gizmaaa 28.07.06, 12:05 Mój maluszek, mały grubasek ma odparzenia na szyjce od tego gorąca.Czy tak samo je potraktować jak odparzenia na pupie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jbasko Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 12:08 raczej zasypywać, w ciagu dnia najlepiej mąką ziemniaczaną, na noc mozna czymś tłustym, najlepij bepanthenem albo alanthanem, no i nie przegrzewac, choć czy to mozliwe w ogóle w te upały pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gizmaaa Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 12:14 Raczej go nie przegrzewam, w domciu siedzi w samej pieluszce.Tylko on ma tyle wałków na szyi i podbródków że to było chyba nieuniknione... dzieki jbasko Odpowiedz Link Zgłoś
jbasko Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 12:17 moja córka tez tak ma, przeszłam to juz, ale w te upały ciezko to wygoić, moim sposobem jest tez nie wychodzenie na pole, chyba, ze zajdzie słońce koło 19, mała jest mniej spocona, a tak naprawdę zrobiło jej się to przez jazdę w foteliku, 3 godz. w jedna i 3 w druga stronę, szyja cała czerwona. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoncia Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 12:32 ja smaruję odparzenia na szyjce kremem ochronnym nievea {jest z cynkiem ładnie i szybkoleczy takie rewelacje} Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_kubusia5 Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 13:22 U nas raz na kilkanaście dni schodzi skórka z cieniutkiej linii na szyjce (z wgłębienia). Trzeba dobrze domywać szyjkę w kąpieli, i my stosujemy sudocrem, ten co do pupy - szybko się goi. Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: Odparzenia na szyi 28.07.06, 13:27 sudocrem -popieram!goi rewelacyjnie.mój smok tez z wałkami i w fałdach robia mu sie odparzenia.fajny tez jest bambino-krem ochronny tez zawiera cynk Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 aaaa i jeszcze... 28.07.06, 13:39 Kąpiel w krochmalu bardzo fajnie łagodzi podraznienia>2łyzki czubate mąki ziemniaczanej na litr wody-gotujesz jak kisiel i dolewasz do kąpieli Odpowiedz Link Zgłoś