Gość: guest IP: *.* 06.05.01, 20:40 Kto myje ząbki 9-ciomiesięcznemu niemowlęciu? mój Kuba co prawda ma tylko dwa, ale wszędzie piszą by czyścić, raczej jest to niewykonalne tecznicznie, nie otworzy buzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: ząbki IP: *.* 06.05.01, 21:08 wystarczy przemyc wacikiem namoczonym w wodzie lub w naparze z rumianku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ząbki IP: *.* 25.06.01, 00:24 Sprobuj dac dziecku szczoteczke (np, my First Colgate - malutka, zgrabna, dobrze pasuje do raczki), niech sie dziecko nia pobawi, possie, a potem sprobuj mu wyczyscic chociaz troche zabki. Gazik z woda/rumiankiem nie jest zly, ale moze byc niewystarczajacyPozdrawiam kasia (stomatolog) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ząbki IP: *.* 25.06.01, 19:31 zgadzam sie z Kasia jak najbardziej. W naszym domu tez to sie wspaniale sprawdza. Maluszki dostaja szczoteczke gdy tylko zaczna zabkowac. UWIELBIAJA ja wtedy. Nie smaruje im dziaselek zelem a nakladam odrobine na szczoteczke. Pozniej zel zastepuje lagodna pasta (bez fluoru na poczatek bo jeszcze polykaja)-najlepsza z mi znanych to ziolowa pasta z sola morska zneutralizowana mieta i innymi ziolkami(firmy Weleda) a gdy juz sa nieco starsze to wtedy pod naszym okiem bawimy sie w `pociag`!!!! Mama jezdzi szczoteczka po zabkach a one ustawiaja sie w kolejce po te atrakcje(!!!)Z tym,ze pozniej kolej przychodzi na mame i to jej sie szoruje zeby-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!aaaaaaaale warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: ząbki IP: *.* 04.07.01, 20:56 Super, strasznie mi się to podoba. Właśnie kupiłam Kubie szczoteczkę firmy NUK taką zwykłą malutką, będziemy próbować bo on nie lubi tych gazików strasznie się denerwuje, a ostatnio bardzo się przypatruje jak my myjemy zęby, szczególnie szczoteczką elektryczną. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś