Dodaj do ulubionych

Katar u niemowlaka

12.11.06, 12:16
Cześć !
Proszę pomóżcie !
Jak ulżyć 6 - miesięcznemu niemowlaczkowi w katarze.
Mój synuś Olinek ma katar, ale siedzi "on" maluszkowi bardzo głęboko, nozdrza
ma czyste.
Dzisiaj jest niedziela, więc jest problem z lekarzem, może Wy coś poradzicie.
Błagam.
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • b.bujak wątek "najczęściej zadawane pytania" 12.11.06, 12:18
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=32050469
    • agamaj1 Re: Katar u niemowlaka 12.11.06, 16:19
      Moja 3 miesieczna córeczka też miała taki katar, okazało się że to katar
      alergiczny zwykłe krople nie pomagały . Dopiero podanie Zyrteku w kroplach i
      kropli Sterimar Mn ( fizjologiczny roztwór soli morskiej ) oraz na noc kropli
      Nasivn pomogło. Muszę dodać jeszcze , że oddaliśmy w dobre ręce papugę , która
      była prawdopodobnie przyczyną kataru u małej.
      • lidia23 Re: Katar u niemowlaka 12.11.06, 20:36
        Kup maść rumiankową i smaruj troszeczkę pod noskiem. Mojemu synkowi zawsze pomagało
    • mooh Re: Katar u niemowlaka 12.11.06, 20:50
      Sól fizjologiczna do zakraplania nosa, frida do ściągania wydzieliny (głęboko
      zalegające gile nie zejdą gruszką), Nasivin dla niemowląt (ściśle przestrzegać
      dawkowania, żeby nie narobić problemów ze śluzówką), maść majerankowa pod nos.
      Nie wiem, czy podałabym 6 miesięczniakowi, najpierw zapytałabym lekarza, ale
      chyba lepsze to niż antybiotyk: syrop z czosnku i cebuli na miodzie (lub
      cukrze - wersja dla potencjalnie uczulonych na miód)
      • goskaty Re: Katar u niemowlaka 12.11.06, 21:04
        Wlasnie wyszlismy z szalejacego katarku mojego 5miesiecznego synka.Bardzo
        dobrym pomyslem jest wspomniana wczesniej frida-rurka do sciagania katarku z
        noska pociechy ok.26zl w aptece.Pod nosek dawalam tez masc majerankowa a na noc
        na mokry recznik dawalam kilka kropel olejku eukaliptusowego kladac go na
        grzejnik naprawde inhalowal cale pomieszczenie.Nawet lepiej sie spalo.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka