Dodaj do ulubionych

Ratujcie!Dostanę obłedu!!!

11.09.06, 12:36
Jak nie je i nie spi to sie drze...Pomaga tylko noszenie ale takie
intensywne...bujanie w kocu itp.Brzuch ok,bączki też to nie są.Ja już
wymiękam!!!Nie mam siły!!!Czemu ona nie leży sama spokojnie???Są przecież
takie dzieci..patrzą sobie i gruchają na świat uncertain Bosssssssssssz...ale drze
japę!!!Matko boska!Sasiedzi naślą na mnie opiekę społeczną!!!Ja próbowałam
wszystkiego-kiedys umiała się sama uspokoić a teraz odłożnona dostaje
spazmów!!!Leży obok mnie na kanapie i wrzeszczy.Moje uszy sad Kto nie wie jak
dra mordę niemowleta będzie miał fajny suprajs...Niech ona wróci na jakis czas
do mojego brzucha!!!!RATUNKU...
Myślałam o chuscie ale nie wiem czy ta chusta coś pomoże bo jak ona już jest w
miarę spokojna-to
noszona chce być przodem do świata...
KTO JĄ ZATKA?!

Ps.To NIE kolka i NIE ona nie chce smoka!!!NIE uspokoi się w wózku w domu ani
na spacerze...
Młoda ma 5 tygodni i 2 dni.
Obserwuj wątek
    • dlaagi Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 12:52

Wiesz, dzis rano przeszlam zalamanie nerowe - mała nie je. Nie przybiera na
      wadze i nic z tego nie robi sobie, a mnie cholera jasna bierze, bo nie umiem
      jej wcisnąc mleka. Zastanawiałam sie juz nawet nad taką sondą, jak dla kaczek,
      ale wplaśnie pije melise i juz mi przechodzi, juz mi lepiej....
      smile
      • mamulahanuli Tez melise pije... 11.09.06, 12:56
        Sonda he he he...Ja myslałam o kneblu..;-D
        Kocham moja Hanke ale czasem wymiekam...Siedze z nia sama i to pewnie
        dlatego...bosssssz
    • linearka Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 12:52
      To może ją do cholery PRZYTUL!!!!
      • mamulahanuli nic innego nie robie!!! 11.09.06, 12:58
        Co se myslisz? Ze cały dzien wyje a ja nic?Chcialabym zeby moja wizyta w kiblu
        nie konczyla sie dla niej traumą...
    • amwaw Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:03
      1. Dziecko 5cio tygodniowe nie umie się samo uspokoić.
      2. Dziecko 5cio tygodniowe jak drze "japę" w niebogłosy to coś mu
      najprawdopodobniej jest. Nie robi tego Tobie na złość.
      3. Dzieci same nie chcą smoka, dzieci się PRZYZWYCZAJAJĄ do smoka( zwykle
      zajmuje to trochę czasu).
      4. Piersiowa? Może głodna? Albo może jest uczulona na jakiś pokarm który jest w
      Twojej diecie i najnormalniej w świecie boli ją jak diabli brzuch i drze się w
      niebogłosy, żeby przywołac najbliższą sobie osobę-matkę, zeby jej po prostu
      pomogła...
      • mamulahanuli Owszem-umie. 11.09.06, 13:11
        Hania umie sama zasnac!!! Ale jak jej sie nie chce spac to chce
        bujania.Natychmiast jest spokojna jak sie zacznie.
        Co do smoka-nie wazne-to bylo po to zeby nikt nie pisal-daj jej smoka.
        No cos ty? nie robi mi na zlosc?nie pomyslalam...
        Nie boli jej brzuch.Wiem kiedy tak jest.
        • amwaw Re: Owszem-umie. 11.09.06, 13:14
          No to skoro tak wszystkom dobrze wiesz o swoim dziecku to powiedz mi- czemu
          płacze..hmmm..
          Może wyrodna córka??
          No to jak umie sama zasnąć to gratuluje, zeby jeszcze przed snem nie darłą tak
          strasznie japy, nie?Bo przeszkadza w obiadku?

Sorry, że tak ostro, ale mnie cholera bierze na takie posty- 5cio tygodniak
          cały czas płacze a jedynym zmartwieniem mamy są obolałe bębenki i że dziecko
          samo nie potrafi się uspokoić.....
          • mamulahanuli Weź....litosci... 11.09.06, 13:26
            Nie wiem wszystkiego.A Ty wiesz?Corka nie jest wyrodna!Teraz spi na mnie.Przed
            snem sie nie drze-jest spiaca i sobie ze mna gada,zjada cyca i gruchajac zasypia
            sama w lozeczku.Pisalam ze jak spac jej sie NIE chce to wyje NIE bedac
            bujana.Gratuluje tym ktorzy caly dzien potrafia biegac po domu z dzieckiem na
            rekach.Ona mi nie daje usiasc.Nie pisalam ze robi mi na zlosc ani ze moim
            jedynym zmartwieniem sa moje bebenki uszne.Wiem jak ja uspokoic-bujac!!!I to
            bujanie to moje zmartwienie.Nie mam sily!!!A jak nie bujam to jej jest zle!!!A
            jak mam bujac jak bola rece?Kregosłup wyje.Jestem z nia sama w domu.Nikt nam tu
            nie pomaga.Tata wraca pozno z pracy.Wtedy buja.Ale ja przez cały dzien
            wymiekam-zaliłam sie i juz!!!Wyrodna jestem??Nikt nie ma prawa do zalenia sie?
    • gosiab10 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:04
      Współczuję, pocieszę Cię, że ten ryk nie będzie trwał ciągle.Najpóźniej do 3
      miesiąca, ale to jest ta pesymistyczna wersja. żeby było jak najszybciej.
    • mamulahanuli i jeszcze jedno... 11.09.06, 13:07
      nie pomaga przytulanie,mowienie,jak nie bujam to jest poprostu zle!!!Moze to
      dlatego ze pod koniec ciazy 1,5 miesiaca lezalam?Ale chciałabym czasem usiasc w
      ciszy-i chyba nie jestem przez ta złą matka...W kazdym razie pozdrawiam te ktore
      cały dzien bujaja dzieci z usmiechem na ustach.Gratuluje kondycji psychicznej i
      fizycznej...Ja mam granice wytrzymalosci i tyle!!!
      • amwaw Re: i jeszcze jedno... 11.09.06, 13:11
        Włącz suszarkę i puszczaj szum koło ucha małej.To maluchy uspokaja. Możesz
        spróbować ogrzać w ten sposob brzuszek.
        I szczerze radzę- przejdź na tydzień- tylko na tydzień- na dietę eliminacyjną.
        marchewka, indyk, świnka, ziemniaczki, ryż, szynka, buraczki itp- zero rybek,
        kawy, czekolady, cytrusów, nie jedz cielęciny, wołowiny, nabiału(od masła
        począwszy).I zaobserwuj- może po prostu coś małej szkodzi.
        • mamulahanuli Jestem na diecie... 11.09.06, 13:17
          Bardzo scisłej.Mam alergie.Wysypana bywam od stop po uszy!!!Nie jem nic co moze
          uczulać.Od dwoch tygodni ta dieta teraz juz trwa.Nawet drobiu nie jem.Jest
          bardziej uczulajacy od innych mies.Soków nie pije,nie jem nic co ma
          konserwanty.Niemal chleb i woda sad
    • amoszyn Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:08
      Faktycznie czasem ciężko wytrzymać z płaczącym dzieckiem - skaczesz koło niego,
      przytulasz, dbasz, a ono ciągle płacze. Powiem ci, że czasem z bezsilnośći też
      zdarzało mi się płakać. Wszystko minie. Dziecko nauczy się przebywać samo i
      przez jakiś czas zajmować sobą. Bądź dzielna.
      • mamulahanuli Dzieki:-) 11.09.06, 13:12
        Sa takie ktore nie uwazaja mnie za margines spoleczny,co nie kocha swego
        dzieckabig_grin Lepiej mi!!!
        • sarna73 Re: Dzieki:-) 26.09.06, 09:46
          moja tez płacze i praktcyznie nie spi w dzien, do szalu mnie to doprowadza, bo
          mam w domu starszego synka i inne obowiazki - pospi sekundke i sie wybudza, na
          spacerze tez slabiutko spi, doskonale cie rozumiem, wczoraj wieczorem oczy jej
          sie same zamykaly, nie pomogało nic, przytulanie, bujanie, picie, kolysanki,
          nicccccccccccccccccc i nie zasnela, porazka
      • asiula.b Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:17
        Też polecam szum - u nas leci z radia. Jeżeli nic jej nie jest to na 90% się
        uspokoi. Jeżeli będzie nadal krzyczeć to coś niestety jej jest
        (najprawdopodobniej). Może zawiń ją w kocyk lub pieluszkę. Malutkie dzieci nie
        kontrolują ruchów rączek i nóżek i jak tak majtają kończynami to je to irytuje.
        A śpiewanie nie pomaga? Może Muzyka Bobasa?
        Mojego synka jak był malutki trzeba było cały czas zabawiać (bardzo energiczne
        dziecko), coś zawsze musi się dziać a dopóki nie potrafił nic zrobić sam - ja
        musiałam. Interesowały go głośne dźwięki (na przykład grzechotki ale bardzo
        głośne), albo patrzenie na linie biało-czarne lub szachownicę.
        Absolutnie nie jesteś złą matką i jeżeli ktoś tak sugeruje to nie zwracaj na to
        uwagi.
        • amwaw Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:22
          Zawinięcie to też dobry patent. Tak, zeby dziecko nie mogło poruszać rękami i
          nogami.
          Może zastanów się nad tym smoczkiem. Poważnie. To dziecko uspokaja-daje
          poczucie bezpieczeństwa. Może ma po prostu silną potrzebę ssania?
          Jak często karmisz i jak długo. Jeżeli często, a mało dziecko pije mleko 1 fazy
          zawierające dużo laktozy-moze bolec je wtedy brzuch.
          • mamulahanuli Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:29
            Karmie jak Mala chce-to tak co 3 godziny.Ssie dosc długo.Tak 15 minut wiec chyba
            jest tam kazdy rodzaj mleczka.
            Z tym smoczkiem to bym chciala-ale ona wypluwa.Mam przytrzymywać?Jakos nie
            umiem.Babcia tak sugeruje ale ja nie mam serca...
            • amwaw Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:32
              Możesz przytrzymać, mozesz co jakiś czas podawać.Po kilku dniach powinna się
              przyzwyczaić.
              Przed snem kładź koło niej suszarkę- koło ucha.
              Karmienie wygląda Ok- w 15min zje wszystkie fazy..
              • mamulahanuli Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:37
                Ona nie ma problemu z zasypianiem.Jak jest spiaca pieknie zasypia.Chodzi o to
                ze jest bardzo aktywna w dzien-ma krotkie drzemki.Chce ogladac swiatsmile Z
                raczek...Ostatnio odkryła kontakt-jest fascynujacy...big_grin
    • kathee Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:16
      Mój dzieciak też dawał czadu w drugim m-cu. Ja brałam go na ręce w pozycji
      pionowej i chodziłam dookoła pokoju. Ewentualnie zatykałam cycem.
      Na pocieszenie po niecałym m-cu zrobiło się z niego fajne dziecko i juz nie
      chciałam wracać do roboty.
      Czasem też piłam melisę.
    • didlina5 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:18
      Niemowlę, któremu nic nie jest nie płacze bez powodu. Może kolka? Z tym, że jak
      na rękach się uspokaja to raczej nie jest to. A co na to lekarz?
      Może to zła rada, ale taka mi teraz przyszła do głowy: są takie huśtawki (np.
      Fisher Price), które same bujają, może to pomoże. Są dość drogie, ale czasem
      można kupić na Allegro używane, znacznie tańsze. Życzę cierpliwości, pamiętaj,
      że dzieci rosną i za jakiś czas będzie lepiej!
      • mkarotka1 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:31
        Moje maleństwo też dużo płakało, teraz powoli z tego wyrasta ( ma 6 tygodni). Na
        początku niewiele pomagało, na chwilę się uciszała przy głośnej zabawce no i
        przy piersi - przy której mogłaby spędzić cały dzień. Teraz jak marudzi
        wieczorem zawijamy ją w kokon tak że rączki ma "obezwładnione", szumimy do ucha
        i kołyszemy na kolanach i to pomagawinkCóż dzieci jak dorośli - każde inne!
      • amoszyn Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:46
        CZy ja wiem, czy niemowle nie płacze bez powodu? Kto to może tak na prawde
        wiedzieć? A czy Tobie nie zdaża się być smutna bez powodu? Bo mnie tak.
    • maxima13 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:27
      Również uważam ze jesli tak płacze to coś jej jest. Moja córka ma 6 tygodni i
      kiedy nie jest głodna i ma sucho to potrafi godzinę leżeć w łóżeczku zanim
      zaśnie. Jesli biore ją na rece to po to by przytulic i mówić do niej ale nie
      bujać. dzieci szybko się do tego przyzwyczajają. Moja pierwsza córka tak była.
      Babcie bujały i bujały a ja później do kibelka nie miałam kiedy isc smileWiadomo
      tez , że kazde dziecko jest inne. A druga sprawa dziecko reaguje stresem ,
      kiedy matka jest zdenerwowana. Jeśli tak sie zachowujesz, dziecko równiez nie
      bedzie spokojne
    • marmalada Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:29
      a ja radze jednak pomasowac troche brzuszek - w przerwach w placzu ma miekki -
      bo sie nie napina - moja coreczka ma tak samo. ostatnio plakala a ja nie
      wiedzialam czemu wiec polozylam ja w lozeczku i masowalam brzuch. oczywiscie nic
      na sile - masuj jak robi przerwy. mojej udalo sie puscic kilka bakow podczas
      takiego masazu a potem od razu zasnela - sama.
      moja mama poleca tez inny sposob - polozyc malucha na chwile na brzuch.
      no i jeszcze inny: nagrzac zelazkiem pieluche tetrowa i przylozyc do brzuszka
      przez ubranko - nie na gole cialo zeby nie poparzyc.
      a moze palisz? slyszalam ze papierochy strasznie szkodza dzieciom i ze strasznie
      przez to wrzeszcza.
      powodzenia.
      A! i jeszcze jedno - staraj sie nosic jak najmniej bo szybko sie przyzwyczai.
      bedzie sie robic coraz ciezsza. a moze wrzeszczy bo juz sie przyzwyczaila?
      ja czasami zeby nie nosic, bujam mala zawinieta w rozekw lozeczku - bez wyciagania.
      • mamulahanuli Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:41
        nie palę.Mówia ze dziecko nie moze sie przyzwyczaic do noszenia...Sama nie wiemsad
    • joasia1234 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:29
      u nas pomagało wkładanie do wózeczka i bujanie, aż mi ręka odpadała, ale cisza
      była. Jeśli piersiowe to jasne, że można przystawić i zapewne się uspokoi, ale
      to chyba nie zawsze najlepszy sposób. Ja siadałam też z małą na obrotowym
      krześle, jak już nie miałam siły i się kręciłam na boki (nie dookoła), czasami
      pomagało, a czasami nie. Najlepiej sprawdzała się suszarka, prawie w 100%.
      powodzeniasmile
    • kasiamaja26 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:31
      moja mala zachowywala sie tak samo teraz ma 12 tygodni iczasami niestety
      jeszcze sa takie dni ze caly czas placze kiedy jej nie bujam ale na szczeście
      coraz rzadziej, ja lezalam przez 3 ostatnie miesiace ciazy wiec moze cos w tym
      jest, moge cie tylko pocieszyc ze bedzie coraz lepiej,
    • wandalina Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:37
      Jak moja mala bardzo płakała to brałam ja za raczki i przyciagalam je do siebie
      i tak trzymalam chwilke. Zawsze pomagalo - ten sposob pokazala mi polozna.
    • asiula.b Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:38
      co do smoczka: może spróbuj innego modelu? U nas nie chciał niczego, aż
      trafiłam na chicco o kształcie kropli.
      • asiula.b Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 13:49
        i jeszcze pomyślałam o nosidełku lub chuście do noszenia.
        A co do płaczu bez powodu. Oczywiście, że dziecko nie płacze bez powodu, ale
        trzeba odróżnić kiedy PŁACZE a kiedy KRZYCZY. Bo krzykiem ono w rzeczywistości
        oznajmnia swoje potrzeby, innego sposobu komunikacji nie zna. Więc dziecko
        autorki wątku najprawdopodobniej krzyczy nie płacze.
        • yogisia nosidełko lub chusta! 11.09.06, 14:16
          Byłaby noszona a Ty miałabyś wolne rece a kręgosłup obciążony równomiernie. W
          chuście można nosic buzią do świata, z tym, że tak małe dzieci trzeba nosic na
          leżąco. Moze Wam sie spodoba?
    • siula5 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 14:27
      Może pić się chce, albo ubranko ją gdzieś tam uwiera, czy jakaś metka drapie,
      albo za zimno albo za gorąco.
    • lucerka Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 15:18
      Moze kup sobie nosidlo? Albo wlacz radyjko tak miedzy stacjami? Moze to ja
      uspokoi? Wierze, ze jestes wykonczona. Ja tez bylam. Po 3 miesiacu przeszlo jak
      reka odjal - a raczej ja zaczelam rozumiec o co synowi chodzi i jak na to reagowac.
      • nataliaostrowska Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 15:51
        nie czytalam poprzednich postow, ale z moja moala mialam identycznie. nie
        lezala sobie sam NIGDY!!! jak nie spala to soe darla jak opetana. ale cyb amila
        kolki jednak... nie chciala smoka nigdy do dzis. coz, to minie, nic wiecej nie
        moge doradzic. po prostu nedziesz miala prawdopodobnie bardzo aktywne dzoecko.
        bo moje takie wlasnie jest. ma 10mies i nie moze sekundy pozostac w bezruchu.
        cigle musi cos robic i wlaszic tam, gdzie nie wolno. al byla taka sama. tak
        siechyba charaketr objawia! wytrwalosci.od ok. 2, 5 mies zycia zacznie byc
        coraz cudowniejsza!!!
        • komyszka jak przybiera na wadze? 11.09.06, 15:56
          mój Mlody tak krzyczał bo był głodny. dopiero solidne butle rozwiązały sprawe.
          • mamulahanuli Re: jak przybiera na wadze? 11.09.06, 19:24
            Odkąd wyszłyśmy ze szpitala przybyło Młodej 1,3kg. Butle bywa że daję - jak już
            nie mam całkiem ochoty na dawanie cyca.Ale żadko-mam dużo mleka.
            • daisy Re: jak przybiera na wadze? 11.09.06, 19:42
              A może to refluks, tzn. zgaga? Mój mały to ma i dużo płacze. Wtedy dzieci płaczą
              położone na płasko (szczeg. na plecach), lepiej im pionowo i dlatego uspokajają
              się na rękach.
              W dodatku mały prawie wcale nie ulewa, po prostu cofa mu się mleko do buzi.
    • edyta.23 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 11.09.06, 19:52

mój też się tak darł całymi dniami
      chodziłam po lekarzach, ale że miał dobry apetyt i przybierał dobrze na wadze,
      i przesypiał całe noce nie widziano problemu i mówiono, że przesadzam
      Zrobiłam na własną rękę badania moczu (przyczytałam na tym forum co może
      oznaczać, jesli dziecko się całymi dniami drze)i wyszły liczne bakterie
      Spędziliśmy 10 dni w szpitalu i odtąd mam niemal aniołka w domusmile
      Żałuję tylko, że tyle się musieliśmy męczyćsad
      Odtąd wyznaje zasadę, że dzieci bez powodu jednak płaczą i następnym razem nie
      dam się zbyć.
    • polenta1 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 18.09.06, 12:09
      witam w klubie mam z czasową wewnętrzną wściekłością!
      Moja Natalka płakała od wyjścia ze szpitala do zeszłego czwartku(ma 4 miesiące
      i tydzień). Wypróbowałam chyba z tysiące różnych sposobów na jej uciszenie.
      Mamy,które cieszą się spokojnymi niemowlakami nie powinny komentować twojej
      sytuacji bo nie wiedzą co to znaczy nosić dziecko aż do omdlenia rąk kiedy
      pomocy znikąd sad Ja też zostawałam na całe dnie z moją myszką-tato wracał
      często po 21. Jeżeli chciałabyś to podaję kilka "sposobów" na płaczące niemowl
      ę:
      1. sprawdź czy masz kogoś-może to być nawet nastolatka, koleżanka, sąsiadka z
      którą się dogadasz, ktokolwiek kto moze popilnować dziecka chociaż przez pół
      godziny. Ty w tym czasie zrób coś co cię odpręży(ja sprzątałam łazienkę,
      kuchnię,przeglądałam pocztę albo układałam ubranka,
      2. oczywiście jeżeli wszystkie sprawy pielęgnacyjne są w porządku to spróbuj
      wyciszyć otoczenie-mniej bodźców(zasuń zasłony nawet w ciągu dnia)
      3. jeżeli podajesz jakieś leki to spróbuj poradzć sięlekarza czy można je
      odstawić na jakiś czas-u mnie tragedią było żelazo-murowane kolki
      4. ja układałam małą na brzuszku na swoich kolanach lub moim brzuchu i
      poklepywałam w pupę
      5. pomagał też smoczek-na początku nie chciałam podawać,ale ma silny odruch
      ssania. Wypluwała na początku,ale po jakimś czasie ssie i się uspokaja. Do tej
      pory czasem wypluwa na początku podawania,ale kilkanaście prób i zassie się na
      pewnosmile Lepsze to niż bolące od ciągłego ssania brodawki
      6. Spróbuj za jakiś czas podać mix herbatkowy (u nas rewelacja)-zaparzany w
      saszetkach koper włoski i granulowana herbatka rumiankowa dla lekkiego złamania
      smaku(samego kopru nie chciała pić).
      7. Często układaj na brzuszek-po kilka minut,ale nie zaraz po karmieniu.
      8. Niektóre dzieci potrzebują,żeby im sięodbiło po jedzeniu nawet kilka razy.
      Ja robię tak: po karmieniu trzymam ją w pionie i odbija jej się pierwszy raz,
      potem kładę ją do kołyski(super sprawa) i czekam kilka minut jeżeli jest
      spokojna to ok, ale jeżeli sie pręży-zaciska dłonie, przygina główkę do tułowia
      (u ciebie to za jakiś czas) to ją podnoszę i chodzę,zeby się odbiło ponownie.
      Po około godzinie kładę ją czasem na brzuszku.
      9. Teraz zamówiłam hustę,bo mięśnie pleców mam już jak z kamienia, podobnie
      mięsnie rąk.
      10. Jeżeli twoja mała ma tendencje do krótkich drzemek to polecam to co u mnie
      zadziałało: kiedy się budzi po około 20 min(i godzinie bujania) i nie jest
      głodna, ani ni e zrobiła kupy bujam ją dalej i daję dyskretnie smoczek(tak,żeby
      skupiła się na spaniu a nie na mnie). Dodatkowo kładę jej przy buzi pieluszkę i
      wtedy ona się w nia wtula i "miesza łapkami"-to ją uspokaja i prawie od razu
      zasypia.
      To chyba większość sposobów, które zastosowałam.
      Wiem,że to jest czasem bardzo trudne być samej przez cały dzień w domu z
      płaczącym dzieckiem.
      Bądź silna i jak ci będzie źle to napisz do mnie smile
      • mamulahanuli Dobrze ze napisałas!!!! 24.09.06, 19:11
        Jak bede miala chwile to napisze na priva!!!smile Dobrze nie byc sama z problemem..big_grin
        Dzieki!
    • fiunkenka Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 24.09.06, 15:23
      Witam!
      tez miałam taki problem nic nie pomagało az lekarz przepisał mi czopki
      uspokajajace dla niemowlat i poradził podawac cherbatke: plantex albo koper
      włoski, który działa uspokajajaco i przynosi ulge na brzuszek. nazwa czopków to
      VIBURCOL gdy moja mała wpada w histerie podaje jej czopek i jak reka odją.A
      cherbatka jest rewelacyjna rzadnych wzdec i zaparc.Na poczatku podawałam wode z
      glukoą ale cherbatka jest lepsza.
    • kiwi75 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 24.09.06, 22:06
      Cześć!
      Nie chciałabym niepotrzebnie namieszać, ale czytająt Twój post pomyślałam o
      mojej koleżance, która miała taką samą sytuację- młody cały czas płakał. Dieta
      eliminacyjna nie pomogła, w końcu okazało się że mały jest uczulony na laktozę.
      Dostał mieszankę bez laktozy i pomogło. Może na zasadzie "tonący brzytwy sie
      chwyta" pogadaj z pediatra i spróbuj.
      Pozdrawiam!
      • basfx Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 24.09.06, 23:20
        moge cie pocieszycsmile))) moja druga córcia od urodzenia przesypai całe noce a
        płakała tylko jak sie czegos wystraszyła, Z DRUGIM BEDZIE LEPEIJsmile)))) ale
        pierwsza dała czadu do 4 miesiecy
        pozdrawiam
    • nemezja1 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 25.09.06, 08:10
      Czytałam w 2 książkach o tym, że często u dzieci między 2 a 10 tyg. życia z
      nasileniem ok 7 pojawiają się nieuzasadnione płacze, dziecko płacze, krzyczy i
      wije się. Piszą, że jest to wyraz trudności dostosowania się do rytmu dnia i
      nocy i że stan ten jest przejściowy i ustąpi ok. 3 miesiąca. Jedno z moich
      blizniąt - synek, miewa ostatnio wlasnie takie napady nieuzasadnionego krzyku
      (a ma baaardzo donosny glos), uspokaja sie gdy biore go na rece, ale staram sie
      tego nie robic czesto, zeby nie skojarzyl krzyku z doznawanymi pieszczotami. Ja
      daję mu smoczek, głaszczę po głowie i policzku, robię szsz.... w ostateczności
      na ręce, ale dośc szybko odkładam jak się uspokoi. Po jakimś czasie zasypia.
      Córcia jest w miare spokojna, ale też ostatnio zrobila sie bardziej marudna. Ja
      mam ciągły stres, że zaczną krzyczec oboje naraz...... (jestem z nimi sama).
      Pocieszam sie, ze ponoc to mija. Blizniaki maja 2,5 miesiaca.
    • denea Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 25.09.06, 20:49
      Nam się tak zaczęło parę dni po przyjściu ze szpitala i trwało 3 tygodnie -
      można było zwariować ! Uratowała mnie koleżanka, która przyszła z wizytą.
      Okazało się że jej dwie znajome miały ten sam problem z powodu... harbatki dla
      matek karmiących. Piłam to wg zaleceń - 4-5 razy dziennie, odstawiłam i achhhh,
      jaka ulga !!! Na drugi dzień miałam w domu inne dziecko wink
    • janeczka14 Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 26.09.06, 06:46
      zrób badanie moczu malutkiej, mój synek miał bakterie w moczu i przez to był
      bardzo niespokojny
    • an_ni Re: Ratujcie!Dostanę obłedu!!! 26.09.06, 13:04
      nie jestes wyrodna, nie jestes wredna ani zla matka
      po prostu sa takie dzieci, nerwowe, nadwrazliwe, potrzebujace ciaglego bujania
      albo ssania
      moja corka tak miala
      nic nie pomagalo i to byl dokladnie ten sam wiek
      polepszylo sie ok 9-10 tyg
      niestety sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka