aisha0002 22.08.06, 22:05 Moja 6 tygodniowa córeczka bardzo dużo ulewa i nie jest to "serek" tylko mleko. Jakiś tydzień temu wprowadziłam jej nan1 (wcześniej była na bebiko)i przez cały czas było dobrze az do dzisiaj. Co mam teraz zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanaviosta Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 22.08.06, 22:07 może zmień mleko?...? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 22.08.06, 22:08 Mielismy ten sam problem,polecam NAN AR Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 09:42 Jeśli karmisz sztucznie, wprowadź Enfamil AR - przeciw ulewaniu- gęstnieje dopiero w żołądku. Ulewanie jest często objawem nietolerancji na mleko krowie i jajka, ja karmię piersią i moje dziecko ulewa.ło, więc wywaliłam z diety cały nabiał i jajka (nawet w produktach w śladowych ilościach) i ulewanie się skończyło. Dziecko ulewało nawet wtedy, gdy zjadłam kawałek drożdżówki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek278 Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 10:12 dziewczyny, a czy ulewanie oznacza, że żołądek jest pełny i więcej się nie zmieści?? po co od razu jałowić żołądek dziecka?? i pytanko, co oznacza skrót bebiko AR?? - u mnie ten sam problem i nie podam dziecku jak nie wiem co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
katrint Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 10:47 mleczka ze znakiem AR są właśnie przeciw ulewaniu,zawierają np.skrobię ziemniaczaną która zagęszcza nleko.Ja własnie testuję NAN AR i mały faktycznie po nim nie ulewa.Problem jest natomiast w tym że to mleko jest dużo gęściejsze od zwykłęgo i nie chce tak szybko lecieć i Antek się wścieka mimo że zmieniłąm smoczek na większy.Już nie wiem co lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
maksiunio1 Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 11:26 Dziewczyny... czy Wy czasem nie przesadzacie? Nie mowie tego zlosliwie Nasz mlody ulewal ogromne ilosci mleka. Praktycznie od samego poczatku. Przeczytalismy, a nasz pediatra nas w tym utrwalil, ze ulewanie jest dosc powszechnym zjawiskiem i moze wystepowac do 1 roku. Jesli dziecko przybiera na wadze i rozwija sie prawidlowow, to trzeba to przeczekac. Nasz ulewal do 6 miesiaca. I naprawde byly to czasem ogromne ilosci. Ani razu nie myslelismy o tym, zeby dac mu jakies inne mleko. Jak byl pokarm z piersi to tylko to pil. W 6 miesiacu po prostu przestal. Nawet nie jestem w stanie powiedziec dokladnie kiedy. Po prostu przestal ulewac. Mysle, ze to trzeba przeczekac. Pozdrawiam, i zycze wytrwalosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: ona często ULEWA!!!!!!!!!!! 23.08.06, 11:31 Popieram przedmówczynię. Jeśli nie ma żadnych innych niepokojących objawów to ulewanie jest stanem normalnym. Moja córka bardzo dużo ulewała, ale też przybierała na wadze jak szalona, lekarz powiedział, że nie ma się czym przejmować. Nieststy nie wiem, jak to jest z dziećmi butelkowymi, karmię piersią. A tak wogóle to jak coś Cię niepokoi to idż po prostu do lekarza się zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś