Dodaj do ulubionych

Normalny basen

12.10.06, 12:36
Moj synek zaraz konczy roczek czy mozna go wziac na normalny basen do
brodzika oczywiscie dla dzieci czy woda chlorowana nie zaszkodzi (oczywiscie
nie bedzie jej pil)
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Normalny basen 12.10.06, 12:47
      gerandia napisała:
      czy woda chlorowana nie zaszkodzi (oczywiscie nie bedzie jej pil)

hi, hi - skąd ta pewność ???
      mój syn zawsze pije wodę, w której się kąpie - czy to w wannie, czy to na
      basenie smile
      co do basenu, to Ci nie odpowiem, bo my chodzimy na "nienormalny" basen...
      wydaje mi się, że po prostu musisz sprobowac - zabierz dziecko na poczatek na
      10-15 min i obserwuj, jak zareaguje ( glownie chodzi o skóre ) - to
      indywidualna kwestia wrażliwosci...
      aha - przypomnalo mi sie - jakos tak własnie przed 1 urodzinami bylismy w
      hotelu, gdzie byl basen z chlorowana woda - mąż poszedl sie kąpac i probowalam
      wejsc z młodym do sali basenowej - jak patrzyl przez przeszklone drzwi, to az
      sie wyrywal, a gdy otwieralismy drzwi i buchalo na nas basenowe chlorowane
      powietrze - młody zaczynal wrzeszczec i nie przekroczyl nawet progu.... moze to
      byla tez sprawa specyficznej akustyki w tym pomieszczeniu...
      • trufla3 Re: Normalny basen 12.10.06, 13:41
        kazde dziecko reaguje inaczej na chlor.Musisz najlepiej sie zapytac ratownika w
        jakiej dawce wlewaja wszystkie chemikalia i zapytac sie lekarza.U nas matki
        przychodza z malymi niemowlakami.Ja swoja Papryczke zabiore wiosna bo teraz
        boje sie o przeziebienie.
        A tak z ciekawosci zapytam....skad wiesz,ze nie bedzie pic wody?Mojego synka
        nigdy nie moglam z tym upilnowacsmile
        .....

@@@ Te małpki chciały upiec Ci tort, ale zdechły ze śmiechu , kiedy dowiedziały
        się ile masz lat!

Pati

• jola427 Re: Normalny basen 12.10.06, 15:07
          My chodzimy na normalny basen od skończonego roku. Jest wszystko w porządku, a
          jeśli chodzi o picie wody, to moja córka jeszcze ani razu się nie napiła.
          Poprostu trzeba uważać. Przecież jeszcze nie puszczam jej samej, tylko trzymam
          na rękach. Poza tym w szkole rodzenia położna mówiła nam, że woda w tych
          ozonowanych basenach też jest chlorowana, tylko jest tam mniejsza ilość tego
          chloru. Przecież w jakiś sposób muszą się zabezpieczać przed bakteriami. Jak
          pójdziesz to się przekonasz. Bo przecież każde dziecko inaczej może reagować na
          chlor. Bardzo dużo dzieci kąpie się w zwykłych basenach.
          Pzdr. Jola
          • b.bujak Re: Normalny basen 12.10.06, 15:26
            jola427 napisała: Przecież jeszcze nie puszczam jej samej, tylko trzymam
            > na rękach.

a ja własnie puszczam mojego syna samego - nie trzymam go caly czas na rękach...

woda w tych ozonowanych basenach też jest chlorowana, tylko jest tam mniejsza
            ilość tego chloru. Przecież w jakiś sposób muszą się zabezpieczać przed
            bakteriami

ozon dziala bakteriobojczo
            • jola427 Re: Normalny basen 12.10.06, 15:29
              Na pierwszej wizycie na basenie póściłaś synka samego?
              • b.bujak Re: Normalny basen 12.10.06, 15:31
                nie pamiętam - to było dawno temu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka