Dodaj do ulubionych

najlżejszy wózek

17.07.06, 12:59
Mam pytanko do doświadczonych mam. Szukam wózka (głęboki, albo spacerowo-
głęboki) LEKKIEGO - z wagą poniżej 10 kg. Bo z tego co się zorientowałam
generalnie ważą do 15 do 20 kg, a takiego nie dam rady wnosić na 4 piętro;-(
Czy ktoś mi może coś doradzić?????
Obserwuj wątek
    • ewuniek24 Re: najlżejszy wózek 17.07.06, 13:18
      Niestety niezależnie jaki wózek wybierzesz i tak będzie cięzko z wnoszeniem go
      na górę. Wózki 3 w 1, ja wypróbowałam Deltim, ale jest spory wybór wózków,
      które są uniwersalne. Z tego co się orientuję to dość lekkie są wózki Peg
      Perego i Quinny, ale tutaj cena jest dość wysoka. Ale tak czy inaczej musisz
      się liczyć z tym, że albo część wózka zostawisz na dole np podpiętą do
      kaloryfera, albo będziesz biegała na dwa razy. Niestety wózki uniwersalne są
      wszystkie dość cięzkie i przede wszystkim nieporęczne. Ja kiedy używałam
      gondoli, to korzystałam z wózka Deltim fokus. W jedną rękę brałam gondolę za
      uszy, w drugą złożony dolny stelaz i maszerowałam na 3 piętro. Teraz mam tylko
      spacerówkę Baby Dreams Smart. W jednej ręce trzymam dziecko w drugiej złożony
      wózek. Ta spacerówka waży 9,5 kg, ale i tak jest ciężko. Niestety im wózek
      lżejszy tym mniej stabilny. Wózek niestety musi trochę ważyć i najczęściej jest
      to waga ok 10. Poniżej są tylko parasolki. Im bardziej badziewna tym lżejsza.
      • ewuniek24 Re: najlżejszy wózek 17.07.06, 13:31
        Zapomniałam dodać, że ta spacerówka Baby Dreams ma nosidło, które podpinając do
        tej spacerówki pełni funkcję gondoli. Ale tutaj też w jednej ręce będziesz
        miała nosidło, w drugiej wózek. Producenci zabraniają noszenia dziecka razem z
        wózkiem. Tak więc, albo bedziesz miała dwie rece zajęte i będziesz obłożona jak
        wielbłąd, albo skoczysz dwa razy, najpierw z dzieckiem, potem z wózkiem. Ja
        niestety też przez to przechodziłam i dalej przechodzę. Pozdrawiam
    • mamanikosia Re: najlżejszy wózek 17.07.06, 13:39
      Witam. Miałam ten sam problem z wyborem wózka. Też mieszkam na 4 piętrze bez
      windy. Oglądałam bardzo dużo wózków i po długich poszukiwaniach zdecydowałam
      się na emmaliunga city cross. Z tego co widziałam na necie to występuje on
      wszędzie jako spacerówka, albo spacerowy dla nemowląt. Ma w opcji gądolę do
      dokupienia. Nie potrafię powiedzieć dokładnie ile waży ale jest naprawdę lekki
      w porównaniu z innymi które oglądałam. Ma piankowe koła co odejmuje mu wagi i
      lekką gądolkę. Ja radziłam sobie tak że brałam w jedną rękę gądolę a w drugą
      stelaż złożony i się wspinałam i muszę powiedzieć że nie było tak źle. Jedyną
      wadą jaki ma tee wózek jest dość mała gądolka. Zależy kiedy urodzi się
      dzidziuś. Mój urodził się na początku stycznia więc spokojnie mi wystarczył
      prawei do lata a jak robiła się przykrótka dla małego zmieniłam na spacerówkę.
      Naprawdę polecam. Pozdrawiam.
      • asiak78 ANMAR 17.07.06, 14:17
        hej ja szukałam też najlzejszego i kupiłam ten
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=115694085
        polecam i sorki za literówki mam małego na kolanach
    • monis80 Re: najlżejszy wózek 17.07.06, 14:24
      CONECO SOLAR. Bardzo lekki i poręczny wink Polecam.
      • bastet7 Do Monis80 17.07.06, 14:27
        Z tym, że - jak obejrzałam - ten wózek to tylko spacerówka. Aczkolwiek fakt -
        lekkiwink)))
        Ja rodzę w pażdzierniku i potrzebuję na początek czegos z gondolkąwink)
        • ewuniek24 Re: Do Monis80 18.07.06, 11:05
          Zobacz sobie baby Dreams Smart. Waży 9,5 kilo i w komplecie masz nosidełko,
          które pełni funkcję gondoli. Na allegro kosztuje ok 500 zł. Są dwa modele Baby
          Dreams Smart i Baby dreams Smart +. Obejrzyj sobie na stronie producenta
          www.babydesign.pl/ Ja polecam Ci baby dreams smart, ponieważ on w
          komplecie posiada wszystko co potrzebne, czyli nosidło, które podpinasz jako
          gondolkę, dwa pokrowce na nózki i pokrowiec ptrzeciwdeszczowy. Ja go bardzo
          lubię i jestem z niego bardzo zadowolona
        • monis80 Re: Do Monis80 18.07.06, 11:23
          Przepraszam, nie wczytałam się do końca w Twój postsmile
          Pozdrawiam.
    • madziaz Re: najlżejszy wózek 18.07.06, 22:07
      Też miałam problem, chociaż mieszkam na pierwszym piętrze (kręgosłup). Mam
      wózek Nestor Sporting Day, który do lekkich nie należy. Zjeżdżam wózkiem po
      schodach. Ma duże pompowane koła, przy małych jest to niemożliwe. Potem znoszę
      dziecko w nosidle, które wkłada się do wózka. Bez nosidła jest dużą, rozłożoną
      na płasko spacerówką. Oprócz tego mam spacerówkę Everflo z funkcją głębokiego,
      która waży na tyle mało, że jestem w stanie wnieść po schodach wózek razem z
      dzieckiem. Ale ze względu na kręgosłup nie robię tego. Łatwiej mi idzie z
      ciężkim Nestorem, którym jeżdże po schodach. Spacerówkę biorę wtedy, kiedy
      celem spaceru jest obiekt, w którym muszę wnieść po schodach wózek razem z
      dzieckiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka