Dodaj do ulubionych

od kiedy prać ciuszki dzieci w zwyklym proszku?

31.07.06, 11:37
piore w Jelpie, zastanawiam sie w ktorym miesicu mozna juz probowac przejsc
na zwykly proszek no i na jaki?
Mamusie podzielcie sie doswiadczeniem
Obserwuj wątek
    • amoszyn Re: od kiedy prać ciuszki dzieci w zwyklym proszk 31.07.06, 11:45
      Ja dość szybko zaczęłam prać w "dorosłym" proszku, bo jak mój mały skończył
      jakieś 3-3,5 miesiąca. Nie było żadnych problemów. Ale wiem, że dzieci reagują
      różnie - jednym od urodzenia nic nie jest (nawet jak pierze się ich ubranka w
      totalnie hard corowym proszku) a inne od proszków dla dzieci dostają uczulenia.

Sporóbuj po prostu, zawsze możeesz wrócić do Jelpa.
      • oda100 Re: od kiedy prać ciuszki dzieci w zwyklym proszk 31.07.06, 12:02
        ja tylko pierwszy raz upralam w jakims dzieciecym proszku, a potem przez
        przypadek normalnie z naszymi ciuchami, maly nie mial problemow zatem nie
        uzywalam proszkow dla dzieci w ogole.
    • dido_dido Re: od kiedy prać ciuszki dzieci w zwyklym proszk 31.07.06, 12:08
      Własnie zaczęłam prać w zwykłym proszku. Mały ma 2,5 miesiąca.
      • eps Re: od kiedy prać ciuszki dzieci w zwyklym proszk 31.07.06, 13:40
        Ja zaczęłam jak maly mial 2 miesiace. Piorę w Vizirze sensitive (ale wg mnie
        dziadoski jest- wykorzystam to co kupiłam). zmienię na persila.
    • pucia78 Re: od kiedy prać ciuszki dzieci w zwyklym proszk 31.07.06, 14:03
      zaczęłam prac w Arielu w 2 m.
      • magdalena1811 Re: od kiedy prać ciuszki dzieci w zwyklym proszk 31.07.06, 15:58
        A po co przechodzic na zwykły proszek? Mój syn ma 2 lata i jeszcze piorę mu w
        Jelpie. Skoro pije jeszcze soczki dla dzieci, myję go mydełkiem dla dzieci itp
        to i proszku uzywam "dziecinnego".
        • bomba001 Re: od kiedy prać ciuszki dzieci w zwyklym proszk 31.07.06, 17:20
          ale z praniem jest inaczej. proszku sie nie pije, nie naklada bezpośrednio na
          skore, mozna użyc opcji dodatkowe płukanie i jak dzieciak nie ma alergii to
          juz.
          a dlatego ze prszki dziecinne sa dziadowskie, trzeba prac dzieci ubrania
          osobno, albo wydawac na nie fortunę na pranie rzeczy całej rodziny. i sa bardzo
          popularne w poslce, kraju ubogim i wrażliwym na reklamę, podobnie jak mleko dla
          dzieci ponad rocznych. w innych krajach jakoś nie jest to wskazane
          bezwzglednie...
          a n/t pytania, skonczyłam jak moje dzieci mialy po ok 6 tyg- dla mnie już duże
          były....
    • adanis ja od poczatku w "doroslym" proszku. 31.07.06, 17:26

• mysia125 od poczatku 31.07.06, 18:42
      Trzeba tylko przez jakis czas nastawiac na podwojne plukanie. Konsultowalam sie
      w Henkelu, powiedzieli mi, zeby wybierac proszki z rodzaju sensitive i wlasnie
      proszki, a nie plyny, bo proszki latwiej sie wyplukuje. No i na poczatku bez
      vanisha i zmiekczaczy.

--------------
      Kasia & Felix 23/01/2005
      O Felixie i jego rodzicach,o zabawach i noszeniu w chuscie,o gotowaniu i
      emigracji na blogu:
      Felix for beginners
      • katkaps Re: od poczatku 31.07.06, 19:30
        zgadzam sie od poczatku i bez udziwnien jesli zobaczysz alergie wtedy trzeba
        szybko zareagowac, ja tak zaczelam od poczatku i nie bylo problemow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka