Dodaj do ulubionych

zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!!

16.09.06, 02:39
jestem już zmeczona jest 02,37 a ja wstawałm do niego juz z 6 razy, nie chce
pic ani jeść, od niedawna tak wygladają nasze noce, w dzień też nie śpi,
dziewczyny pomóżcie!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 16.09.06, 06:13
      ewelina238 napisała:

> jestem już zmeczona jest 02,37 a ja wstawałm do niego juz z 6 razy, nie chce
      > pic ani jeść, od niedawna tak wygladają nasze noce, w dzień też nie śpi,
      > dziewczyny pomóżcie!!!!!!!
      obudził sie o 6.oo padam....
      • luna333 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 16.09.06, 06:34
        ząbki nie wychodzą? może spróbuj dać wieczorkiem herbatkę uspokajającą dla niemowląt albo jakąś z melisy, może czopek vibrucol choć to homeopatyczny i nie wszystkim pomaga, jeśli to ząbki i budzi się bo go boli to spróbuj dać albo czopek z paracetamolem albo syropek panadol baby czy tego typu przeciwbólowy.
        • luna333 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 16.09.06, 07:33
          a może dziecko miało nadmiar wrażeń? wizyta wcentrum handlowym, przyjazd niespodziewanych dawno nie widzianych gości? może się czegoś wystraszyło? może przeżywa szczepienie? wizytę u lekarza itp?
          • dyzurna Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 16.09.06, 08:21
            od 3 dni mam podobny problem. moja pol roczna coreczka chodzila spac o 21 ,
            pobudka na jedzonko o 1 , 4 i od 8 nowy dzionek. cos jej sie przestawilo spac
            owszem o 21 , pierwszy posilek o 1 ale od niedawna dla niej od 4 jest juz nowy
            dzionek. padam ze zmeczenia sad na dodatek mam zapalenie ucha sad
            • mamaimati Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 16.09.06, 16:43
              U mojego prawie 6 miesięcznego Juniora podobnie, a tu noce coraz dłuższe...
              Pewnie mu zęby idą, a tak w ogole, to chyba musimy zacisnąć zęby i przeczekać.
              Pozdrawiamy wszystkie mamy "Nocnych Marków"!
              • mata811 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 16.09.06, 22:18
                9 m-cy i to samo. Łącze się w bólu. To trwa już jakieś 2 miesiące. Czy minie???
                Myślę, ze to przez zęby.
            • justa9966 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 27.09.06, 19:20
              Wspolczuje,ale mam dokladnie tak samo,nie mialam przespanej nocy od osmiu
              miesiecy i niewiem ile jeszcze?sad Niestety Te male skarbki,daja nam mocno
              popalic,pozdrawiam cieplutko,Trzymaj sie!!!Mama malej czpiotki
        • gerandia Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 19.09.06, 13:17
          U mnie zawsze jak jest taka jazda to rano znajdujemy zabek moze i tak jest w
          twoim przypadku
    • delfina7 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 16.09.06, 22:57
      Właśnie mężowi mówiłam , że te zęby to powinny wyjsc w dwa miech i spokuj. Niby
      śpi , ale stęka kr,eci się , można zwariować . Pierwsze wyszły beż bólu w
      czasie urlopu , a teraz jak przychdzi wieczór to aż mi ciary przechodzą . Nie
      pomagają czopki i herbatki ani żele do 24 jest ok , a potem jazda taka , że
      nawet nie wiem ile razy się budzę. Zeby cokolwiek pospac kładę się znim do
      łóżka i tak się męczę razem .Lączę się z wami.
      • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 17.09.06, 10:22
        u nas tak samo ale trwa to już z 4 miesiace, pierwszy ząb wyszedł 8 lipca, drugi
        2 tygodnie póżniej, czasami przestaje wierzyć że to przez zęby
    • mamabarta2 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!! 17.09.06, 18:11
      Unas to samo, trwa od lipca! Kiedyś pomagało wspolne spanie. eraz juz nic!!!!!
      dzisiaj pospal spokojnie dwie godziny.Potem ustalalismy godziny dyzurów z męzem.
      Jest okropnie. akiedys przesypial caje noce.
    • iska76 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 17.09.06, 19:31
      Nic ci nie poradzę, choć może będzie ci raźniej wiedzieć że nie jesteś sama, u
      nas to samo trwa to drugi tydzień, pobudka co godzinę. Padam, jestem chodzącą
      bombą zegarową. A w poniedziałek znowu do pracy. Trudno cieszyć się naszym
      kochanym maleństwem kiedy cały dzień boli mnie głowa z niewyspania. Dzidzia
      marudna cały dzień, a ja tak szybko tracę cierpliwość, potem mam wyrzuty
      sumienia. Marzę o jednej przespanej nocce, choć przestałam już wierzyć że taka
      nadejdzie. Jest mi smutno że niektóre mamusie tak bezproblemowo mogą chować
      swoje maleństwa. A u nas problemy z nocami praktycznie od urodzenia , najpierw
      kolki, potem brzuszek a teraz to już nie wiem , ale na ząbki mi to nie wygląda.
    • neptunka Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 18.09.06, 09:10
      hmmm... to tak jak u mnie. synek spał już ładnie, ale od jakiegoś m-ca budzi
      się i co godzinę, rzuca po łóżeczku, stęka, popłakuje... Po pierwszej takiej
      fazie wyszły mu zęby, więc podejrzewam, że teraz idą następne. Ani melisa, ani
      Viburcol nie pomagają, podaję panadol, ale żeby miał oszałamianjace efekty, to
      powiedzieć nie mogę. Też ledwo żyję, prawie cała noc przy łóżeczku sad
    • jowpaw Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 18.09.06, 09:59
      Poczytaj Uśnij wreszcie, może dowiesz się czegoś co ci pomoże. Pamiętaj, że
      dziecko odczuwa nasz stre i może dlatego daje ci popalić ja miałam podobny
      problem więc przed snem uspakajam małego wyciszam i usypia a w nocy
      zrezygnowałam z odkładania go po jedzeniu (co 2 godziny) do łużeczka i śpi
      spokojnie. Ja wstaję wypoczęta i on z uśmiechem a wcześniej tylko ryczał i
      ryczał .
      • asiak78 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 18.09.06, 10:18
        Witam! U mojego 8 miesięczniaka to samo. też już czasem tracę cierpliwość.
        jakoś pomagały czpoki viburcol ale mam wrażenie, że coraz mniej... Byłam już u
        lekarza. Ząbków nie widać, ale takie dzieci maja jeszcze nie wykształcony układ
        nerwowy i w nocy po prostu odreagowują dzień. Zaleciła mi lekarka spróbować
        homeopatii: PASSIFLORA albo L72 3x3 krople. Jeszcze nie udało mi się kupić więc
        nie wiem jakie efekty. Ale mają zacząć działać dopiero po kilku dniach
        stosowania. Jak nie pomogą to na noc syrop Hydro cośtam (...) nie wiem
        hydroxyzyna? Nie pamiętam...
        Życzę wszystkim, aby naszym dzieciaczkom szybko przeszło.
        Pozdrawiam Asia
        • sylwias14 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 26.05.07, 17:32
          rany boske nie dawaj mu hydroxyzyny!!! kiedys niespokojne noce
          przejda!!!przeczekaj!!!mam duzo wspólnego z medycyną, duuuuzoooo, hydroxyzyny
          sama bym nie wziela jakbym byla zdenerwowana. to sa normalne prochy
          uspokajajace. dlaczego nie pozwalamy naszym dzieciom samym dojsc do pewnych faz?
          po co faszerowac prochami??? co to za lekarz!!!
          • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 27.05.07, 09:50
            a do kogo to było?
      • mata811 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 18.09.06, 10:34
        Mam tę książkę. Tam niestety nie ma recepty na nasze problemysad
    • agapinek Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 18.09.06, 21:26
      Moja corcia ma 8,5 miesiaca i tez od jakis 3 tyg. budzi sie niewyobrazalna ilosc razy w nocy i to jeszcze z placzem. Moje hipotezy to:
      1. wzdecia po zupkach - zwlaszcza z miesem indyka lub zoltkiem, po wegetarianskich jest troszeczke lepiej. Zauwazylam ze po przebudzeniu dosc mocno"pruka".
      2. bola ja miesnie, bo caly dzien zapamietale raczkuje i podciaga sie do stania, a przy zasypianiu staje, siada, turla sie, kiwa, etc.
      3. nie moze przerobic nadmiaru wrazen z calego dnia - na spacerze glowa jej lata na wszystkie strony, wstaje w wozku, podnieca sie na widok dzieci i zwierzat...
      4. Zeby, chyba gorne dziasla ja swedza.

Ogolnie metoda Tracy na spanie w lozeczku i to bez karmienia zupelnie w tych realiach sie nie sprawdza. A my z mezem jestesmy u kresu wytrzymalosci. I nie wiem co mam robic: twardo zostawiac w lozeczku czy brac do naszego lozka i uspokajac cycem? Ale tak jakos pod skora czuje, ze nie jest to zwykle wymuszanie bliskosci czy "rozpieszczenie", wiec dzis w nocy pewnie po 5 pobudce znowu dzidka wyladuje miedzy nami z cycem w buzi.
    • oskarek05 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 19.09.06, 04:29
      Nie no ,czasami w takich chwilach to mam już go serdecznie dość, gdyby był
      starszy normalnie dostałby w dupę.
      Niedość,że bierzemy go do łóżka jak się obudzi w nocy to takie cyrki robi.Już
      od godziny nie chce spać, tylko miota się,łazi po mnie.Wsadziłam go do
      łóżeczka i odpaliłam komp. No i oczywiście nie śpi, tylko stoi.
      Odkąd się urodził przespałam bez przerwy 5 godzin ze 2x,tak zazwyczaj po 2-3
      godz. się budzi.
      Poprostu tragedia. A miało być tak pięknie............

Siedzę na forach i szukam sposobu na nieśpiące dzieciaki.
      Wszystko bym dała,żeby spał normalnie w nocy.
      Poprostu ręce opadają,i nie chce się niczego.
    • siula5 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 19.09.06, 07:32
      U mnie to samo, mała ma 8 miesiecy i budzi się i od razu chce raczkować,
      dokładnie co godzine
      • ewelina238 cud!!!!!!!!!!przespał całą noc!!!!! 19.09.06, 08:42
        dziewczyny, pati przespał cała noc!!!!jestem wyspana!!!!nie musieliśmy dzielić
        łóżka z naszym małym szkrabem!!!!!wieczorem dałam mu pół łyżeczki melisalu
        • patrysia55 Re: cud!!!!!!!!!!przespał całą noc!!!!! 19.09.06, 08:56
          o kurde!!!!!!!!ale zazdroszczęsmile))a ten melisal to jest dla niemowląt?nie
          słyszałam nigdy o nim.
          • mlodamamunia Re: cud!!!!!!!!!!przespał całą noc!!!!! 19.09.06, 09:27
            Czytam teraz o tym melisalu i on jest dla dzieci od 1 roku życia. Ile miesiecy
            ma wasz bąbel? Nie bałaś się podawać tych ziół?
            • ewelina238 Re: cud!!!!!!!!!!przespał całą noc!!!!! 19.09.06, 11:56
              jest generalnie od 1 r.ż ale niemowletom też można podać zachowujac ostrozność,
              zadzwoniłam do pediatry i zapytałam czy moge spróbować wyraził zgode, a efekt
              naprawdę spektakularny, myslałam że będę musiała czekać kilka dni na jakis efekt
              a tu taka miła niespodzianka
      • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 01.10.06, 21:55
        Na początku - jak to noworodek - moja córeczka - była karmiona piersią na
        żądanie. I było to normalne. Jak córeczka miała 3 miesiące przespała 3 noce bez
        budzenia. Super - byliśmy z mężem w siódmym niebie. Zwłaszcza, że zmęczenie już
        dawało sie mocno we znaki. Wtedy przyjechali do nas goście na 2 miesiące . Żeby
        mała nie budziła gości - zabierałam ją do siebie, karmiłam piersią.Goście
        pojechali, zaczął się problem.Dziecko skończyło 8 miesięcy, a ja się męczę i
        ledwie żyję ze zmęczenia.Wieczorem mała dostaje sporą kaloryczną kolację, którą
        (koniecznie)doprawia mleczkiem z piersi. Idzie spac na ok. 3 godz., a potem jest
        płacz co 1,5 godz.(i oczywiście karmienie - bo mama=cyc) Końcowa pobudka o 6
        rano. Lekarka kazała więcej karmic w dzień i przepisała luminalum, ale to
        niewiele działa - zwiększa przerwy o godzinę, czyli mała budzi się co 2,5 godz.
        Jak nie reaguję (tak próbowaliśmy odzwyczaic ja od tak częstego jadania w nocy)
        to wyje w łóżeczku az mi serce pęka. Spanie w jednym łóżku nie rozwiązuje
        problemu, bo mała i tak często budzi się, pije mleczko, a ja mam potem problem z
        nawałem mlekaw piersiach.
        Błagam- może macie podobne doświadczenia i udało się Wam jakoś z tego wyjśc.Nie
        chcę jeszcze przestac karmienia piersią, ale chcialabym przespac wiecej niż 2,5
        godz. nocą jednym ciagiem.
    • nina20063 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 19.09.06, 12:32
      Moja mała - ma 6,5 miesiąca od ok.2 miesięcy budzi się max.co2 godz.( do
      2,5mies. budziłą sie z rykiem co 1,5 godz. potem 1-2 razy); najpierw myślałąm
      że to przez te megalipcoweupały potem nie wiem co było powodem a teraz wychodzi
      jedyneczka to może przez nią?dawałam jej na noc kaszkę i spała ciągiem pierwsze
      3-4 godz teraz kaszki , jak wyzdrowieje( gorączkuje a kaszka wg.lekarki wtedy
      zbyt ciężka) to wróci do kaszki. u nas jest o tyle dobrzez że jak trochę mnie
      poje to od razu zasypia. Na pocieszenie dodam , że maluchy koleżanek tez mniej
      wiecej w tym wieku tak sie budziły ale to minęło jak miały ok8-9 miesięcy czyli
      jest na co czekać . ja na szczęście jakoś się przestawiłam bo nie czuję sie az
      tak zmęćzona a kiedys myślałam że potrzebuję 8 godzin ciągłego snu- gdzie te
      czasy?smile
    • neptunka Melisal 20.09.06, 08:22
      Spróbowałam melisal, który lekarka zaleciła synkowi jak był o wiele młodszy, bo
      był bardzo, bardzo niespokojnym dzieckiem, ale wtedy mu go nie podawałam. Teraz
      ma 7 m-cy i noce od jakiegoś niecałego m-ca były koszmarem, pobudka co godzina,
      jęki, żale, płacze, rzucanie się po łóżeczku itd. Najpierw wyszły mu dolne
      jedynki, teraz idą górne wg tego, co się orientuję. Wczoraj przed wieczornym
      karmieniem dałam małemu pół łyżeczki melisalu i... spał pięknie, tylko jedna
      pobudna o 1 na karmienie, a potem bez przerwy do 6 rano (niestety budzi się
      rano już o 6). Melisal to melisa w syropie. Innym wariantem jest podanie naparu
      z meliski, ale moje dziecko poza piersia w zasadzie niczego nie chce pić, więc
      ta ewentualność u nas odpada.
      • karlis76 u nas to samo 20.09.06, 08:32
        nasza córcia ma 19 tyg i od jakiegos tygodnia tak samo pobudki co 2 h - bierze
        ostro piąstki do buzi - pediatra zalecił nam melisal 2* po 2 ml a ja go sobie
        odpuściłam i teraz wiem, ze źle zrobiłam - bo przyznam ze mała pluła nim ale
        przynajmnije spokojnie spała- ale byłam głupia - dzisiaj na pewno jej podam
        melisal smile -uwaga: MELISAL strasznie brudzi ubranka maluszka

pozdrawiam
        Karolina i mała Maja

img170.imageshack.us/my.php?image=s5000274ql9.jpg
        • ewelina238 Re: u nas to samo 21.09.06, 15:20
          dziewczyny poprawa była jednonocna, teraz znowu to samo juz nie wiem o co chodzisad
          • neptunka Re: u nas to samo 22.09.06, 10:24
            U mnie też... jedna przespana noc, kolejne wstaję 3 razy, raz usypiam, dwa razy
            karmię.
            Może cała butelka melisalu by pomogła wink.
            Może to z nadmiaru wrażeń? Może moej dziecko w nocy trawi to, co przydarzyło mu
            się w dzień? Może swędzą dziąsła? Może odreagowuje moje pójście do pracy??

Mam nadzieję, że nadejdzie taki dzień, kiedy wszyscy sie wyśpimy.
            • ewelina238 Re: u nas to samo 24.09.06, 09:24
              dziś było już trochę lepiej 4 pobudkismile
        • i.pustulka Re: u nas to samo 27.09.06, 12:20
          moja iga ma rok, a noce przespane w całości można policzyć na palcach jednej
          ręki. co noc to samo: jęki, kwilenie, noszenie, spanie w poprzek łóżeczka, albo
          do gory nogami. ja juz ledwo żyję, bo co to za spanie z przerwą co pół godziny.
          a do pracy wstaję o 5. robiliśmy wszystkie badania i wyszły ok. teraz robimy
          drugą turę badań, bo coś trzeba z tym zrobić, a ja już nie wytrzymuję. Wczoraj
          pierwszy raz podalam idze melisal. spała słodko do 3 w nocy, a potem jazda jak
          zwykle. POMOCY!!!
    • neptunka Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 25.09.06, 08:14
      Ja już powoli nie daję rady... 4 pobudki. Zasnął o 20:15, obudził się przed 23,
      przed 24, po 2 i o 4:30, a o 6:30 już na całego rozpoczął dzień. Ile tak można
      wytrzymać???
    • oskarek05 a mój spi od paru dni 25.09.06, 09:12
      Mój już od paru nocy się nie budzi, tylko śpi do rana a miałam tak samo. Nie
      wiem od czego to zależy? Odkładam go do łózeczka jak uśnie mi na rękach i śpi
      ładnie do rana, dzisiaj do 8.00. Super bo już było nam ciasno w 3.
      I to bez stosowania żadnej metody Hogg.
      Tfu, tfu...nie zapeszam!!
      • karlis76 u nas nadal pobódki co 2 h 25.09.06, 09:26
        j.w.
        oszalec idzie pobudka co 2 h, Maja zasnie o20-tej a pobudka o 22,24,2,4,6,
        (wstaje an dobre) oszlaeć idzie poradzcie mamy któe zwalczyły to i spia
        wygodnie w swoich łózkachcałą noc- padam sad
        • reniasss Re: u nas nadal pobódki co 2 h 25.09.06, 09:59
          U mnie to samo-ma 6 miesięcy i berdzo często się budzi-co 1,5do 2
          godz.Zastanawiam się czy w ogóle z tego wyrośnie i czy uda mi się kiedykolwiek
          przespać całą noc????
          • ewelina238 Re: u nas nadal pobódki co 2 h 25.09.06, 14:43
            od wczoraj ucze go samodzielnego zasypiania i dzis w nocy przebudził się tylko 3
            razy
    • kacperito Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 25.09.06, 19:47
      Cześć,
      Widzę, że nie jestem sama. Mój Kacper ma prawie 11,5 miesiąca i od 5 nocy w
      zasadzie nie śpi.Kręci się, wyrzuca smoka, chce pić itd. Od zawsze spał w swoim
      łóżku albo z nami, teraz już nawet wspólne spanie nie pomaga i jesteśmy
      wykonczeni. Czopki i herbatka z melisą nie pomagają. Za to od 7:00 rano jest jak
      aniołek. Uśmiechnięty cały dzień, śpi przed południem i po obiedzie, a ja chodzę
      niewyspana jak zombi. Może znajdzie się jednak ktoś, kto da nam cudowny sposób
      na uśpienie nocnych marków !!!!
    • kacperito Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 25.09.06, 19:49
      Aha, dla wiadomość dla mam karmiących. Ja karmiłam Kacpra do 6 miesiąca i tez co
      chwila się budził, tak jak Wasze szkraby. Od kiedy przeszłam na butlę, było
      bosko i w nocy tylko jedno karmienie.
      • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 26.09.06, 21:53
        relacja z wprowaadzenia samodzielnego zasypiania- 1 dzień usnął po 50 min, 2
        dzień- po 35, 3 po 10, śpi lepiej w nocy- w 1 noc obudził się 3 razy, 2 - 2 razy
    • anna_bi Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 27.09.06, 20:51
      Witam wszystkie „nieśpiące mamy”. Znam to z autopsji. Mój ma 9 miesięcy i
      jeszcze nigdy całej nocy nie przespał, ale do 5 mies nie było źle- budził się 2-
      3-4 razy na karmienie potem zasypiał. Gdy skończył 5 mies – dramat!!!! Budzi
      się co pół godz, kręci, wierci w końcu zaczyna kwękać i drzeć. Pomaga szum
      suszarki-( już jedną spaliłam, a druga też zaczyna odmawiać posłuszeństwa,
      najgorsze, że ja też przy tym szumie zasypiam)

Mój pierwszy syn darł się w nocy do skończenia 3 lat- więc pewnie jeszcze sporo
      takich nocy mnie czeka. Ale wiem na pewno kiedy nasze dzieci zaczną w końcu
      dobrze spać- gdy pójdą do szkoły- bo wtedy pojawi się inny problem- nie będą
      mogły wstać rano. Syn ma 7,5 roku i nie chce rano wstawać, a wieczorem jest
      problem ze spaniem- muszę siedzieć w jego pokoju aż zaśnie- dzięki temu mogę
      siedzieć na forum bo komp jest w jego pokoju.
      Młodszy w tym czasie jeszcze śpi- ale za ok. godzinę zacznie się jazda!!!

Trzymajcie się i musimy to jakoś przeżyć.
      • ma_ti Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 01.10.06, 19:37
        słyszałam o sposobie na suszarki aby sie nie przepalały: podobno rodzice
        nagrywają dźwiek włączonej suszarki na magnetofon czy cos tam i odtwarzaja
        dziecku...
        Powodzenia, mój szkrab ma 2 m-ce ale już sie boje...
    • tysiamama21 moja też wredzizna.. 28.09.06, 08:54
      moja córeczka zasypia niby sama (ze smokiem) a i tak się budzi w nocy co 2h.
      Nie zawsze chce jesc. po butli lub kaszce tez sie budzi co 2h. ma 6 miesiecy. a
      juz spala tak fajnie-raz musialam wstawac do niej na karmienie. ma juz jeden
      zabek a zle spi od ponad miesiaca-zabkow kolejnych nie widac. Nie wiem wiec czy
      to one. I jeszcze jak sie budze rano-wsciekla i zmeczona to ona sie wtedy
      smieje. malpiszon. ale kochanysmile
      a w ogole to dostaje juz przez to ciezkiej ku..cy-przpraszam za wyrazeniesad(
      Ale myślałam, że to moje dziecko jest trakie wredne i uzalalam sie nad soba.
      Teraz jak wiem ze nie ja jedna mam ten problem to mi jakby lzej.
      Trzymajcie się biedne mamy niespiacych maluchow
      • neptunka Re: moja też wredzizna.. 28.09.06, 09:05
        a moje dziecko z niewiadomych powodów zaczęło spać lepiej, już chyba 3 noc.
        wstaję do niego 2 razy, pierwszy raz po jakichś 5-6 godzinach jego snu. oby nie
        zapeszyć!
        • ewelina238 Re: moja też wredzizna.. 28.09.06, 17:50
          wydaje mi sie że u nas problem dotyczy samodzielnego zasypiania i smoka, może
          do tego jeszcze ząbki, ale widze juz efekty wprowadzenia samodzielnego
          zasypiania
          • ewelina238 Re: moja też wredzizna.. 01.10.06, 10:00
            już zasypia sam w łóżeczeku a dzis obudził sie tylko raz, a jak tam wasza "walka"?
            • mata811 Re: moja też wredzizna.. 01.10.06, 10:31
              Ewelina a co zrobiłaś, ze śpi ładnie??? Mój co prawda sam zasypia od dawna,ale
              ze smokiem i tez budzi się często w nocy-wtedy daje albo dyda, albo piciu i śpi
              dalej. Oduczyłas smoka?? Kurcze boje się tego, ale jeśli by miało pomóc....
              Wstaje w nocy średnio po 8 razy!!
              • ewelina238 Re: moja też wredzizna.. 01.10.06, 16:25
                nie nie od smoka jeszcze nie odzwyczaiłam- troche sie boję, ale uważam że by
                pomogło, moze za jakis czas, ja wprowadziłam w poniedziałek metodę uśnij
                wreszcie troche zmodyfikowaną ale działa, dzidzia zasypia sama budzi sie
                najwyżej 3 razy a nie kilkanaście, polecam
                • waflinka Re: moja też wredzizna.. 01.10.06, 19:56
                  Oduczcie smoka, wtedy kłopoty ze snem się skończą napewno. Ja tak zrobiłam, ze
                  smokiem też się non stop budziła jak tylko poczuła że go nie ma w buzi.
                  Pozdrawiam
                  • ewelina238 Re: moja też wredzizna.. 01.10.06, 21:41
                    kochana napisz jak to zrobiłaś, ile dzidzia miała mies. i wogóle wszystko krok
                    po kroku, ja sie przymierzam ale się boję powiem szczerze, z gory dziękuję za
                    wskazowki
                  • j_jedlinska Re: moja też wredzizna.. 01.10.06, 22:01
                    nie jest to regułą Moja córcia nie ssie smoka a budzi sie w nocy co 2 godz.
                    Padam na pysiosad
                    • mata811 Re: moja też wredzizna.. 02.10.06, 10:07
                      No moje dziecko samo zasypia i o tyle dobrze, ze w nocy nawet jak się rozbudzi
                      to zaśnie bez mojej pomocy. Niestety ciągnie dyda i budzi sie często. Choć są
                      czasami noce, podczas których obudzi się tylko 3 razy(tak jak dziś). Może
                      trzeba przeczekać ten dziwny okres. Na razie chyba nie będe oduczać smoka, bo
                      bardzo nam ułatwia życiesmile
                      • marcelkowamama dołączam do was:( 02.10.06, 10:26
                        moj synek ma 4,5 mies juz dawno nauczyłam go zasypiac samemu w lożeczku ale ze
                        smoczkiem, od jakichs trzech tygodni budzi sie w nocy i placze, steka kreci sie...
                        Stawiam albo na zabki albo na ciezkie nocne trawienie, bo czesto sobie pryka no
                        a rano jak go wyciagam z lozeczka to kupa gotowa. pierwsza pobudka okolo polnocy
                        a potem co dwie godziny. podaje mu herbatke a potem smoka i tak do rana... co
                        dwie godziny to optymistyczna wersja bo czasem co poł godziny... dzisiaj ide
                        gadac z pediatrą napisze wam co i jak
                        • ewelina238 Re: dołączam do was:( 02.10.06, 12:50
                          ok jestem ciekawa co powie lekarz
                          • j_jedlinska Re: dołączam do was:( 02.10.06, 19:40
                            Podaje czopek na spanko - lekarka przepisała. Ostatniej nocy mała budziła się
                            trzy razy - z czego dwa razy karmiłam. Ale pobudka przed 6 ranosadLedwie na oczy
                            patrzę
                      • j_jedlinska Re: moja też wredzizna.. 02.10.06, 19:37
                        Trochę zazdroszcze - moja nigdy nie lubiła smokasad
                        • marcelkowamama po wizycie u pediatry 02.10.06, 19:53
                          opowiedzialam o swoich przypuszczeniach lekarce no i zmienila nam mleko na inne,
                          zobacze co dzisiaj bedzie w nocy i przez kilka nastepnych i sie wypowiem
                          • ewelina238 Re: po wizycie u pediatry 02.10.06, 22:02
                            mały dziś usnął sam w łóżeczku bez nawet jednego płaczusmile ale zobaczymy jak
                            nocka, od kiedy uczymy go samodzielnego zasypiania budzi się max 3 razy dla mnie
                            to sukces
                            • marcelkowamama Re: po wizycie u pediatry 03.10.06, 07:35
                              wczoraj na wieczor podalam mu to nowe mleko humana z mct, strasznie geste jakby
                              juz z kaszka, nie bylam przygtowana na cos takiego i pił ze zwyklego smoczka co
                              zajelo mu jakies 40min, normalnie zjada w 10 min,moze to go tak zmeczyo ze spal
                              cala noc, raz sie tylko przebudzil, i spi do tej pory gdzie normalnie od godziny
                              juz by wojował. Zdziwila mnie tylko zmiana mleka z Nutrmigenu na te humane bo
                              tamto bylo bezlaktozowe a to laktoze ma a sadzilam ze problemy trawienne mojego
                              syna wynikaja z nietolerancji laktozy, ale zobaczymy co tego wyniknie
                              • ewelina238 Re: po wizycie u pediatry 03.10.06, 21:53
                                nam chyba wyjda kolejne zęby, zobaczymy.....
                                • j_jedlinska Re: po wizycie u pediatry 04.10.06, 21:37
                                  I stało się - dwa nowe ząbkismile Idą jak burza górne jedynki. Dziewczyny -
                                  dentystka powiedziała mi, że 8 miesięczne dziecko nie powinno jeść w nocy, bo
                                  próchnica gotowa. Karmię piersią jakieś 3 razy w nocy i nie wygląda na to, abym
                                  z piersi zrezygnowała jeszcze jakiś czas. KArmienie piersia jest zdrowe i bardzo
                                  dobre dla naszych dzieci, ale nie nocą. To samo z butelką - próchnica butelkowa...
                                  • ewelina238 Re: po wizycie u pediatry 04.10.06, 22:04
                                    i nas tylko marudzenie a zębów nie widać, a ztym jedzeniem w nocy tez bym
                                    chciała żeby nie jadł ale co mam zrobic????......
                                    • j_jedlinska Re: po wizycie u pediatry 06.10.06, 09:43
                                      u nas b. długo marudziła, aż wyszły 2 zęby na raz. poczekaj - pewnie niedługo
                                      wyjdąsmile
    • www751 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 06.10.06, 11:11
      Łącze sie w bolu smile Podaje Małej na noc kaszke moze sprobuje dac samo mleko
      moze ta kacha za ciezka , wymyslam juz wszystko byle pospac choc 3 godz
      pozdrawiam
      • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 06.10.06, 18:20
        ile miesięcy ma Twoja dzidzia?
        • www751 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 07.10.06, 11:39
          Ma 4,5 m Odstwiłam kaszke jak pisałam i dzisiejszej nocy było troche lepiej ,
          poszła spac ok 21 obudziła sie o 24 ,potem zasneła do 3 no i 6. Trzy razy nie
          tak zle hihihi lepsze to niz co godzina smileMoze to wina tej kaszki smile)
      • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 06.10.06, 18:21
        dziś noc była lepsza zasnął przed 22 przebudził sie na krotka koło 11(smoczek)a
        obudził się o 6.00 na mleczko i dalej spał
        • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 07.10.06, 12:35
          Ja kładę małą ok.20. Śpi do 22-23-uspakajam, potem pobudka o 2 i pobudka o 7
          rano. Dla mnie - po wstawaniu co godzinę - to sukcessmilePrzespałam 5 godzin jednym
          ciągiemsmile
    • kawakokosowa rozwiązanie!!!!!!! 07.10.06, 14:32
      Cześć dziewczyny,
      zauważyłam, że w wielu postach pojawia się mimochodem zdanie, że kiedy dzieci śpią z nami, problem
      jest dużo mniejszy. Byli goście i żeby ich nie budzić ktoś wziął maleństwo do łóżka, ale goście
      wyjechali i znowu się zaczęło itp..
      Dlaczego więc nie przyjąć, że dzieci czują się i chowają lepiej śpiąc z nami w niemowlęctwie? Dlaczego
      nie pozwolić im na to? Wiem, że u nas tradycja jest inna, ale mieszczą się w niej również nasze
      nieprzespane noce, a przecież tego nie chcemy.
      Nasza córka odpoczątku śpi z nami i, dziewczyny, z ręką na sercu, przespałam wszystkie noce! (nie
      licząc kilku pierwszych nocy po urodzeniu, kiedy wszystko było dla mnie zbyt nowe, by spać spokojnie)
      Po co zastępować ziołami uspokajającymi naturalną potrzebę naszych dzieci?
      Serdeczności dla wszystkich mam i maluchów.
      • ewelina238 Re: rozwiązanie!!!!!!! 07.10.06, 15:48
        mój mały tez do pewnego momentu spał z nami w łozku ale po pewnym czasie był za
        ruchliwy zeby nam i jemu było wygodnie i spanie z nami nie osiagało juz zadnych
        zadowalajacych rezultatów, pojawia sie takze pytanie jak długo spać z dzieckiem
        czy za 2 lata tez bedziemy ku temu tak chetni?.....
        • kawakokosowa Re: rozwiązanie!!!!!!! 07.10.06, 17:44
          Jeżeli jest mu niewygodnie, można zaproponować mu jego łóżko.
          Jeżeli dziecko zawsze było z nami i nasyciło się bliskością, samo będzie wypuszczać się w świat i zacznie
          potrzebować swojej przestrzeni. To tak samo naturalna i silna
          potrzeba, jak potrzeba ciągłej bliskości w niemowlęctwie.
          • ewelina238 Re: rozwiązanie!!!!!!! 08.10.06, 12:35
            a ile mis. ma twoje dziecko
            • j_jedlinska Re: rozwiązanie!!!!!!! 08.10.06, 15:05
              ewelina a u Twoje synka wyszły już ząbki?
          • j_jedlinska Re: rozwiązanie!!!!!!! 08.10.06, 15:03
            Ja spałam z córcią- skończyło się tym ,że byłam bardzo niewyspana, dziecko non
            stop sięgało w nocy po pierś, dostałam zatorów w piersiach a mała przestawiła
            się na nocne jedzenie.Musiała interweniować lekarka. Bliskość tak ale
            pamiętajmy, że niewyspana , padająca na pysio mama nie jest mamą szczęśliwą
            mamą. Dzieci potrzebują szczęśliwych rodziców.
            • ewelina238 Re: rozwiązanie!!!!!!! 08.10.06, 18:48
              zgadzam sie z tobą , u synka ząbków brak wyszły 2 dwa miesiace temu i do tej
              pory nic
              • j_jedlinska Re: rozwiązanie!!!!!!! 09.10.06, 22:04
                to pewnie niedługo będą następnesmile
              • j_jedlinska Re: rozwiązanie!!!!!!! 09.10.06, 22:08
                Patryczek jest słodki - właśnie oglądałam zdjęciasmile)
                • ewelina238 Re: rozwiązanie!!!!!!! 09.10.06, 22:32
                  dziękujemysmile dzis nocka tez była straszna od 3.00 1.5 godzinny płacz, marudzenie
                  potem zasnął i spał prawie do 10, a ja musiałam wstac 0 5.00 bo jechałam na
                  uczelnię więc od 3.00 nie śpię ale jakoś dziś tego nie odczuwam, dodatkowo
                  załamały mnie moje koleżanki- ich 4-mies. maluchy przesypiają całe nockisad, oj
                  oj......
                  • j_jedlinska Re: rozwiązanie!!!!!!! 10.10.06, 20:32
                    Ja tak samo sie czuję, gdy słyszę, jak znajomych dzieci pięknie sypiają...
                    Moja małą strasznie dała w nocy czadu. To była chyba najgorsza z dotychczasowych
                    nocek. A na dodatek jechaliśmy w b. ważną podróż i trzeba było być wypoczętymsad
                    Jakoś daliśmy radę, choć zaraz idę spać - taka jestem padnięta. Już myślałam, że
                    szybciej dziś zasnę od mojej dzidzismile
                    Małej wychodzą ząbki - i to masowo. Strasznie płacze, nie daje sobie nic podać-
                    zaciska szczękę - (ani żel, ani panadol). Muszę podawać podstępem, ale szybko
                    sie uczysmile
                    Jakoś to przeżyjemy, prawda ewelina?Damy radę.
                    Trzymajcie się dziewczyny - kolejna nocka przed nami.
                    • oda100 Re: rozwiązanie!!!!!!! 10.10.06, 22:03
                      otoz to, ja nawet nie chodze do kolezanek ktorych dzieci przesypiaja cale noce,
                      bo mam potem spora handresmile
                      dolaczam sie do klubu pobudek co godzine. Od kilku dni mamy mix totalny:
                      zaburzenia snu i zabkowanie + pare nowosci - katar i goraczka poszczepienna.
                      Swietna mieszanka na depresje matki.
                      Oby tylko ze zmeczenia nie zwariowac.
                      • j_jedlinska Re: rozwiązanie!!!!!!! 11.10.06, 11:19
                        trzymaj się, musimy przetrwać.Poszczepienne komplikacje powinny szybko przejść,
                        na katar polecam - maść majerankową oraz aerozol Euphorbium- u nas szybko
                        wyleczyło maluszka
    • misia.g Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 11.10.06, 12:40
      Pozdrawiam wszystkie matki, które nie śpią w nocy. Mój mały nigdy nie spał
      spokojnie, ale teraz to już przechodzi sam siebie. Najpierw pobudki co 1-2
      godz. a im bliżej rana tym częściej.Myślę, że to przez ząbki, ale z niego taka
      twarda sztuka, że nic na niego nie działa.Wcześniej wystarczał smoczek, teraz
      nie pomaga ani smoczek, ani głaskanie, przytulanie, kołysanie. Budzi się z
      płaczem i zasypia dopiero gdy się tym płaczem zmęczy.Obydwoje z mężem jesteśmy
      zmęczeni, nerwowi i zaczynamy się kłócić. Trwa to już tyle czasu , że nie
      pamiętam kiedy się zaczęło. Mam już dość , od urodzenia do 5 mięsięcy kolka
      teraz te nocne pobódki, chciałabym w końcu, żeby spał ładnie choć parę godzin.W
      dzień jest całkiem znośnie, a maluszek przytula się do mnie i uśmiecha. I jak
      go nie kochać.
      • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 11.10.06, 21:51
        Rozumiem Cię. U mnie też - najpierw kilka miesięcy kolek, a potem ząbkowanie.
        Faktycznie - nasilenie pobudek, płaczu następuje nad ranem. Teraz córcia budzi
        sie o 6 i jest wyspana i radosna. To niesprawiedliwe - ja o 6 rano jestem
        wyczerpana, chcę spać, jest ciemno i zimno za oknem.Ja chcę spać!!!!
        A ona tak pięknie się uśmiecha i wiem wtedy, dlaczego to wszystko znoszę...smile
        Pozdrawiam
        • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 14.10.06, 08:22
          mam ochote po dzisiejszej nocy wyrzucic smoczka na amen- ile było przebudzeń z
          jego powodu niezliczę, jestem wściekła na siebie , że biedne dziecko jest
          uzależnione od tego głupiego smoka
          • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 14.10.06, 10:56
            moja córcia nie dość, że budzi się bardzo często w nocy, to jeszcze budzi się
            coraz wcześniej - dziś 5:30. Nie miałam siły do niej wstać....
            Ewelina - może faktycznie czas odstawić smoka. Nie mam doświadczenia, bo moja
            nigdy smoka nie miała, ale może ktoś coś doradzi...
            Ale wygląda ewidentnie u Ciebie na ząbki.
            • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 20.10.06, 08:48
              Córcia z dnia na dzień budzi sie coraz wcześniej - teraz juz o 5:0
              rano!!!Ciemno, zimno, a łóżko takie cieplutkie....Nie wiem , po kim dziecko
              odziedziczyło ta niechęć do spania?! W dzień - w domu - przesypia max. 15-20
              minut, ale na spacerze nawet 1,5 godz. Ale w nocy nie będę przecież biegac z nią
              po dworzusmile
              • b.brzozowska1 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 20.10.06, 13:15
                to i ja się dołączę-jas ma 4,5 miesiąca i od dłużeszegu już czasu w nocy mamy
                pobódki co godzine; dziś dosłanie z zegarkiem w rekuuncertain
                lekarka mówi, ze ząbki ida-ja tam nic takiego nie widze..
                tylko u nas problem jest szerszy-mały do tego jeszcze bardzo mało je..
                • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 20.10.06, 21:30
                  Moja mała pierwsze ząbki dostała własnie ok.5 miesiąca. Ale faktycznie -
                  niepełny brzuszek to może być problem. Jeśli karmisz piersią to staraj się, żeby
                  dzidzia nie zasypiała przy jedzeniu. Mleczko w miare jedzenia robi sie bardziej
                  kaloryczne . Położna mówiła mi - najpierw leci zupka, a potem drugie daniesmile
                  MOja dostaje kaloryczną, dużą kolację, która koniecznie musi poprawić mleczkiem
                  z piersi. Bywa ,że pociągnie 3 razy i zasypia , ale cycus byc musi!
                  Ja już myślę, że trzeba poprostu przez to przejść. Też juz mi sił brakuje. Mała
                  skończy w poniedziałek 9 miesiąc a nadal często do niej wstaje.Ostatnia pobudka
                  o 5 rano-zgroza. Jak nie kolki, to ząbki, i tak w kółko.
                  • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 20.10.06, 21:32
                    Ewelina co u Ciebie?
                    • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 21.10.06, 08:39
                      cześć, mały raz spi lepiej raz gorzej i nic nie poradzę, zębów nie ma , dziś
                      spała u babci, ale i tak nie spałam ale to juz prze Msad pozdrawiam
                  • konik57 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 21.10.06, 09:30
                    ja przez 3 miesiace nie wiedziałam co to nieprzespana noc mały budzilsie tylko
                    do jedzenia góra 2 razy a potem dał popalic budził sie co 40 minut miałam dosc
                    krecil sie płakał a przyczyna była moja dieta która rozszerzałam bo karmie
                    piersia. Teraz znów jestem na skapej diecie a mały znów spi jak aniołek moze z
                    Toba tez tak jest co?
    • cynamonowe_mysli Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 21.10.06, 09:02
      Boze...czytam i az sie boje, moj cale noce przesypia od kiedy skonczyl 1
      miesiac. klade go o 23 i wstaje na karmienie dopiero o 7,8 rano. karmie
      piersia. teraz zaczynaja sie zeby. na szczescie w nocy spi ale za
      dnia...piszczy, wyje, placze , rzezi ...nie daj Boze jak mu smoczek wypadnie. a
      ma dopiero 4 miesiace...daje mu panadol minimlana dawke i to pomaga, przestaje
      bolec na kilka godzin. i tak mam dobrze, oby zawsze tak ladnie spal w nocy
      • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 21.10.06, 12:18
        aż Ci zazdroszczęsmile
        • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 22.10.06, 10:58
          u nas to na pewno nie kwesitia diety bo maly ma prawie 11 mies.
          • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 24.10.06, 08:26
            rety, dziewczyny uważajcie Jesli karmicie piersia, to nie róbcie przerw
            dłuższych niz 4 godziny. Ja niestety robiłam i właśnie po raz pierwszy od 1,5
            roku dostałam okressad To niesprawiedliwe - nie dość, że wstaję w nocy do małej i
            jestem niewyspana, to jeszcze boli, bo okressad
            • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 27.10.06, 09:43
              u nas coraz gorzej, jednak mój M teraz wstaje więc nie jestem tak zmęczona, już
              noe wiem jak małemu pomóc bo on po takiej nocce też jest zmęczonysmile chyba pójdę
              dzisdo lekarza
              • dyzurna Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 27.10.06, 21:25
                dzieczyny lacze sie waszym bolem nieprzespanych nocy. moja 7 miesieczn corka
                chodzi spac o 20 , pierwsza pobudka o 1 potem o 5 i o 8 ale jest jedno ale od
                paru dni caly czas postekuje i mamy wiecej tych pobudek - nie wiem co robic...:
                (((
                • eve73 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 27.10.06, 21:58

nie chcę was straszyc, ale u mojego starszego syna bywały pobudki nawet co 15
                  min... miał wtedy rok i oczywiście szły kolejne zęby. przetrwac to mozna
                  jedynie spiac z dzieckiem. ja z nim spałam prawie 1.5 roku. Potem zasypiał juz
                  u siebie ale łóżeczko było rozkładane, więc mogłam się z nim położyc, dac cyca
                  i odejśc jak zasnął. Potem zawsze ok. 2 w nocy przychodził do nas i juz tak
                  zostawał do rana. Noce zaczął przesypiac jak odstawiłam go od piersi - miał
                  1r8mieś. A córcia jest na butli i przeważnie przesypia noce, czsem sie rozbudzi
                  (oczywiście ząbki) i czesem wystarczy smoczek, a czasem muszę ją wziąc do
                  siebie.
                  • dominika0808 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 28.10.06, 06:27
                    eve73 mam pytanie , poniewaz sytuacja jaka opisujesz jest u mnie niemalze
                    identyczna...chodzi mi o spanie i karmienie piersia...napisz mi prosze jak
                    udalo CI sie odstawic w tym wieku synka od piersi??jak dlugo to trwalo?? i jaka
                    metode stosowalas...pozdrawiam
                    • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 28.10.06, 11:00
                      u nas problem nie dotyczy juz wogóle budzenia się w nocy- bo jakby to było 3
                      razy to ok, ale to >niz 10 i to jest juz problem bo ani on nie spi ani ja, jest
                      na butli wiec to nie kwestia głodu
                      • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 06.11.06, 16:24
                        ja już zaczynam podejrzewac terroryzmsmileDzieci chcą mieć nas na wyłączność.
                        Przyzwyczaiły się do naszej obecności i chca nadal mieć nas wciąż obok. Ja to
                        rozumiem, ale serce mi pęka , jak mała płaczei nawet po ścianie, ale ide do
                        niej....i kończy się na jednym łóżku...
                      • angelika75 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 07.11.06, 10:25
                        mam bardzo podobny problem tylko moja corka barzo malo spi zasypia 0 16.30 tak
                        do 18 o 20 kapiel jedzonko i dopiero po usypianiu natarczywym z mojej strony
                        zasypia ok 24 czasem 1 jestem wykonczona ona wiecznie by skakala na raczkach
                        • sandrinah777 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 19.12.06, 14:30
                          Hej dziewczyny.Ja od jakiegos czasu mam ten sam problem.Moja corcia jak miala
                          1,5 m-ca przesypiala cale noce.Ok.5-tego m-ca zaczela budzic sie 1-2 razy w
                          nocy,a teraz ma 8 mies i mam pobodki co godzine lub dwie.Juz nie wiem co
                          robic,padam ze zmeczenia.Lekarz mowi,ze to moga byc zabki,ale miesiac tamu
                          wyszly jej dwa i nadal to samo,a nie widze zeby wychodzily nastepne.Do tego
                          uspokaja ja jedynie cyc.Z butelki wypije tylko soczek,a chyba soku w nocy nie
                          moge podac.Herbatek nie cierpi.Najchetniej bym odstawila mala od piersi,moze to
                          by pomoglo,ale ona nawet nie chce slyszec.Pomozcie blagam!
                          • aleksandra19811 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 27.01.07, 18:23
                            U mnie to samo. Córa za kilka dni kończy 4 m-ce. Jest marudna niesamowicie.
                            Ząbków nie widać, tylko czuje takie twarde wzgórki, ale to chyba jeszcze
                            jeszcze. Budzi się co chwila. Daje smoka - płacz, a czasami łyka i zasypia. Jak
                            nie smok to woda, czasami też nie daje się oszukać. Jak daje mleczko ( karmie
                            butlą) to pare łyków i zasypia. Nie daje się dobudzić, a za chwile znowu to
                            samo. Jestem u kresu sił. Czasami mam tak dość, że odczuwam żal,żźe mam
                            dziecko. No ale o tylko myśli chwilowe, aczkolwiek przerażające.
                            • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 26.05.07, 17:21
                              dziwczyny!
                              jestem ciekawa jak tam wasze nocki?pati ma juz 17 miechow noce sa różne
                              przewaznie dobre, ale zdarzaja sie wyjatki łagodnie mówiąc
                    • eve73 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 28.10.06, 13:29
                      Ja zastosowałam metodę, która jest niestety dośc krytykowana, ale mi się wydała
                      najlepsza. Przede wszystkim zależało mi na tym żeby synek sam odmówił piersi.
                      Mój mąż zrobił obrzydliwą miksturę z sosu sojowego i mąki, posmarowałam tym
                      pierś i wieczorem powiedziałam synkowi, że cycuś jest chory. Zasnął bez
                      problemu (a nigdy wcześniej bez cyca nie zasnął), w nocy obudził się więc znowu
                      posmarowałam - popłakał najwyżej 5 min i to był koniec - więcej cyca już nie
                      chciał ! Parę miesięcy później tą samą metodę zastosowała moja mama (mam brata
                      w wieku synka) i też szybciutko poszło. Wcześniej próbowałam soli, ale ją
                      zlizał i zaczął jeś cyca smile Ta mikstura miała ohydny kolor i zapach i dobrze
                      trzymała się piersi smile
                      Wcześniej próbowałam odstawic go bez takich atrakcji, ale straaaasznie płakał.
                      • ewelina238 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 29.10.06, 07:53
                        po dzisiejszej nocy ku....wysiadam mam doła
                        • naati Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 29.10.06, 09:39
                          czesc...ja tez mam doła...takie nocki mam od 2 tyg...dziś chyba 8 razy, z czego
                          po ostatnim nie moglam zasnac...mam dośc i w ogóle brak mi sił...nie jesteś
                          sama...
                          • j_jedlinska Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 31.10.06, 19:05
                            Ja też juz odpadam. Długo starałam sie, aby dziecko spało w łóżeczku, a ja z
                            mężem u siebie.Ale zdezerterowałam - po prostu - nie mam juz siły biegać
                            kilkanaście razy w nocy do pokoiku córeczki.Dziecko niewyspane, ja niewyspana,
                            mąż niewyspany Karmię piersią, więc dawałam cyca i na siedząco w ramionach
                            trzymając córkę - zasypiałam. Jeśli połozyłam sie z nią - było oczywiste, że
                            zasnę i już do rana będziemy spać razem. Teraz mała zasypia w swoim łóżeczku, w
                            nocy ją uspakajam zwykłym ci ci ci ci, bujaniem na rękach, albo piersią,a w
                            środku nocy - poprostu kładę się z nią na łóżku, odsłaniam pierś i kiedy chce
                            pije. Staram sie , by piła z obu piersi, by znowu nie bylo zatorów. Nie miałam
                            juz siły walczyć z jej całonocnym , osobnym spaniemsad
                            • judyta10 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 01.11.06, 11:39
                              No to ja dołącze moja mała skończyłą 4miesięce a od tygodnia noce to koszmar
                              pobutki co 1-1,5 godzjak tu się wyspac tym bardziej ,że ja mam problem z
                              zaśnięciem czasami poprostu nie spię całą noc no może te pierwsze godz z
                              wieczora nie wiem co jej jest ale wiem jedno mam dosyć!!!!!!!!!
    • asiek252 do eweliny238 06.11.06, 20:24
      Trafiłam właśnie na Twój post i przyszło mi do głowy cos takiego.A moze byś
      zrobiła badania w kierunku owsików albo lamblii, czy innego dziadostwa.Mój
      synek latem miałlamblie i tez nie dawał nam zyć , a raczej spać w nocy.Też nie
      wiedziałam o co chodzi i sama zrobiłam mu wszystkie mozliwe badania, bo
      skierowania sie doprosić nie mogłam.Wyszły lamblie, 10 dni leczenia i po
      kłopocie, nie móiąc juz o śnie.spróbuj, pozdrawiam i życzę Ci dużo sił i
      wytrwałości, to minie, musi minąć.Asia
      • app7 Re: do eweliny238 06.11.06, 23:36
        Można też zrobić posiew moczu,pomomo,że dziecko nie gorączkuje. Żadko się to
        zdaża, aby było ono bezobjawowe(np.gorączka), ale na przykładzie mojego synka
        wiem, że się zdaża! Moja pediatra była w szku kiedy okazało się, że dziecko bez
        żadnych objawów typowych dla zum miało bakterie w moczu.

Poza tym wszystkim mamom ,mającym problemom z przesypianiem nocy przez ich
        pociech polecam "NOC BEZ PŁACZU-Jak pomóc małemu dziecku przespać noc."
        Elizabeth Pantley)!To zupełanie nowe podejście do problemu dziecięcego snu!
        Gorąco polecam, bo książka stoi w opozycji do metod typu "Uśnij wreszcie" lub
        zaklinaczki i moim zdaniem jest najlepsza! Wyjaśnia też dlaczego w/w metoda
        działa tylkoo na krótką metę!Po lekturach typu "język niemowląt","uśnij
        wreszcie","każde dziecko może nauczyć się spać" JESTEM POD NIESAMOWITYM
        WRAŻENIEM TEGO CO PISZE AUTORKA! wYDANA JEST PRZEZ wYDAWNICTWO uNIWERSYTETU
        jAGIELOŃSKIEGO (www.wuj.pl).Ja kupiłam w internecie na www.wysyłkowa.pl za
        32.60zł i uważam że to najleoiej wydane przeze mnie pieniadze na ksiązkę tego
        typu!GORĄCO POLECAM-NARESZCIE PROPOZYCJE ŁAGODNE DLA DZIECI!
        Pozdrawiam wszystkie mamy!
    • iwo78 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 06.11.06, 23:45
      A może jest mu za ciepło, albo za zimno... Sprawdź, może to to?
      Pozdrawiamy
    • inka713 Re: zasnął o 22.00 i budzi sie co godzinę!!!!! 10.11.06, 15:46
      łączę się ze wszystkimi mamami ktore nie śpią Moja mała istotka ma 5.5 miesięcy
      i nie śpi prawie wcale W nocy wstaje do niej nawet co 40 minut ok 10 razy W
      dzień ucina sobie dwie krótkie drzemki które trwają ok godziny Już nie wiem co
      robic Ma już dwa żabki dolne wyszły wcześnie bo jak miała 4 miesiące Może teraz
      idze góra Najpierw kolka teraz zęby? Nic nie pomaga viburkol nie działa Daje
      jej eferalgan ale też nie zawsze skutkujue Ewelina świetnie cię rozumiem i
      jestem z tobą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka