justyna62 19.07.06, 17:17 Jakie jedzonko dajecie swoim maluchom? ze słoiczków czy same gotujecie zupki?? Justyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
visenna2 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 17:20 Czasem ze słoika, jak mi się nic nie chce robić, np w upały Ale często gotuję, porcja zupy starcza mi na 2 dni. Warzywa kupuję normalnie, w supermarkecie albo w sklepie osiedlowym. Owoce też czasem ze słoika a czasem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna62 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 17:22 A możesz mi powiedziec z jakich warzyw gotujesz? z mięsem czy bez? Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 17:28 Marchew, pietruszka, seler, cukinia, ziemniak, por. Mięso z kurczaka, najczęściej pierś. Dodaję łyżeczkę masła. Zuzia ma 6,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 17:58 Ja gotuję sama od początku, bo sprawia mi przyjemność jak córcia ze smakiem pożera moje wypociny. Daje jej zupkę na króliku lub indyku. Warzywka to marchewka, seler, pietruszka, ziemniak, buraczek, fasolka szparagowa, cukinia, kalafior. Oczywiście naprzemiennie, nie wszystko razem. Na deserek dostaje kaszke kukurydzianę gotowaną na wodzie z owockami, np:jabłuszko, banan, morela, maliny. Moja mała ma już 8 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 20.07.06, 08:53 jesli nie sprawilo by Ci to problemu i mialabys chwilke prosze napisz mi jak gotujesz te zupki (moze byc na mejla gazetowego ) Zielona troche jestem, nie wiem ile czego i co moge laczyc a chcialabym sama gotowac dla swojej coreczki Na razie skonczyla 4 m-ce i wprowadzilam tylko soczek jablkowy rozcienczany woda ale za chwile powinnam juz jakies zupki Z gory bardzo dziekuje za przepisy A moze znasz jakas ksiazke, z ktorej moglabym korzystac ? Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 18:03 Od samego poczatku sloiczki,mala ma juz prawie 8 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
betulinka Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 18:23 Od poczatku wylacznie sloiczki,glownie firmy Hipp.Synus zaczal 11 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot79 Re: Sloiczki 19.07.06, 21:34 Na początku słoiczki, teraz próbuje sama gotować, ael synkowi smakuje bardziej ta słoiczkowa breja niż moje pysznosći Nie poddaje sie jednak. Oprócz obiadków synek zjada kaszke mleczno-ryzową z połową deserku no i pije mleczko. Ma prawie 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
parg4 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 21:35 No też bym chciała ale mój maluch nie zje ze słoiczka moja córka jadła a synek nie nawet mu mieszałam z normalną zupką i nie zje łobuziak mały teraz to nawet już nie próbuje Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 19.07.06, 22:17 ja sama gotuje bo te zupki ze sloiczkow nie maja smaku. sa obrzydliwe i nie wyobrazam sobie zebym mogla podawac mojej corce takie swinstwo... za to deserki je ze sloiczkow Odpowiedz Link Zgłoś
justyna62 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 20.07.06, 08:30 A jak gotujecie same to zawsze z warzyw z pewnego źródła?? ja mam marchewke, ziemniaki i pietruszki z działki, niepryskane, ale np kalafior musiałabym kupować na bazarku i zastanawiam się nad tym, to samo z mięsem musiałabym kupić w sklepie. Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: jedzonko ze słoiczków czy same gotujecie?? 20.07.06, 08:55 Ja od początku gotowałam (warzywa były za sprawdzonego miejsca), a na wyjazdy biorę słioczki.I jak jedziemy do teściowej ,bo ta maluszkowi nic nie przygotuje, a ja nie mam zamiaru "kotłować "się w jej kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś