Dodaj do ulubionych

polecam emlę

28.09.06, 16:55
wróciłam właśnie ze szczepienia z córeczką, na ostatnim tak bardzo płakałyśmy
a dzisiaj widać było po dziecku, że mniej bolało, od razu się w moich
ramionach uspokoiła, polecam
Obserwuj wątek
    • achaja17 Re: polecam emlę 28.09.06, 17:00
      A w który miejscu posmarować mam malą, bo we wtorek pierwsze szczepienie. A
      zapomniałam spytać lekarza gdzie będzie kuta. sad
      • anytbg Re: polecam emlę 28.09.06, 17:06
        idź wcześniej do przychodni, pielęgniarka to zrobi, bo będzie wiedziała gdzie
        dzidziuś będzie szczepiony
    • pati775 Re: polecam emlę 28.09.06, 17:09
      ile czasu przed samym kluciem trzeba posmarowac ?
      • anytbg Re: polecam emlę 28.09.06, 17:13
        mi pani doktor powiedziała,że wystarczy 30 minut, ale Niunia miała godzinkę. Na
        ulotce napisane jest że dzieci w wieku 3-5 miesięcy mają mieć smarowane przed
        szczepieniem nie dłużźej niż 2-3 godziny
    • pmierzow Re: polecam emlę 28.09.06, 19:23
      A co to jest? Rozumiem, ze jakas masc znieczulajaca? A czy jest na recepte? Czy
      mozna ja stosowac u dziecka 1,5-miesiecznego?
      • judyta10 Re: polecam emlę 28.09.06, 19:46
        Ztego co wiem to stosuje sie od trzeciego miesiąca jest bez recepty.
      • anytbg Re: polecam emlę 28.09.06, 20:28
        bez recepty, opakowanie na 2 szczepienia kosztuje ok. 18zł. stosuje się od 3-go
        miesiąca
      • benignusia Re: polecam emlę 29.09.06, 23:16
        mam dokładnie takie same doświadczenia z tą maścią!!!jest to maść
        znieczulająca,mała tubka na raz lub dwa,kosztuje ok.18 zł,i jest
        rewelacyjna,można u maluchów stosować chyba od 3 tyg.moja córa na pierwszym
        szczepieniu sie zanosiła,kupiłam emlę i...tylko skrzywiła sie i troche
        pomruczała!!!naprawde sie zdziwiłam pozytywnie!!za 2 tyg.nastepne szczepienie,a
        przed nim odwiedzimy aptekewink
    • agnieszka_1207 Re: polecam emlę 28.09.06, 20:40
      Mojemu synkowi emle dali tylko przy pobieraniu krwi a jak spytałam dlaczego przy
      szczepieniu tego nie dają to mi lekarka powiedziała ze przy szczepieniu dzieci
      nie płaczą od ukłucia tylko potem szczypie jak szczepionka rozpiera zyłę i na to
      emla juz nie pomoze. Pielegniarka powiedziała to samo. To tylko tak na
      marginesie ale zycze jak najmniej płaczu bo mój mały drze sie w niebogłosy bo z
      niego juz taki panikarz jest i koniec! Pozdrawiamy serdecznie!
      • caixa Re: polecam emlę 28.09.06, 20:49
        ja polecam również emlę, jednak z tym też ostrożnie: pierwsze 3 szczepienia
        moja córcia przeszła bez płaczu dzięki temu wynalazkowi. nie czuła dosłownie
        NIC i to było cudowne. jednak przed ostatnim szczepieniu spuchła jej nóżka w
        miejscu posmarowania tego kremu aż zsiwiała. podobno to uczulenie i odtąd
        przestałam to stosowac. ostrzegam wiec mamy, że emla też wywołuje uczulenia
        pomimo wcześniejszych udanych prób stosowania kremu.
        jeśli zaś chodzi o miejsca do smarowania to na zewnętrznych stronach ud lub
        rączki.
        pozdrawiam
        • madzilove Re: polecam emlę 28.09.06, 21:49
          Owszem ja tez polecam Emle.Jednak jest to krem na recepte,pamietajcie,ze
          powinniscie dostac do niego plasterki.W miejscu posmarowania kolor skory
          zmienia sie na blady,gdyz oprocz substancji znieczulajacej ma w skladzie
          substancje dzialajaca obkurczjaco na naczynka krwionosne.
        • anytbg Re: polecam emlę 28.09.06, 21:57
          a to spuchnięcie i zsinienie nie było czasem od tego, że pielęgniarka źle się
          wkłuła?
          • caixa Re: polecam emlę 29.09.06, 08:52
            otóż opuchnięcie napewno nie było od wkłucia się pielęgniarki, gdyż
            pielęgniarka w to miejsce się nie wkuła bo powiedziała, że potem nie będzie
            wiadomo, czy to uczulenie na emlę czy reakcja na szczepionkę. stwierdziła, że
            zdarza się takie uczulenie i wtedy nie wolno stosować tego kremu. apropos: ten
            krem NIE JEST na receptę!!!
            pozdrawiam
            • madzilove Re: polecam emlę 29.09.06, 18:45
              Prosze nie wprowadzac ludzi w blad.Emla JEST na recepte,a jezeli kupilas bez to
              Ci sie udalo.
              • madzilove Re: polecam emlę 29.09.06, 18:53
                madzilove napisała:

> Prosze nie wprowadzac ludzi w blad.Emla JEST na recepte,a jezeli kupilas bez
                to
                >
                > Ci sie udalo.
                A propos: Jestem mgr farmacji,zgodnie z uzupelnieniem z 31 lipca 2006 do wykazu
                lekow, Emla nadal jest na recepte.
                • caixa Re: polecam emlę 29.09.06, 22:15
                  kupowałam emlę 3 razy bez recepty, pediatra sama mi ją polecała a recepty nie
                  wypisywała, więc mamy sprzeczne info. poza tym moja znajoma kupiła w aptece
                  internetopwej też bez recepty. nie wprowadzam ludzi w błąd, przedstawiam tylko
                  FAKTY z mojego doświadczenia. nie mam zamiaru się wykłócac o to kto ma rację, w
                  jednym z wcześniejszych postów też było napisane że jest bez recepty... jako
                  mgr farmacji sama sobie wyjaśnij tą niescisłośc...
                  • benignusia Re: polecam emlę 29.09.06, 23:19
                    teżkupowałam bez recepty.i mimo wszystko polecam,bo uczulenia chyba nie są zbyt
                    czeste...
                  • madzilove Re: polecam emlę 30.09.06, 17:10
                    Nie wiem co mam myslec.Sprawdzalam wczoraj i w/g przepisow nadal jest na
                    recepte.wink))
    • tatko1 Re: polecam emlę 30.09.06, 17:52
      Ja tylko powiem,że kupywałam w aptece ostatnio na receptę, nawet przed
      pokazaniem recepty zapytałam się w aptece czy jest na receptę i potwierdzono.
      Tak więc praktyka bywa po prostu różna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka