Dodaj do ulubionych

Gotowanie na parze - moje zupki mają super smak

21.08.06, 13:24
Drogie E mamy, chciałam się z wami podzielić moimi uwagami na temat gotowania
na parze. Wiele razy na forum przewijał się temat zupek w słoiczkach i pytań
dlaczego gotowane przez nas zupki mają zupełnie inny smak. Dziewczyny pisały
mi. innymi że do słoiczków dodawane są soki z jabłek lub takie tam. Że dzieci
po pokarmach ze słoiczków nie chcą jeść dań przygotowanych przez mamę Ja
spróbowałam parowania: kupiłam parowar i jestem bardzo zadowolona. Taka
parująca zupka pieknie pachnie, ma pyszny smak, że nie wspomnę już o walorach
odżywczych. (zdrowsze, więcej witamin itd.). Mojej córeczce bardzo smakują a
moim zdaniem mają smak zbliżony do dań ze słoiczków. A przy tym idzie to
jakoś szybciej tak mi się wydaje niż na gazie. Poza tym jakoś tak nie
bałaganię, wszystko czyste, szybko i jak smakuje! Polecam kto jeszcze nie
spróbował.
Obserwuj wątek
    • justyna62 Re: Gotowanie na parze - moje zupki mają super sm 21.08.06, 15:50
      No to Ci zazdroszczę!! Ja tez gotuje córci na parze, a ona nie chce wziaść do
      ust mojej zupki!Juz próbowałam jej dodawać jabłka do smaku, ale też nie wiele
      to dało. Zupki ze słoiczka też nie idą jej najlepiej, ale chociaz buzie otwiera!

Justyna
    • lisabette Re: Gotowanie na parze - moje zupki mają super sm 21.08.06, 17:08
      Z czego gotujecie te zupki?
      • sabana Re: Gotowanie na parze - moje zupki mają super sm 21.08.06, 22:07
        zawsze daję: indyk lub kurczak (cycek) marchewka, pietruszka, por, seler,
        ziemniak na zmianę z płatkami ryżowymi i zamiennie (każdego dnia co innego
        dodaję) cukinia, kalafior, brokuły, buraczek, fasolka i czego tam jeszcze dusza
        zapragnie albo wymyśli.na koniec koperek, natka i łyżeczka tłuszczu: oliwa albo
        rama olivio.
        • majan2 Re: Gotowanie na parze - moje zupki mają super sm 21.08.06, 22:12
          A jak to potem gotujesz? wszytko razem, w jakims specjalnym naczyniu?
    • kitka20061 Re: Gotowanie na parze - moje zupki mają super sm 21.08.06, 23:54
      Jejku, jak Wy możecie mówić ze dania ze słoiczków ładnie pachną? Mi to przypomina karmę dla psów, zarówno zapachem jak i wygladem. Jak kilka razy kupiłam mojemu maluchowi, bo spędzałyśmy cały dzień poza domem, to zdarzyło sie nawet ze dostała odruchów wymiotnych. Ja gotuję sama i dziecko zjada az mu się uszy trzęsą i pachnie tez pięknie. I do obiadków nie dodaję żadnych owoców ani soczków. Zupka to zupka - mięsko, warzywka, od czasu do czasu ryż, lub kaszka kukurydziana, no i masełko lub oliwa czy tez olej z pestek winogron, a co drugi dzień żółtko.
      • aparycja Prawdę powiedziawszy 22.08.06, 08:53
        to mi śmierdzi domowe jedzenie - takie niemowlakowe. Na szczęście Anielka je już
        normalnie i nie muszę się wygłupiać z przecierkami i zupkami tongue_out
      • lisabette Do kitka20061 22.08.06, 12:38
        kitka20061 napisała:

> Jejku, jak Wy możecie mówić ze dania ze słoiczków ładnie pachną? Mi to
        przypomi
        > na karmę dla psów, zarówno zapachem jak i wygladem.

A kto tu napisał, że ładnie pachną ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka