Dodaj do ulubionych

jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie??

19.07.06, 17:17
Jakie jedzonko dajecie swoim maluchom? ze słoiczków czy same gotujecie zupki??

Justyna
Obserwuj wątek
    • visenna2 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 17:20
      Czasem ze słoika, jak mi się nic nie chce robić, np w upałysmile Ale często
      gotuję, porcja zupy starcza mi na 2 dni. Warzywa kupuję normalnie, w
      supermarkecie albo w sklepie osiedlowym. Owoce też czasem ze słoika a czasem
      nie.
      • justyna62 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 17:22
        A możesz mi powiedziec z jakich warzyw gotujesz? z mięsem czy bez?

Justyna
        • visenna2 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 17:28
          Marchew, pietruszka, seler, cukinia, ziemniak, por. Mięso z kurczaka,
          najczęściej pierś. Dodaję łyżeczkę masła.
          Zuzia ma 6,5 miesiąca.
    • shady27 sloiczki 19.07.06, 17:36

• kitka20061 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 17:58
      Ja gotuję sama od początku, bo sprawia mi przyjemność jak córcia ze smakiem
      pożera moje wypociny. Daje jej zupkę na króliku lub indyku. Warzywka to
      marchewka, seler, pietruszka, ziemniak, buraczek, fasolka szparagowa, cukinia,
      kalafior. Oczywiście naprzemiennie, nie wszystko razem. Na deserek dostaje
      kaszke kukurydzianę gotowaną na wodzie z owockami, np:jabłuszko, banan, morela,
      maliny. Moja mała ma już 8 miesięcy.
      • maja209 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 20.07.06, 08:53
        jesli nie sprawilo by Ci to problemu i mialabys chwilke prosze napisz mi jak
        gotujesz te zupki (moze byc na mejla gazetowego ) Zielona troche jestem, nie
        wiem ile czego i co moge laczyc a chcialabym sama gotowac dla swojej coreczki
        Na razie skonczyla 4 m-ce i wprowadzilam tylko soczek jablkowy rozcienczany
        woda ale za chwile powinnam juz jakies zupki Z gory bardzo dziekuje za przepisy
        A moze znasz jakas ksiazke, z ktorej moglabym korzystac ?
    • semida Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 18:03
      Od samego poczatku sloiczki,mala ma juz prawie 8 miesiecy.
      • betulinka Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 18:23
        Od poczatku wylacznie sloiczki,glownie firmy Hipp.Synus zaczal 11 miesiecy.
        • iwonka1975 Sloiczki 19.07.06, 21:30

• behemot79 Re: Sloiczki 19.07.06, 21:34
            Na początku słoiczki, teraz próbuje sama gotować, ael synkowi smakuje bardziej
            ta słoiczkowa breja niż moje pysznosći smile Nie poddaje sie jednak. Oprócz
            obiadków synek zjada kaszke mleczno-ryzową z połową deserku no i pije mleczko.
            Ma prawie 9 miesięcy
        • parg4 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 21:35
          No też bym chciała ale mój maluch nie zje ze słoiczka moja córka jadła a synek
          nie nawet mu mieszałam z normalną zupką i nie zje łobuziak mały teraz to nawet
          już nie próbuje
    • an_qa Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 22:17
      ja sama gotuje bo te zupki ze sloiczkow nie maja smaku. sa obrzydliwe i nie
      wyobrazam sobie zebym mogla podawac mojej corce takie swinstwo...

za to deserki je ze sloiczkow smile
      • justyna62 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 20.07.06, 08:30
        A jak gotujecie same to zawsze z warzyw z pewnego źródła?? ja mam marchewke,
        ziemniaki i pietruszki z działki, niepryskane, ale np kalafior musiałabym
        kupować na bazarku i zastanawiam się nad tym, to samo z mięsem musiałabym kupić
        w sklepie.

Justyna
    • scarlett74 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 20.07.06, 08:55
      Ja od początku gotowałam (warzywa były za sprawdzonego miejsca), a na wyjazdy
      biorę słioczki.I jak jedziemy do teściowej ,bo ta maluszkowi nic nie przygotuje,
      a ja nie mam zamiaru "kotłować "się w jej kuchni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka