Dodaj do ulubionych

ona często ULEWA!!!!!!!!!!!

22.08.06, 22:05
Moja 6 tygodniowa córeczka bardzo dużo ulewa i nie jest to "serek" tylko
mleko. Jakiś tydzień temu wprowadziłam jej nan1 (wcześniej była na bebiko)i
przez cały czas było dobrze az do dzisiaj. Co mam teraz zrobić??
Obserwuj wątek
    • kanaviosta Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 22.08.06, 22:07
      może zmień mleko?...?
    • dyzia81 Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 22.08.06, 22:08
      Mielismy ten sam problem,polecam NAN AR smile
      • monikaaleksandra Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 09:42
        Jeśli karmisz sztucznie, wprowadź Enfamil AR - przeciw ulewaniu- gęstnieje
        dopiero w żołądku. Ulewanie jest często objawem nietolerancji na mleko krowie i
        jajka, ja karmię piersią i moje dziecko ulewa.ło, więc wywaliłam z diety cały
        nabiał i jajka (nawet w produktach w śladowych ilościach) i ulewanie się
        skończyło. Dziecko ulewało nawet wtedy, gdy zjadłam kawałek drożdżówki.
    • gosiaczek278 Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 10:12
      dziewczyny, a czy ulewanie oznacza, że żołądek jest pełny i więcej się nie
      zmieści?? po co od razu jałowić żołądek dziecka??
      i pytanko, co oznacza skrót bebiko AR?? - u mnie ten sam problem i nie podam
      dziecku jak nie wiem co to jest.
      • katrint Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 10:47
        mleczka ze znakiem AR są właśnie przeciw ulewaniu,zawierają np.skrobię
        ziemniaczaną która zagęszcza nleko.Ja własnie testuję NAN AR i mały faktycznie
        po nim nie ulewa.Problem jest natomiast w tym że to mleko jest dużo gęściejsze
        od zwykłęgo i nie chce tak szybko lecieć i Antek się wścieka mimo że zmieniłąm
        smoczek na większy.Już nie wiem co lepsze
        • maksiunio1 Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 11:26
          Dziewczyny... czy Wy czasem nie przesadzacie?
          Nie mowie tego zlosliwie smile
          Nasz mlody ulewal ogromne ilosci mleka. Praktycznie od samego poczatku.
          Przeczytalismy, a nasz pediatra nas w tym utrwalil, ze ulewanie jest dosc
          powszechnym zjawiskiem i moze wystepowac do 1 roku. Jesli dziecko przybiera na
          wadze i rozwija sie prawidlowow, to trzeba to przeczekac. Nasz ulewal do 6
          miesiaca. I naprawde byly to czasem ogromne ilosci. Ani razu nie myslelismy o
          tym, zeby dac mu jakies inne mleko. Jak byl pokarm z piersi to tylko to pil. W 6
          miesiacu po prostu przestal. Nawet nie jestem w stanie powiedziec dokladnie
          kiedy. Po prostu przestal ulewac.
          Mysle, ze to trzeba przeczekac. smile

Pozdrawiam, i zycze wytrwalosci.... smile
          • gosika78 Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 11:31
            Popieram przedmówczynię. Jeśli nie ma żadnych innych niepokojących objawów to ulewanie jest stanem normalnym. Moja córka bardzo dużo ulewała, ale też przybierała na wadze jak szalona, lekarz powiedział, że nie ma się czym przejmować. Nieststy nie wiem, jak to jest z dziećmi butelkowymi, karmię piersią.
            A tak wogóle to jak coś Cię niepokoi to idż po prostu do lekarza się zapytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka