Dodaj do ulubionych

lakcid-bardzo pilne

31.08.06, 10:28
dziewczyny mój mały ma biegunkę i lekarka między innymi przepisała
lakcidofil a mam w domu całe opakowanie lakcidu napiszcie czy to to samo -
bardzo dziękuję za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • marriedka Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 11:43
      To mniej więcej to samo. Dawaj Lakcid. Ja też daję.
    • tunia30 Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 11:51
      To mniej więcej to samo, z tym że lakcidofil możesz bezpośrednio podać dziecku,
      a lakcid po rozpuszczeniu powinien trochę poleżeć przed podaniem - tak nam
      mówiła pediatra.
      Pozdrawiam
      Tunia
    • gosiunia333 Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 11:55
      ja podaje tez lakcid,ale mi natomiast pediatra powiedziala,ze mam dawac od razu
      pol ampulki a drugie wyrzucac bo to nie moze lezec,wiec sama juz nie wiem,co
      pediatra to inne rady,pozdrawiam
      • blizniaczka1 Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 12:38
        Jeśli dziecko ma skazę białkową, to raczej stosuje się lacidofil.
        • b.bujak Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 14:05
          skladnikiem głównym i leczniczym obu tych preparatow sa bakterie kwasu
          mlekowego - pod tym wzgledem sie nie różnią; lacidofil jednak, w
          przeciwienstwie do lakcidu nie zawiera substancji pomocniczych na bazie bialka
          mleka krowiego, stąd jest bezpieczniejszy dla dzieci ze skazą białkowa;
          jesli Twoje dziecko nie jest uczulone na "krowę" mozesz dac lakcid zamiast
          lacidofilu
          • jakubisia Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 14:11
            nie ma uczulenia na krowę i podałam mu lakcid bo po co ,kupować kolejne leki
            które czasem stoją i są bezużyteczne .Nie wiem czym się mały zatruł ma biegunkę
            i gorączkę ,myślałąm że to grypa jelitowa ale pediatra powiedziałą że są inne
            objawy tej grypy.Przepisała Nifuroksazyd mam nadzieję że minie wszystko bo Kuba
            jest tak rozdrażniony i marudny że szok
            • b.bujak Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 14:19
              Nifuroksazyd jest dobrym lekiem na biegunki - powinna byc szybka poprawa;
              do jedzenia dawaj glownie marchew i ryz; mozesz kupic do picia marchwianke Hipp
              ors 200 i pilnuj, zeby dziecko duzo pilo, moze nie jesc pare dni, ale musi pic
              jak najwiecej; ja dawalam jeszcze do picia Gastrolit ( uzupelnia elektrolity ),
              ale to chyba jest tylko na recepte, wiec musialabys zapytac pediatre
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka