jakubisia 31.08.06, 10:28 dziewczyny mój mały ma biegunkę i lekarka między innymi przepisała lakcidofil a mam w domu całe opakowanie lakcidu napiszcie czy to to samo - bardzo dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marriedka Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 11:43 To mniej więcej to samo. Dawaj Lakcid. Ja też daję. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia30 Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 11:51 To mniej więcej to samo, z tym że lakcidofil możesz bezpośrednio podać dziecku, a lakcid po rozpuszczeniu powinien trochę poleżeć przed podaniem - tak nam mówiła pediatra. Pozdrawiam Tunia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiunia333 Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 11:55 ja podaje tez lakcid,ale mi natomiast pediatra powiedziala,ze mam dawac od razu pol ampulki a drugie wyrzucac bo to nie moze lezec,wiec sama juz nie wiem,co pediatra to inne rady,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczka1 Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 12:38 Jeśli dziecko ma skazę białkową, to raczej stosuje się lacidofil. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 14:05 skladnikiem głównym i leczniczym obu tych preparatow sa bakterie kwasu mlekowego - pod tym wzgledem sie nie różnią; lacidofil jednak, w przeciwienstwie do lakcidu nie zawiera substancji pomocniczych na bazie bialka mleka krowiego, stąd jest bezpieczniejszy dla dzieci ze skazą białkowa; jesli Twoje dziecko nie jest uczulone na "krowę" mozesz dac lakcid zamiast lacidofilu Odpowiedz Link Zgłoś
jakubisia Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 14:11 nie ma uczulenia na krowę i podałam mu lakcid bo po co ,kupować kolejne leki które czasem stoją i są bezużyteczne .Nie wiem czym się mały zatruł ma biegunkę i gorączkę ,myślałąm że to grypa jelitowa ale pediatra powiedziałą że są inne objawy tej grypy.Przepisała Nifuroksazyd mam nadzieję że minie wszystko bo Kuba jest tak rozdrażniony i marudny że szok Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: lakcid-bardzo pilne 31.08.06, 14:19 Nifuroksazyd jest dobrym lekiem na biegunki - powinna byc szybka poprawa; do jedzenia dawaj glownie marchew i ryz; mozesz kupic do picia marchwianke Hipp ors 200 i pilnuj, zeby dziecko duzo pilo, moze nie jesc pare dni, ale musi pic jak najwiecej; ja dawalam jeszcze do picia Gastrolit ( uzupelnia elektrolity ), ale to chyba jest tylko na recepte, wiec musialabys zapytac pediatre Odpowiedz Link Zgłoś