Gość: guest IP: *.* 03.09.01, 15:58 Czy to możliwe, żeby dziecko było uczulone na tetrę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jadźka Re: Tetra IP: *.* 03.09.01, 19:53 mozliwe, dziecko moze byc uczulone na wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Tetra IP: *.* 03.09.01, 20:08 A może raczej na to w czym jest prana. Ja dopiero po jakimś czasie od alergologa dowiedziałam się że proszek i płatki nie spłukują się w zimnej wodzie. Teraz piorę dwa razy - raz na pusto (bez proszku).Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Tetra IP: *.* 04.09.01, 07:15 Albo na zawartość tetry- słynne pieluszkowe zapalenie skóry, które dotyka bardzo wiele niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slvkoleczko Re: Tetra IP: *.* 10.09.01, 08:30 gdy urodziła się moja córcia (teraz ma 2,5 roku) stosowałam tetrę - miała takie ranki na pupie których niczym nie dało się wyleczyć. po badaniu moczu okazało się, że ma infekcję układu moczowego. po wyleczeniu tejże była na chwilkę poprawa. a potem - no cóż dopiero przejście na pampersy dało rezultat. Pediatra zasugerowała wrażliwą skórę i silnie kwasowy mocz(?). efekt - dopiero niecały rok temu mogłam założyć małej pieluszkę tetrową ale tylko na max godzinę.spróbujcie najpierw zmienić proszek np na jelp"a lub coccolino lub inny dla dzieci. czasem pomaga a jeśli nie to pozostają jednorazowe (trzymają mocz z dala od ciałka i nie ma takich podrażnień). wiem że to drogie rzeczy ale czasem warto... sylwia Odpowiedz Link Zgłoś