Dodaj do ulubionych

jak walczyc z gazami u mlodego?

30.10.06, 00:25
ma dwa tygodnie zadnych kolek jeszcze nie zarejestrowalam, ale mecza biedaka gazy czy mam mu dawac herbatke koperkowa? czy cos? maly w 99% karmiony jest cyckiem <chyba ze mi juz tak poobgryza sutki ze juz nie daje rady to sporadycznie dostaje bebiko>
no i ile tej herbatki mam mu zafundowac? <jesli w ogole dobrze z ta herbatka kombinuje?>
Obserwuj wątek
    • ulcia111 Re: jak walczyc z gazami u mlodego? 30.10.06, 06:41
      Witam herbatki odradzam jeśli już to zapzrzaj najzwyklejszy koperek:stary
      sposób naszych babć a działa ja kupowałam takie drogie herbatki i nic a koper
      rewela do tego po kąpieli masuj małemu brzuszek kolistymi ruchami zgodnie z
      ruchem wskazówek zegara, tylko najpierw sobie naoliwkuj ręce. Mój mały ma 4,5
      miesiąca i od początku tak robię jest ok. pozdrawiam i powodzenia
    • tartulina Re: jak walczyc z gazami u mlodego? 30.10.06, 07:57
      Im więcej koperku, tym więcej będzie odchodziło gazów. Może spróbuj podawać rumianek(jeśli maluszek nie ma lużnych stolców). Pozdrawiam.
    • elu.su Re: jak walczyc z gazami u mlodego? 30.10.06, 11:05
      Moim zdaniem to chyba dobrze że gazy odchodzą, dzięki temu między innymi
      dziecko nie nabawiło się jeszcze kolki. Mój mały skończył już 4 miesiące i też
      od urodzenia jak pamiętam ma gazy, a niech se dziecko popierdzi to mu lżej
      będzie. Herbatki w tym wieku raczej bym odradzała,skoro karmisz piersią to
      lepiej sama się napij np. kopru włoskiego. tak mi poleciła moja lekarka. W
      szpitalu powiedzieli żeby dziecka niczym nie przepajać (jeśli się karmi
      piersią) do 6 miesięcy. ja tak robię, karmię na żądanie i jest wszystko ok. ani
      kolki, ani wzdęć, no oczywiście do tego musi być jeszcze twoja odpowiednia
      dieta...pozdrawiam
      • deela dziekowac 30.10.06, 11:56

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka