly na nim sie bedzie uczyl
        rozpoznawaniasmilepozdr
        • monaruda Re: pampersy oliwka 11.07.06, 09:28
          Ciuszki nie, ile ja dostałam ciuszków, które zakładało się jeden raz bo były za
          małe po pierwszym praniu. Dostałam ciepłe śpioszki a już ich nie założe, bo
          młody w te upały leży w bodziaku albo pampersie.
          Ucieszyłam się z paki papersów (ktoś powie, że tego prezentu nie widać, że
          niepraktyczny)bo idą jak woda. Dostałam podgrzewacz do butelek, ale i
          tradycyjnie grzechotki, gryzaki.
          Młody na dzień dziecka dostał od tesciowej szczepionkę tą płatną (za 120 zł)
          też oryginalny pomysł.
          • sallyx Re: pampersy oliwka 11.07.06, 09:40
            może być karuzela nad łóżeczko lub pozytywka pociągana za sznureczek, niedrogie
            a bardzo ładne i praktyczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka