asiek07 06.11.06, 10:11 Proszę abyście kochane mamuśki napisały co zabierałyście ze sobą do szpitala. Mój termin coraz szybciej sie zbliża a ja mam coraz większy mętlik w głowie co zabrać dla siebie i dla dzidziusia. Dzięki za wszystkie rady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiro13 Re: Proszę o rady!!! 06.11.06, 10:38 najlepiej wpisz w wyszukiwarke tam znajdziesz zapewne pare takich watkow do szpitala nada sie : pare koszul , wkladki poporodowe ,kosmetyki,kubek jakas herbatka ,reczniki,jakis dezodorant bezzapachowy najlepiej ,mozesz wziasc jesli masz wkladki laktacyjne i laktator moze sie nadac zel do higieny intym. lub husteczki,szlafrok,klapki pod prysznic i kapciuchy do chodzenia biustonosz do karmienia majtki choc zalezy od szpitala i porodu DLA DZIDZI pare sztuk np.po 2-3 szt kaftaniki lub body spioszki,pajacyk cienkie czapusie koniecznie rekawiczki tzn.lapki niedrapki ze 4-5 szt szybko sie brudza kocyk albo rozek pampersy chustecki nawilzone dobre sa bambino mokruskie tetrowe piel. moga ale nie musza byc kosmetyki oliwka mydelko dla dzidzi ale raczej nie ja niemialam tylko linomag do pupki to chyba wszystko a bynajmniej co mi sie nasuwa aha nie zapomnij dokumentuw pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gocha0201 Re: Proszę o rady!!! 06.11.06, 10:56 Oj dużo rzeczy! Musisz się dowiedzieć w szpitalu, w którym zamierzasz rodzić czy dają: pieluchy dla dziecka, ubranka, pieluszki tetrowe, dla Ciebie podpaski (ja rodziłam w różnych szpitalach i różne panowały zwyczaje. A zawsze musisz mieć przygotowane (nie wiem czy wszystko pamiętam): -koszula nocna (2 szt-bo po porodzie łatwo poplamić) najlepiej rozpinaną pod szyją aż za piersi- ułatwia karmienie, -szlafrok, -kosmetyki( mydełko najlepiej dla dzieci, szczoteczka, pasta itp), - ręczniki (ze 2 szt) - klapki -ubranka dla dziecka (ilość zależy od tego jakie panują zwyczaje w szpitalu ale trzeba w czymś dziecko wynieść do domu- kaftaniki, śpiochy, czapeczki, ciepły sweterek i spodenki np z polaru, kocyk, pieluchy tetrowe, pampersy, chusteczki do pupy, linomag lub coś podobnego) - podpaski duuuże dla siebie (niektóre mamy polecają pieluszki dla dorosłych bella mnie starczyły największe podpaski tej firmy) -chusteczki higieniczne. Odpowiedz Link Zgłoś