Dodaj do ulubionych

ropa za uszkiem?

09.09.06, 14:33
Własnie chciałam posmarowac mojej niunia trzy tygodniowej buźke i uszka i
zobczyłam ze za jednym ma cos białego.Wziełam na palec, powąchałam i czuc
ropą.Czy którys z waszych bobasów miał tak?Z kąd to i co stosowac ewentualnie??
Obserwuj wątek
    • shamsa Re: ropa za uszkiem? 09.09.06, 15:01
      jesli ma popękane za uszami z czyms, co wyglada jak zaschnieta ropa, to moze byc
      to alergia na mleko krowie
      • piano4 Re: ropa za uszkiem? 09.09.06, 15:09
        karmie ja mlekiem początkowym nan.Piersia tez ale coraz mniej.Jak myslisz bedzie
        to z nan - a czy z mojego pokarmu??
        • shamsa Re: ropa za uszkiem? 09.09.06, 17:42
          z obu źrodel. oczywiscie nan na 1 miejscu. ale warunkiem jest ranka lub zmiana
          skorna na zgieciu za uchem, jesli jej nie ma to pewnie to co pisza inne foremki
    • vharia Re: ropa za uszkiem? 09.09.06, 15:11
      Mooje dziecko ma taką budowę ucha, że "machając" z tyłu wacikiem nie domywałam.
      Zorientowałam się, jak miał...odparzone. Wyczyściłam, wyleczyłam (jak odparzoną
      pupę, głónie zasypką). Potem dbałam o to miejsce i przecierałem nawet
      spirytusem, później zawsze już było suche.
      • mamaivcia Re: ropa za uszkiem? 09.09.06, 15:38
        Myślę, że musisz zwrócić większą uwagę na to, żeby dobrze osuszać za uszkami po
        kąpieli. Często też jest tak, że wyciekające mleko z buzi dziecka ląduje
        własnie za uchem, dlatego sprawdzaj kilka razy w ciągu dnia czy jest sucho. Ja
        też używałam zasypki jak vharia i przeszło. Teraz mój synek ma 20 miesięcy i
        też ciągle musimy dbać o to miejsce ale tylko za jednym uchem smile)) (jakoś
        bardziej mu przylega.
        Żeby wykluczyć alergię to sprawdź inne zakamarki ciałka: zgięcią pod kolankami
        w łokciach, zobacz czy nie ma plamek na ciele, no i obserwuj kupki.
        Iwona.
        • kwiecien2006 Re: ropa za uszkiem? 09.09.06, 18:55
          A u mnie to była ciemieniuszka która super schodziła jak posmarowalam jej tam
          oliwką na kilka minut i po tym czasie zebrałam pałeczka do uszu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka