Dodaj do ulubionych

brak jąder

09.11.06, 21:18
co morze byc przyczyną braku jąder lub jąder wędrujących jak to leczyc
Obserwuj wątek
    • jolantusia1 Re: brak jąder 09.11.06, 21:33
      moj syn dostal zastrzyki - biogonadyl a i tak jedno mial operacyjnie sciagane
    • paulinaux Re: brak jąder (do jolantusia1) 09.11.06, 23:03
      Mój 5-miesięczny synek również cierpi na tę przypadłość(jedno jąderko nie
      zeszło do worka mosznoweg) a w drugim jest tzw. wodniak. Pediatra chciał nas
      już skierować do chirurga na zabieg w związku z tym wodniakiem. Natomiast z
      jądrkiem lekarze mówią żeby poczekać do 2 roku życia(bo jest duże
      prawdopodobieństwo, że samo zejdzie). Proszę napisz jak to było u ciebie i
      twojego synka. Kiedy wykonali mu zabieg, jak to mniej więcej wszystko wygląda.
      Czekam na odpowiedź.
      paulinaux
      • zbychfoto Re: brak jąder (do jolantusia1) 10.11.06, 08:32
        jeszcze nie rozwiązany jest problem dopiero mamy udac sie do chirurga
    • iwo78 Re: brak jąder 09.11.06, 23:35
      Nas też nastraszyli brakiem jąderka, ale na szczęście jest. wędrujące jąderka
      to dość częsta dolegliwość u chłopców. Ja z małym też byłam na usg i lewe sobie
      wędruje.. Do roku powinno zejść na miejsce..
    • 1a6 Re: brak jąder 10.11.06, 09:33
      moj synek urodzil sie z jedynm jaderm , 2 usg nie wtkazały go niegdzie.mowili ze
      pewnie jest w brzuszku.jak miał roczek pojechalismy na zabieg by je z tamtad
      spraowadzic.okazało sie jednak ze go tam nie ma.zaczelo sie tworzyc ale nie
      wytworzyło,tylko kawałek.usuneli ta resztke.i moj synek ma jedno jaderko.szkoda
      ale powiedzieli ze jak doraosnie to zrobia mu plastyke tzn,wstawia mu sztuszne
      zeby inaczej to wygladało.teraz musimy chuchac i dmuchac na to co mu zostało.z
      tego co mi wiadomo jaderka najlepiej sprowadzac ok roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka