gerandia 12.10.06, 12:36 Moj synek zaraz konczy roczek czy mozna go wziac na normalny basen do brodzika oczywiscie dla dzieci czy woda chlorowana nie zaszkodzi (oczywiscie nie bedzie jej pil) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.bujak Re: Normalny basen 12.10.06, 12:47 gerandia napisała: czy woda chlorowana nie zaszkodzi (oczywiscie nie bedzie jej pil) hi, hi - skąd ta pewność ??? mój syn zawsze pije wodę, w której się kąpie - czy to w wannie, czy to na basenie co do basenu, to Ci nie odpowiem, bo my chodzimy na "nienormalny" basen... wydaje mi się, że po prostu musisz sprobowac - zabierz dziecko na poczatek na 10-15 min i obserwuj, jak zareaguje ( glownie chodzi o skóre ) - to indywidualna kwestia wrażliwosci... aha - przypomnalo mi sie - jakos tak własnie przed 1 urodzinami bylismy w hotelu, gdzie byl basen z chlorowana woda - mąż poszedl sie kąpac i probowalam wejsc z młodym do sali basenowej - jak patrzyl przez przeszklone drzwi, to az sie wyrywal, a gdy otwieralismy drzwi i buchalo na nas basenowe chlorowane powietrze - młody zaczynal wrzeszczec i nie przekroczyl nawet progu.... moze to byla tez sprawa specyficznej akustyki w tym pomieszczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
trufla3 Re: Normalny basen 12.10.06, 13:41 kazde dziecko reaguje inaczej na chlor.Musisz najlepiej sie zapytac ratownika w jakiej dawce wlewaja wszystkie chemikalia i zapytac sie lekarza.U nas matki przychodza z malymi niemowlakami.Ja swoja Papryczke zabiore wiosna bo teraz boje sie o przeziebienie. A tak z ciekawosci zapytam....skad wiesz,ze nie bedzie pic wody?Mojego synka nigdy nie moglam z tym upilnowac ..... @@@ Te małpki chciały upiec Ci tort, ale zdechły ze śmiechu , kiedy dowiedziały się ile masz lat! Pati Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: Normalny basen 12.10.06, 15:07 My chodzimy na normalny basen od skończonego roku. Jest wszystko w porządku, a jeśli chodzi o picie wody, to moja córka jeszcze ani razu się nie napiła. Poprostu trzeba uważać. Przecież jeszcze nie puszczam jej samej, tylko trzymam na rękach. Poza tym w szkole rodzenia położna mówiła nam, że woda w tych ozonowanych basenach też jest chlorowana, tylko jest tam mniejsza ilość tego chloru. Przecież w jakiś sposób muszą się zabezpieczać przed bakteriami. Jak pójdziesz to się przekonasz. Bo przecież każde dziecko inaczej może reagować na chlor. Bardzo dużo dzieci kąpie się w zwykłych basenach. Pzdr. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Normalny basen 12.10.06, 15:26 jola427 napisała: Przecież jeszcze nie puszczam jej samej, tylko trzymam > na rękach. a ja własnie puszczam mojego syna samego - nie trzymam go caly czas na rękach... woda w tych ozonowanych basenach też jest chlorowana, tylko jest tam mniejsza ilość tego chloru. Przecież w jakiś sposób muszą się zabezpieczać przed bakteriami ozon dziala bakteriobojczo Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: Normalny basen 12.10.06, 15:29 Na pierwszej wizycie na basenie póściłaś synka samego? Odpowiedz Link Zgłoś