IP: *.* 30.07.01, 12:29
Help!!!!!!!!Moja córeczka ma 5,5 misiąca i doprowadza mnie do rozpaczy. Usypianie jej to istny koszmar, szczególnie wieczorem. Widzę, że jest juz zmęczona, staje się marudna, kwęka, ale uśpić nie daje się żadną miarą. Może ktoś ma jakieś sprawdzone patenty na usypianie.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Sen IP: *.* 01.08.01, 10:04
      Drogi Ludku!Mam podobny problem od jakiegos czasu. Mój synek zaczal 5 miesiac, wyszly mu dwa piekne zabki, ale dalej marudzi. Po kapieli i po jedzeniu czekam az mu sie odbije i kolysze go potem w pozycji lezacej na plecach, 5 min i spi, nie zaszkodzi delikatny spiew. Twoj glos na pewo je ukoi.
    • Gość: guest Re: Sen IP: *.* 01.08.01, 20:25
      witaj,muzyka :)na pewno cos jej sie podoba. jesli nie... zobacz jak reaguje na rozne piosenki i puszzcaj jej do snu. moja mala zaczynala usypiac czy Boomfunk"u... potem przy Eminem"ie... a teraz przy Arce Noego :)pozatym mow do niej.. szeptaj jej bajke.. patrz jej w oczka i caluj je :))) ja czesto dlugo sie z nia bawie i zwyczajnie "pada ze zmeczenia" :)))nie wiem czy sie na cos przydalem....ale musze cos napisac...czasem chodze z nia godzine i slucham kilka razy tej samej piosenki i zmyslam na poczekaniu jakies bajki... jestem zmeczony i mam zwyczajnie dosc... ale jak widze jak ona lezy mi na rekach i slodko spi... to jest PIEKNE!!! :)reszta sie nie liczy...
      • Gość: guest Re: Sen IP: *.* 02.08.01, 07:04
        A moze ktos powie jak wlasnie nauczyc dzieciaka zasypiania samemu w lozeczku a nie na raczkach u mamusi. Kiedy go poloze po chwili po prostu zaczyna plakac i rozpaczac. MOze 3 miesiace to jeszcze za wczesnie bo nie nauczylam wszcesniej ale pozniej bedzie jeszcze gorzej. To jest slodkie kiedy mi tak usypia, ale robi sie coraz ciezszy i moje rece z kregoslupem niedlugo tak pociagna!!
    • Gość: guest Re: Sen IP: *.* 08.08.01, 09:24
      witam,oto moje sposoby:po kapieli jedzenie przy malutkim swietle, odbicie,potem maly siedzac w foteliku-kolysce samochodowej otulony cienkim kocem z pieluszka pod broda (lubi sie przytulac do pieluszki lub trzymac ja przy buzi)kolysze go delikatnie przy wlaczonej pozytywce-kolysance a rownoczesnie cicho mu nuce starajac sie, zeby brzmialo to monotonnie i coraz ciszejjak bola zabki - smaruje zelemczasem po jedzeniu lubi popic pare lykow wodyczasem podaje smoczek - ale nie zawsze i tylko na "zamkniecie oczek"Maly nie potrafi sam zasypiac, ale to nie jest problem o ile usypianie go trwa (przewaznie) 5-10min.WCzesniej pilnuje zeby na zakonczenie dnia mial troche ostrej zabawy i wrazen (doskonale zasypia po "gosciach") i przerwa od ostatniej drzemki wynosila min. 3h.powodzenialaute

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka