sykol 19.07.06, 11:30 karmir juz 6 tyg.i nic nie chudnę apetyt ma i owszem,ale tez mam sporo ruchu,a waga ani drgie,a zostalo mi jeszcez 10 kg nadwagi a jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-kacpra Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 11:38 Witam ja co prawda nie mialam az tyle kilkogramow po porodzie mnie zostalo tak z 5kg, karmilam tylko do 3 m-ca i to z dokarmianiem i przez ten okres tez niewiele schudlam.Ale potem jak maly rosl i byl bardziej aktywny, a moj organizm pozbieral sie po porodzie to schudlam (oczywiscie kilka razy w tygodniu cwicze- wiec miesnie sie pojawily i przemiana materi sie polepszyla), teraz waze mniej niz zawszez czego sie bardzo ciesze! Myśle że musisz jeszcze troche poczekac az organizm unormuje sie, opinia jest taka ze powrot do formy powinien trwac tyle ile ciaza tj okolo roku.U mnie tak bylo. Cierpilowsci i wroci do normy no ale tez nie bez jakis ograniczen czy racjonalnego zdrowego podejscia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 11:44 wiele dziewczyn tyje podczas karmienia- to sparwa bardzo indywidualna, ja schudlam 11kg w trakcie karmienia tylko dlatego ze stosowalam drakonska diete w innym przypadku nie schudla bym nawet kilograma Odpowiedz Link Zgłoś
serdynka1 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 12:38 ade1, jaka diete stosowalas???? przytylam w ciazy 23kg, zostalo mi jeszcze 8kg. Nie stosuje zadnej diety (poza karmieniem piersia, wlasciwie to sie tez nie ograniczam, jem normalnie, rowniez slodycze(!). Zawsze mialam sklonnosc do tycia, jestem osoba tzw. grubej kosci, ponadto mialam zawsze mase kompleksow z tym zwiazanych. Paradoksalnie po urodzeniu synka, zaczelam zupelnie inaczej patrzec na swoje cialo. Nie wyglada ono najlepiej: mam sporo cellulitu, nadwyzke kg po ciazy,ze o piersiach juz nie wspomne Jednak zmienilo sie zupelnie moje nastawienie do kwesti wygladu zewnetrznego. To ze mam szerokie bioderka i lekko odstajacy brzuszek nie stanowi juz dla mnie takiego problemu jak wczesniej. Cieszy mnie kazdy utracony kilogram, ale nie spedza mi snu z powiek to ze jeszcze mi ich troche zostalo. Wiele w tym zaslugi mojego meza, ktory akceptuje w pelni (mam nadzieje!) moje cialo. A co najwazniejsze moje Dziecko dale mi taka radosc z zycia i energie, ze nie sposob go marnowac na zbytnie przejmowanie sie wygladem zewnetrznym. Niech zyje macierzynstwo!!!! Po za tym w oklepanym powiedzonku "kochanego cialka nigdy nie zawiele" jest wiele prawdy, nie sadzicie? Chyba troche mnie ponioslo i odrobine sie rozpisalam. Mam nadzieje ze nikogo nie zanudzilam.. pozdrawiamy Szymonek z mama Odpowiedz Link Zgłoś
iw77 Re: a co to za dieta? 19.07.06, 14:27 Wlasnie. Ja jestem na etapie zamartwiania sie. Tez jestem grubej kosci i nigdy do drobinek nie nalezalam. Do tego mam olbrzymie sklonnosci do tycia. Potrafilam sie bujac miedzy 87 (nie jest to wynik jakiegos obzarstwa) a 58 kg (ta dolna waga dzieki diecie, a raczej zyciu o wodzie). W ciazy musialam lezec, bo ciaz byla zagrozona. Latwo zgadnac, ze lezenie + normalne jedzenie u mnie to sporo nadwaga. PO ciazy waze 86 kg i po 4 tygodniach jedzenia samych jogurtow i gotowanego chudego mieska z dodatkowym ruchem przy dziecku i przy wozku oczywiscie karmiac schudlam az 1 kg . Wstydze sie wychodzic do ludzi i przyjmowac znajomych. Bola mnie komentarze w stylu "Ale sie z Ciebie duza mamuska zrobila". Co robic? Boje sie stosowac diety, zeby nie stracic na jakosci pokarmu. Poradzcie cos! Odpowiedz Link Zgłoś
bamboo Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 11:46 jedne chudną zaraz po porodzie, inne trochę późiej, a jeszcze inne nigdy /o! mato/. u mnie waga zaczęła spadać po 4 miesiącach karmienia piersią. myślę zatem, że trzeba cierpliwości, a tymzasem korzystajmy z uroków lata oraz tanich i pysznych owoców i warzyw! Odpowiedz Link Zgłoś
parg4 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 11:49 Nie przejmuj sie ja karmie już 14 miesięcy i dopiero schudłam 15 kg a jeszcze zostało mi drugie tyle bo niestety 30 kg tylko przybrałam na wadze Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 12:57 u mnie nie sprawdziło się karmienie żeby schudnąć, karmiłam 10mies. a nawet powiem że przytyłam ((( wcale się nie obżerając. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 14:23 a ja po obu ciążach wagę sprzed osiągałam po 6 miesiącach, W obu ciążach przybierałam 28 kilo i 26 kilo. Jednak, po intensywnym karmieniu waga systematycznie spadała w dół, osiągając nawet momenty kiedy wyglądałam jak cień człowieka, Kiedy osiągnęła 48 kilo przy wzroście 170 przestałam się ważyć. Teraz nie karmię już 11 miesiąc przybyło mi klka kilo ale mi to nie przeszkadza DD Odpowiedz Link Zgłoś
agaa_p Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 14:23 jejkuś mnie też tyleeeee jeszcze zostało do stracenia..ale trudno, nie głodze się ale i nie jem tak naprawdę dużo i właściwie to chyba nie jadam najlepiej (za co pewnie organizm zapłąci) a najgorsze jest to, że nie cierpię ćwiczyć i zawsze sobie o nich przypomne kiedy wykładam się w wannie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 15:17 Od 13 miesięcy, czyli odkąd ustabilizowała mi się waga po porodzie, nie chudnę - ale jem ile chcę, a raczej, ile organizm potrzebuje. Wszelkie skoki apetytu mojej córki (na przykład, kiedy w chorobie ogłasza strajk głodowy i zywi się tylko mlekiem mamy albo w upały) odczuwam w ciągu 24 h jako wielki głód, nie do zaspokojenia inaczej jak brakującymi kaloriami. Tyle, że figurę mam w tym roku inną niż w zeszłe lato, jestem twardsza i zgrabniejsza, choć niedostatecznie szczupła. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 19:57 ja schudlam, po 4-5 m-cach, po 6 tygodniach kochana ktos zapytal mnie sie "to juz drugie w drodze"? Nie naleze do suchych tyczek, ale teraz wygladam lepiej niz przed ciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
reniuta67 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 22:35 Czesc! ja tez chyba jestem taka "matka-polka"co to za cholere nie moze schudnac!!! .karmie juz 3 m-ce i waga stanela ( mam 165 i 77kg) chcialabym schudnac do 65 kg ale ja mam tez tendencje do tycia .Ale zaczelam trenowac brzuszki ( ciekawe tylko jak dlugo wytrzymam) .Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iw77 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 19.07.06, 23:11 Wlasnie wlasnie. Mi w sklepie babka mowi, ze w moim stanie to ona poleca te nektarynki. U ginekologa babka powiedziala, ze jest po mnie czyli po tej Pani w ciazy. Dla wszystkuch ciagle jestem w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
reniuta67 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 20.07.06, 09:00 czesc!! to znowu ja .Dostalam od kolezanki taka diete : stosujesz przez 4 dni i jesz co dwie godziny ( i patrzysz o ktorej zaczelas pierwszy posilek czyli jak o 8.00 to potem o 10.00, 12.00 itd) Cale 4 dni sa takie same: 1)cz.kawa lub herbata bez cukru. 2)2 jaja na twardo 3)10 dkg chudego bialego sera 4)2 pomidory 5)10 dkg chudego miesa lub wedlina 6)dowolny owoc 7)wypic do 1 litra mleka lub maslanki lub jogurtu. koniec I co wy na to? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 20.07.06, 09:41 i to ma byc dieta dla matki karmiacej? jak na moj gust za duzo białka Odpowiedz Link Zgłoś
reniuta67 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 20.07.06, 09:42 tEz mi sie tak wydaje!r. Odpowiedz Link Zgłoś
iw77 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 20.07.06, 10:08 I podchodzi to skladem po diete kopenhaska. Przeszlabym na jakas diete, ale sie boje o pokarm. Odpowiedz Link Zgłoś
asia2044 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 20.07.06, 12:42 Ja też nie schudłam wrecz przeciwnie to tylko mit! Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 20.07.06, 13:03 ja chudne jedynie nie jedząc nic!!karmie narazie 3 m-ce...bardzo powoli chudne... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_natalki12.05 Re: Miomo ze karmie nic nie chudnę 20.07.06, 13:22 ja mam 7,5 miesieczna corcie i zaczelam powazniej chudnac dopiero jak ona miala 5 miesiecy. tez bylam przerazona, bo ja w ciazy przytylam 32 kg. teraz od porodu schudlam 20 kg i nie czuje sie zle z ta waga ( przed ciaza mialam niedowage). ale lekarz powiedzial mi ze tyle ile sie zmieniamy tyle bdziemy wracac do formy- wiec jak 9 miesiecy to 9 miesiecy. cierpliwosci jeszcze sie wcisniesz w ciuchy z przed ciazy Odpowiedz Link Zgłoś