Dodaj do ulubionych

nosidełko

05.08.06, 11:18
Witam,
czy wiecie może gdzie w W-wie można kupić nosidełko dla niemowlaka (1,5 m-ca).
Chodzi mi o takie, w którym dziecko będzie noszone w pozycji leżącej.
Pozdrawiam
ANia
Obserwuj wątek
    • magdalenas10 Re: nosidełko 05.08.06, 15:30
      o chuste Ci chodzi?? ja kupiłam na alegro z Premaxx.jestem dosc zadowolona.Mamy
      tez chwala sobie chusty z Chusta.pl .na alegro są tańsze niz w sklepach.
    • marli3 Re: nosidełko 07.08.06, 10:58
      Ja używam chusty Hamalu od samego początku i rewelacja. Takiego malucha nie
      powinno się jeszcze układać w nosidle aż do 6 miesiąca.
      Polecam producenta, który mieści się na ul. Solec w Arkadach (Zobacz na ich
      stronie www.bebelulu.pl), ponieważ tam Ci wszystko pokażą i wytłumaczą, a to
      jest ważne. Moje koleżanki też kupowały tańszwe chusty albo Premaxx, a w końcu
      końców pojechały na Solec, bo trzeba się nauczyć układać dziecko właściwie.

Nauczyłam się sprawnie wkładać dziecko do chusty - najpierw układałam w pozycji
      leżącej (zgodnie z tym, co powiedzieli w Bebelulu - przy krawędzi, a nie w
      środku, żeby dziecko nie leżało za głęboko), potem w pozycji półleżącej po
      skosie w chuścię - do tej pory się sprawdza, potem z przodu, a teraz noszę
      małego na biodrze albo jak chce oglądać świat - tyłem do siebie. Jest naprawdę
      tyle metod noszenia dziecka. Poa tym chusta bardzo ułatwia mi życie, bo mam
      chory kręgosłup. Lekarz powiedział mi, że nie mogłabym nosić w nosidle, bo przy
      tak dużym ciężarze dziecka za bardzo obciążałoby osiowo kręgosłup. A przy
      chuście często mogę zmieniać ułożenie dziecka, tym samym obciążenie własnego
      kręgosłupa.

No i co jeszcze? Aha. Porównywałam z Premaxxem u koleżanki - jest gruby (dziecko
      się w nim poci) a w zimie i tak się dziecko cieplej ubiera. Poza tym nie daje
      tyle możliwości ułożenia dziecka, np. nie da się ułożyć dziecka w pozycji
      półleżącej, bo boki są za wysokie. Moja koleżanka kupiła więc Hamalu i teraz
      tylko w niej może karmić dziecko, bo mała strasznie się rozprasza podczas
      karmienia, a w chuście leży spokojnie.
    • mathiola Re: nosidełko 22.08.06, 19:17
      ja znalazlam cos takiego:
      www.wszystko.dla.dziecka.pl/index.php?d=produkt&id=2440

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka