Dodaj do ulubionych

Pomóżcie- biegunka

27.07.06, 11:17
Witajcie, moj roczny synek ma straszna biegunke. Wczoraj dostal, poszlam do
apteki i pani polecila mi SMECTE, podalam Mu i przeszlo. A dzis rano znow
dostal- taka praie sama woda! podalam mu znow smecte i narazie spokoj,
poradzcie co robic...dostaje NAN 3 i w sumie nic nowego, zadnych owocow,
raczej kaszki, wczoraj dostal ryz z sosem- ale takie rzeczy juz je od 8 mc
wiec nie wydaje mi sie ze nagle mu sie cos przestawilo.
Co mam zrobic, moze ma ktos jakis pomysł, czekam na odpowiedź, dzieki z gory,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 11:29
      pilnuj ewentualnych objawow odwodnienia! - zmniejszona ilosc moczu, zmniejszona
      sprężystosc skory, wysuszone śluzowki ( suchy język ) - w razie takich objawow
      natychmiast do lekarza!
      mozesz podac marchwianke - Hipp robi gotowa do podania - kupisz w aptece - hipp
      ors 200 - podawaj tez kleik ryzowy i jak najwiecej picia; z lekow ja dawalam
      Nifuroksazyd i Gastrolit
      • madziajab Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 11:37
        Dzieki wielkie juz wyslalam Mame po te marchwianke, mam nadzieje ze przejdzie
        Kubusiowi...to juz 2 dzien...i nie wiem od czego to...najbardziej boje sie
        podawac mu ten NAN bo przeciez od mleka to z reguly sa jakies biegunki, ale co
        zrobic jak on jeszcze malutki i jesc mleczko musi! dzieki jeszcze raz pozdrawiam
        • b.bujak Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 11:42
          jak przez pare dni nie dostanie mleka, to nic sie nie stanie; nie podawaj
          herbatek/sokow z cukrem, najwyzej z glukozą; jak pisaly dziewczyny - spokojnie
          mozesz dac tez jakis preparat z bakteriami kwasu mlekowego - lacidofil, lakcid
          itp i jeszcze raz podkreslam - pilnuj objawow odwodnienia!
    • 5_monika Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 11:31
      możesz podać Lacidofil, herbatkę z czarnych jagód, rumianku.
    • marva Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 11:33
      z domowych sposobów - jagody w każdej postaci, lacidofil, smecta.Jesli jednak
      tak jak piszesz biegunka jest straszna to chyba lepiej pójść do lekarza, u nas
      znakomice sprawdza sie nifuroksazyd, ale jest na recepte. Teraz w te upały o
      biegunke nietrudno, uważaj bo łatwo o odwodnienie, akurat córcia (18 mcy)
      mojego kuzyna leży z tego powodu pod kroplówką w szpitalu.
      • madziajab Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 11:47
        Mleka nie odstawie- bo on ni usnie bez niego- wczoraj probowalam...on jest od
        mleka bardzo zaleznysmilesmile pije duzo, sluchajcie a moze pic te herbatki w
        granulkach dla dzieci?? czy lepiej woda z glukoza???? co jeszcze moze pic??
        biedactwo, dobrze ze brzuszek Go nie boli, ogolenie jest radosny, biega,
        usmiecha sie, wiec o tyle dobrze! bede uwazac na to odwodnienie, caly czas mu
        cos podaje....dzieki dziewczyny!!!!!
        • b.bujak Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 11:53
          ja juz pisalam - jesli herbatki, to te słodzone glukozą - czytaj skład
    • ania2425 Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 11:48
      sprobuj podac Nifuroksazyd w syropie i Lacidofil - do kupienia w aptece
      (chyba ) bez recepty. polecone przez naszego pediatre przy biegunce
    • dixi Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 12:03
      smecta, lacidofil/lakcid, dieta ryzowa/bezmleczna, duzo napojow (herbatka z
      suszonych jagod, soki raczej nie)- jezeli nie ma poprawy - do lekarza;
      w kwestii diety - nam przy biegunce pediatra polecila zamiast mleka humane z
      MCT - mieszanke bezmleczna (lub z b.mala zawartoscia- nie pamietam) do
      stosowania przy biegunkach wlasnie, bez recepty mozna kupic ale z recepta
      znizka 50%.
      • dixi Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 12:10
        bardzo polecam te humane, jezeli jak piszesz nie zasnie bez mleka; mojemu
        dziecku bardzo smakowala, czego nie mozna powiedziec o marchwiance hippa -
        sprobowal, wyplul i to byl koniec, wiecej nie tknal, zreszta sprobowalam i sie
        nie dziwie wink
        walczylismy z biegunka niedawno, z ostrej przeszla w normalne, ale czeste kupy
        (4,5 dziennie, praktycznie po kazdym posilku albo jeszcze w trakcie) - w
        unormowaniu chyba bardzo nam pomoglo zmielone siemie lniane, dodawane w
        niewielkich ilosciach do czego sie da (do mleka, zupek itp) - tez polecam;
        • madziajab Re: Pomóżcie- biegunka 27.07.06, 12:32
          znalazlam lacidofil- jak mi radzilyscie , ale nie mam ulotki jak go podawac??dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka