Dodaj do ulubionych

tabletki na wstrzymanie pokarmu

19.09.06, 10:48
czy któraś z was brała tabletki na wstrzymanie pokarmu po porodzie i kiedy po
nich dostała miesiączkę, prosze napiszcie bo boje sie czy znowu nie jestem w
ciąży, bo mam mdłości po kawie , nie moge o niczym myśleć tylko o tym , bo
moja niunia ma dopiero 8 tygodni, wiec nawet nie chce takiej mysli do siebie
dopuścić

pozdrawiam ania
Obserwuj wątek
    • mazajac Pytanie o tabletki? 19.09.06, 10:58
      Mam pytanie, właśnie przestałam karmić piersią, do jakiego lekarza powinnam
      sięudać żeby przepisał mi te tabletki, i jakie to są tabletki, jak długo się je
      zarzywa i czy może można je kupić bez recepty....będę wdzięczna za pomoc,
    • malgosiek2 Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 19.09.06, 11:08
      Co bierzesz?
      Bromergon czy Parlodel choć to jest to samo.
      Takie niepożądane działanie po tych tabl.mogą być jak:
      nudności,wymioty,zaburzenia ze strony ukł.pokarmowego,zawroty głowy,uczucie
      zmęczenia,senność,bóle głowy,rozdrażnienie.
      Także w 8 tyg.po porodzie w ciąży raczej nie jesteś bo to i tak za wcześnie
      jakby co.
      Pzdr.Gosia
      • hermenegilda20 Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 19.09.06, 11:27
        Cześć,mi lekarz ginekolog przepisał Bromergon mam go zażywać 2x dziennie przez
        7 dni.Prócz tego mam bandażować piersi aby pokarm nie napływał. Pozdrawiamsmile
        • zu2ka Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 19.09.06, 11:41
          Bromergon - na receptę, przepisał ginekolog, można sie po nim źle czuć np
          zawroty głowy, zmęczenie, senność - ja tak miałam. Można dodatkowo bandażować
          piersi, pić szałwię z miętą i początkowo raz dziennie odciągać laktatorem jeśli
          czujesz, że masz dużo pokarmu, aby nie porobiły sie zastoje, ale nie za dużo,
          aby nie pobudzać laktacji.Pozdrawiam
          • rysymafa Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 19.09.06, 12:23
            czesc!
            slyszalam ze na utrate pokarmu zamiast tabletek dobra tez jest szalwia. co wy o
            tym sadzicie dziewczyny???
            • malgosiek2 Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 19.09.06, 12:26
              Przecież wcześniej zostało właśnie napisane,że szłwia wstrzymuje laktacje.
              O szałwii wiadomo nie od dziś,ze ma takie właściwości.
              Więc co mam o tym myśleć?
              Czytaj uważniej.
              pzdr.Gosia
              • rysymafa Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 20.09.06, 13:46
                przepraszam, ale w tym watku nie bylo o szalwi tylko o tabletkach,
                chcialam tylko wiedziec czy warto faszerowac sie chemia jesli sa naturalne
                sposoby?

a tak w ogole to czemu od razu tak nerwowo? smile
                pozdrawiam kaska
    • haneczkaa Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 19.09.06, 12:54
      brałam bromergon zaraz po porodzie bo wogóle nie karmiłam, jest on na recepte i
      kosztował 18 złotych, brałam 2 tyg. po 1 dziennie i wogóle porarmu nie miałam,
      tylko zastanawiam sie kiedy powinnam miec miesiączke
      • monikaaleksandra Po co Ci to????? 19.09.06, 13:40
        Skoro masz takie maleńkie dziecko, po diabła chcesz brać tabletki na wstrzymanie
        pokarmu? To czym Ty będzesz ją karmić? Sztucznym mlekiem - przeciez masz
        swoje??!! I co ma wstrzymanie laktacji do zajścia w ciążę? Nie lepiej zacząć
        stosować antykoncepcję? Kompletnie tego nie rozumiem,, zwłaszcza gdy dziewczyny
        tak bardzo chca karmić piersią i błagają o pomysły na poprawę laktacji. Dziwi
        mnie, że moej przedmówczynie hurtem zaczęły doradzać jak wstrzymac tę laktacje,
        zamiast zachęcic dziewczynę do uruchomienia rozumu i przekonać, że warto karmić
        piersią.
        Jeśli jesteś w ciąży (8 tygodni po porodzie???) możęsz spokojnie nadal karmić
        dziecko piersią. Więcej spokoju, mniej histerii, bo się tu wszytkie powykańczamy.
        • patrysia55 Re: Po co Ci to????? 19.09.06, 13:50
          wiesz, uważam że to nie nasza sprawa dlaczego nie chce karmić-to jest święte
          prawo.A dzidzia na pewno woli miec szczęśliwą mamę niekarmiącą niz
          nieszczęśliwą-karmiącą.
        • jakw Re: Po co Ci to????? 19.09.06, 20:55
          Hm, ja zrozumiałam, że Mama Założycielka Wątku już brała bromergon i nie
          karmiła, więc porady typu: "przecież możesz nadal karmić" są niecałkiem na
          miejscu.
          I dodam, że 2 m-ce po porodzie to się czasem zdarza jak zajść w ciążę -
          zwłaszcza jak się myśli, że można zajść dopiero po 1-szej miesiączce.
          Przy czym nie diagnozowałabym ciąży na podstawie mdłości po 1 kawie - może to
          jakaś migrena, zły biomed albo niewyspanie. A może napięcie przedmiesiączkowe.
          Proponuję nie wpadać od razu w panikę, a ewentualnie za kilka dni zrobić test.
        • kasia3831 Re: Po co Ci to????? 20.09.06, 21:21
          Z tego co widze to autorka postu nie pytala o poradę czy karmić czy też nie,
          takze daruj sobie takie przemowy. Nie znasz motywów jej dzialania, może jest jej
          z tym ciężko i musiala odstawic od piersi Najgorsze są takie terrorystki
          laktacyjne jak Ty!
        • agata51881 Re: monikaaleksandra 21.09.06, 20:08
          Nie podniecaj sie tak kobieto... Karmisz to karm a nie bedziesz jeszcze ludzi
          dolowala. A moze sztuczne mleko to jakies przestepstwo?? Ja bylam na sztucznym,
          moj maz tez i zyjemy mamy sie swietnie. A myslisz ze z pokarmem matki to jakies
          swinstwa nie przechodza? Przeciez kobiety karmiace jedza owoce, kotre sa
          pryzkane chemicznie, wedliny konserwowane chemicznie i wiele innych rzeczy ktore
          sa robione ze swinstw mimo ze producensi sie tego wypieraja - wiem bo samam
          pracowalam w firmie ktora to niby zdrawa zywnosc robila. Przeciez Twoj organizm
          nie przefiltruje tego... wyluzuj bo ten terroryzm juz staje sie nudny...
    • mathiola Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 20.09.06, 14:26
      ja po bromergonie prawie umarlam, wymiotowalam i zaslablam. One tak dzialaja.
      • monikaaleksandra Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 21.09.06, 17:08
        macierzynstwo to nie tylko urodzenie dziecka ale takze - jesli to tylko mozliwe-
        wykarmienie go wlasnym mlekiem. to kwestia dojrzalosci i odpowiedzialnosci.
        dziecko to ni jest kurczak ktorego mozna pasc sztuczna karma. nalezy mu
        dostarczac taki pokarm, jaki jest dla niego najbardziej odpowiedni. mleko krowy
        jest bardzo odpowiednie ale dla cielaków. podaje sie go dzieciom tylko w
        ostatecznosci. dziewczyny mysla ze urodza i potem - od razu - myk na butelke bo
        im biusty sie zniekształca. trzeba miec troche oleju w glowie zeby wiedziec ze
        macierzynstwo wiaze sie z wyrzeczeniami i utrudnieniami a takim jest bez
        watpienia karmienie naturalne. nie mowie o sytuacji gdy kobiety traca pokarm lub
        dziecko ma powazne problemy. ja sama juz 4 miesiace jestem na radykalnej diecie
        i jakos wcale mi sie nie krzywduje ze nie moge zjesc kawalka ciasta czy owocow.
        trudno. moje dziecko jest najwazniejsze.
        • malgosiek2 Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 21.09.06, 17:15
          A skąd wiesz jaki powód miałam autorka wątku?
          Powodów jest dużo i nie zawsze jest to błahy powód zniekształcenia piersi.
          Jest takie powiedzenie"nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu"
          Nie wrzucaj wszystkich nie karmiących piersią do jednego worka,bo robisz takim
          stwietrdzeniem krzywdę innym kobietom.
          Jestem położną i wiem jak bardzo ważne jest karmienie piersią,ale nie uprawiam
          też laktacyjnego terroryzmu jak Ty.
          Niech każda kobieta robi to co uzna za stosowne i nie potrzebne są dogadywania
          im,że muszą się wyrzec czegoś aby ich dziecko było szczęśliwe czy zdrowe.
          Jesteś mocno niesprawiedliwa.
          Pzdr.Gosia
        • demarta Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 21.09.06, 20:42
          monikaaleksandra napisała:
          > trudno. moje dziecko jest najwazniejsze.

monikoaleksandro trudno, to być klaczą z klapkami na oczach, ograniczoną do
          granic TYLKO I WYŁĄCZNIE swojego światopoglądu. ludzi inteligentnych cechuje
          otwartość, zrozumienie, tolerancja oraz poszanowanie zasady wolności słowa i
          myśli.
          wierzę, że żyje ci się trudno. łączę się z tobą w bólu.
          • asia06 Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 21.09.06, 21:21
            A ludzi normalnych cechuje to, że nie życzą innym źle.
            • demarta Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 21.09.06, 22:12
              ja nie "życzę", ja stwierdzam jak musi się żyć z takim nastawieniem. i
              współczuję.
        • iwonka1975 Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 21.09.06, 22:25
          .... bo Polak jak glodny to zly, a inni moga sobie podjesc co nieco.
          • demarta Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 21.09.06, 22:49
            ale z cyca, czy z butelki?
            • iwonka1975 Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 22.09.06, 09:33
              mialam na mysli mamy, ktore ze wzg. na dziecko musza trzymac scisla diete.
              A potem nie potrafia albo nie chca zrozumiec wyboru kobiet, ktore decyduja sie
              na karmienie butelka.
    • maja305 Re: tabletki na wstrzymanie pokarmu 22.09.06, 10:30
      Nie bierz żadnych świństw na wstrzymanie pokarmu!Ja nic nie brałam-i jakos samo
      szybko i sprawnie przeszło.Ściągałam pokarm laktatorem jak czułam ból w
      piersiach-codziennie coraz mniej aż wszystko ustało...A ustało szybko bo juz w
      zasadzie po tygodniu czy dwóch.Karmiłam dziecko piersią podobnie-około 2 m-ce.
    • ivvette Re: Nie bandażować!!! 22.09.06, 10:48
      Dziewczyny nie bandażujcie piersi - to przestarzała metoda!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=44551960&a=44610406
      Na f Karminie piersią specjalistka wciąż o tym pisze -powyżej wkleiłam jedna
      wypowiedz.
      Brałam Bromergon ,który wypisał mi mój lekarz rodzinny przez dwa tyg .
      \zaczęłam od półowki tabl 2 razy dziennie ,konicznie po jedzeniu ,a po 3 dniach
      już po całej tabl (zeby uniknąć mdłości)
      Piłam przez kilka dni 2,3 saszetki szałwii ,robiłam okłady z kapusty i 2 razy
      dziennie ściagałam pokarm (15 ,20 ml) .
      Bandażowaniemmożecie sobie zrobić krzywdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka