Dodaj do ulubionych

puzzle piankowe

05.11.06, 17:47
Chciałabym kupić swojej 8-miesięcznej córce puzzle piankowe, takie do
ułożenia na podłodze, o wymiarach 30 cm x 30 cm. I tu mam dylemat. Nie wiem,
czy te sprzedawane na Allegro są bezpieczne. Słyszałam, że śmierdzą
chemikaliami (toksyczne?). I które są lepsze: jednolite czy te z wyjmowanymi
elemencikami ze zwierzątek? Zastanawia mnie też dlaczego piszą, że puzzle te
są polecane dla dzieci powyżej 3-go roku życia? Czyżby więc niemowlakom mogły
jakoś zagrażać?
Mamy, które posiadacie puzzle z Allegro - napiszcie, proszę, swoje
spostrzeżenia, czy jestescie z nich zadowolone? A może znacie jakieś inne
fajne puzzle piankowe (30 x 30) innych firm, które można kupić w sklepach,
konkretnie w Warszawie?
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 111a4 Re: puzzle piankowe 05.11.06, 19:19
      my mamy te z wyciaganymi elementami. dla mnie zabawa nimi jest jak narazie bez
      sensu,elementy wypadaja a mała i tak nie potrafi ich włozyc. Pozatym niektore z
      tych elementów sa strasznie małe, jest wiec ryzyko ze dziecko wezmie do buzki.
      • gusia210 Re: puzzle piankowe 05.11.06, 20:37
        No i bardzo łatwo kawałek ugryźć.Przynajmniej mojemu się udawało.
    • mac58 Re: puzzle piankowe 05.11.06, 20:41
      mój synek ( 1, 3 ) ostatnio bawił się takimi z wyjmowanymi elementami u naszych
      znajomych ( ich córka 3 - letnia takie ma) i nawet nie zauwazyłam jak zjadł 3
      elementy!!!na szczęście potem wszytko wydalił Lepiej więc ich maluchom nie dawać
      • magda270519761 Re: puzzle piankowe 05.11.06, 20:47
        Ja kupiłam na allegro takie za 17 i są raczej kiepskie , elementy wypadają , są
        drobne , trudne do ułożenia , łatwe do zjedzenia, i rozłażą się , widziałam
        jeszcze takie za 42 , może są solidniejsze.Myślę , że to może być frajda do
        układania , ale właśnie dla takiego 3-4-5 latka.
    • blanez16 Re: puzzle piankowe 05.11.06, 21:00
      Ja też kupiłam synkowi jak miał 8 mies. Z wyjmowanymi elementami z tym, że są
      to po prostu duże cyfry; najmniejszy element - "oczko" z ósemki jest wielkości
      płatka kosmetycznego, więc bez przesady z tym połykaniem, aczkolwiek uważac
      trzeba (jak na wszystko zresztą). Porównując abstrakcyjne ceny w sklepach (80-
      50 zł za 6 kwadratów) zdecydowałam się na zakup w Rossmanie (bodajże 17 zł za
      paczkę 10 elementów). Owszem strasznie śmierdziały, ale zaledwie godz.-dwie po
      otwarciu. Wywietrzyłam dobę na balkonie i po zapachu nie było śladu. Dośc
      szybko okazało się, że jest to ulubiona zabawka - już w wieku 10 mies. Mały
      sprawnie wyjmował i wkładał ww. oczka do ósemek, szóstek i dziewiątek. Teraz ma
      13 mies. i próbuje sam składac całą matę. Polecam.

PS. Moja koleżanka też ma z Rossmana, ale z literami alfabetu (też dużymi
      oczywiście)
    • galanina Re: puzzle piankowe 05.11.06, 21:10
      My mamy firmy baby ono pojazdy 10 szt i zwierzeta 6 szt, ta ilosc tworzy ladny
      kwadrat.Drogie,bo 10 szt 32 pln ale mamy ponad 1,5 roku i po pierwsze nie
      smierdziay wcale, po drugie mylam je wielokrotnie i wygladaja jak nowe...Drobne
      elementy(niewiele)zapobiegliwie wyciagalam ale moje starsze dziecko nie gryzlo
      ich.Zobaczymy jak mlodszy....
      • gocha0201 Re: puzzle piankowe 05.11.06, 22:30
        Ja mam takie nieduże z Kubusiem Puchatkiem (jako bonus ze stacji benzynowej) i
        nie polecam bo mój syn obgryzał wszystkie wystające części z puzli mając 2 lata.
        I już z nich nic nie zostało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka