Dodaj do ulubionych

czas karmienia

19.08.06, 11:35
Ile czasu powinno spędzać dziecko przy piersi? Synek ma trzy tygodnie i ostatnio zaniepokoiło mnie że krótko ssie, szczególnie w nocy. W dzień 15 minut przy jednej piersi i 15 przy drugiej co jakieś 2-3 gpdziny, w nocy cos około 5 minut a poza tym odczuwa niechęć do ssania z prawej piersi. Czy któraś mama tak miała? Dodam że od dnia porodu bardzo często ssał i to nawet godzine i dłużej. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lidkaaa Re: czas karmienia 19.08.06, 11:40
      Ja mam 2tyg synka i też krócej ssie niż po porodzie.Tłumaczę to sobie tym,że
      piersi były nie wypracowane.Teraz mleko leci pod delikatnym
      naciśnięciem.Myslę,że nasze chłopaki sie najadają. Inaczej daliby o tym znać
      bardzo głośno smile
      • mmaadzia Re: czas karmienia 19.08.06, 11:48
        Dzięki, może przesadzam ale poprostu martwię się czy nie zagłodzę dziecka. Z jednej strony jest mi to na rakę bo moge posprzątać, zrobić pranie i ugotować obiad ale niepokój o synka pozostaje.
        • asiulek1977 Re: czas karmienia 19.08.06, 12:40
          Moje maleństwo też ssie krócej (15 doba) niż na początku, ale z cyca mi po
          prostu cieknie a on cały czas głośno łyka, więc je na całego. Też miałam
          wątpliwości czy się najada, sprawdziłam to w najprostszy sposób, poprosiłam o
          zważenie dziecka w przychodni, moje maleństwo waga urodzeniowa 3400 w drugiej
          dobie ważyło na spadku 3300 a w 12 dobie, 3750 więc na pewno się najada. I
          jeszcze inne mądre powiedzenie położnej środowiskowej jak śpi to się najada, bo
          głodne nie będzie spało.
    • madzialu Re: czas karmienia 19.08.06, 12:45
      Mi położna powiedziała, że dziecko najada się tak naprawdę w ciągu pierwszych 5
      minut. W tym czasie zjada ok 80% posiłku. Potem juz tylko sączy sobie po
      kropelce "deserek" smile
    • simonkapl Re: czas karmienia 19.08.06, 12:45
      Moj synek od pozcatku ssie po 5, gora 10 min.Przybiera prawidlowo.W tej chwili
      ma 4,5 miesiaca i jest tylko na cycu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka