Dodaj do ulubionych

Odstające jedno uszko

09.10.06, 00:43
Moja mała ma 3 miesiące. Często obraca główkę w lewą stronę i z tego względu
odstaje jej to jedno uszko.Czy to późiej znormalnieje,czy już zawsze będzie
miała to jedno odstające ?? Może jest jakis sposób na to aby maluszkom nie
robiły sie odstające uszka ?? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • czaszka00 Re: Odstające jedno uszko 09.10.06, 09:51
      niestety , bedzie miała odstajace ....tak i w moim przypadku jest ..
      • madzik241 Re: Odstające jedno uszko 09.10.06, 10:44
        Moja mała niedługo skończy 4 miesiące i też jedno uszko ma bardziej odstające,
        nic się raczej nie da zrobić i tak jest dla mnie najśliczniejsza i myślę, że jak
        dorośnie to tak aż bardzo nie będzie to widoczne, jak jeszcze jej urosną włoski.
        Słyszałam o różnych metodach, ale dla mnie były one szokujące i nigdy bym się na
        nie nie zdecydowała np. przyklejanie uszka plastrem, albo zakładanie jakiejś
        ciasnej opaski.
    • melka_x Re: Odstające jedno uszko 09.10.06, 10:56
      Odstające ucho można w przyszłości skorygować, moim zdaniem to mały problem,
      powinnaś natomiast dowiedzieć się dlaczego dziecko obraca się chętniej w jedną
      stronę. Ja bym się na Twoim miejscu wybrała do neurologa. Możliwe, że obracanie
      głowy w jedną stronę to przyzwyczajenie do pozycji z ostatniego okresu życia
      płodowego, ale to trzeba korygować, bo wraz z nierównomiernym wzmacnianiem się
      mięśni asymetria będzie się pogłebiać. Jeśli to nie przyzwyczajenie z czasu
      przd narodzeniem, warto się upewnić, czy córeczka nie słyszy na jedno ucho
      lepiej (choć to mniej prawdopodobne).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka