Dodaj do ulubionych

czy to możliwe???Glukoza

13.07.06, 14:23
żeby mój 1 miesięczny synek miał nietolerancję na glukozę?????
Strasznie mnie to nurtuje, bo dopiero co wyszliśmy ze szpitala z diagnozą
nietolerancji białaka i laktozy.A pediatra prowadzący nic nie mówił o
glukozie.Mimo to po podaniu dostał biegunki.... dość wodnistej.Proszę
podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • agulkins Re: czy to możliwe???Glukoza 13.07.06, 22:10
      ja na Twoim miejscu popytałabym jeszcze innego lekarza a najlepiej kilku i
      wyciągnęłabym wnioski, ostatnio byłam z moim 8-tyg. maluchem u Pani doktor i
      wysypkę którą miał mały na policzkach zinterpretowała jako skazę białkową,
      kazała wykluczyć z mojej diety cały nabiał, a to praktycznie podstawa mojego
      pożywienia (wcześniejsze problemy z brzuszkiem spowodowały że jem bardzo
      niewiele potraw), postanowiłam odstawić tylko na tydzień i spróbować znowu,
      moja znajoma miała w ten sam sposób postawioną diagnozę i okazało się że to
      uczulenie na marchew smile)powodzenia i głowa do góry smile)))
    • kitka20061 Re: czy to możliwe???Glukoza 13.07.06, 22:13
      Trudno powiedzieć, ale zastanawiam się po co 1-miesięcznemu maluszkowi dajesz
      glukoze???
    • madziaz Re: czy to możliwe???Glukoza 13.07.06, 22:16
      Czasem węglowodany powodują nadmierny rozwój w jelitach niekorzystnej flory
      bakteryjnej. Trzeba dziecku ograniczać węglowodany (czyli glukozę). Ale są
      dzieci, te starsze, którym trzeba eliminować z diety wszystkie węglowodany.
      • jakw Re: czy to możliwe???Glukoza 14.07.06, 00:02
        Hm, czy ty nie stawiasz znaku równości m-y cukrem prostym a węglowodanami. Bo
        owszem, glukoza jest węglowodanem, ale nie każdy węglowodan jest glukozą, i
        węglowodanów to się raczej nie da wyeliminować z diety.
        Glukoza rzeczywiście może mieć wpływ na florę bakteryjną, zwłaszcza że tristes
        była z małym w szpitalu (nie były w robocie jakieś antybiotyki? - to też ma
        wpływ na wszelkie flory bakteryjne)
        • kiniak22 Re: czy to możliwe???Glukoza 14.07.06, 10:12
          a no wlasnie po co podajesz glukoze??? do picia??? spokojnie mozesz podawac
          herbatki dla niemowlat albo czysta wode! ja glukoze do picia podawalam przez
          moze gora 2 tygodnie, bo mi tak powiedzial pediatra zeby cora szybciej "wysikala
          zoltaczke" a potem to juz tylko herbatke, no gdybys doslaczala potrawy to inna
          sprawa, o ale twoj maluszek to jest na to z maly, wiec po co ta glukoza???
    • melka_x Re: czy to możliwe???Glukoza 14.07.06, 10:12
      Nikt Ci nie postawi diagnozy na forum, bigeunka może mieć różne przyczyny,
      musisz zapytać lekarza i obserwować dziecko. Jeśli jednak można spytać, czemu w
      ogóle dajesz glukozę?smile
    • przeciwcialo Re: czy to możliwe???Glukoza 14.07.06, 10:22
      Glukoza jest niezbedna do pracy np. mózgu. Nietolerancja glukozy wiazałaby sie
      z niedozywieniem i śmiercią.
      • melka_x Re: czy to możliwe???Glukoza 14.07.06, 10:25
        No proszę, całe życie człowiek się uczysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka