Gość: guest IP: *.* 23.09.01, 12:22 Dziewczyny, mam pytanie dotyczące kąpieli niemowlaczka. Woda ma być przegotowana czy zwykła tzw. kranówka. Podzielcie się swoimi opiniami, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Kąpiel niemowlaka IP: *.* 23.09.01, 12:56 Ja Julitke od poczatku kapie w zwyklej kranowce, w duzej wannie, do kapieli dodaje tylko pare kropel emulsji Oilatum i myja ja mydelkiem Oilatum. Dziecko zadowolone, my tez Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kąpiel niemowlaka IP: *.* 23.09.01, 13:29 Michala od poczatku kapalam w kranowce, za to do picia od poczatku do tej pory podaje przegotowana wode mineralna, specjalnie do gotowania przeznaczona.W szpitalu pielegniarki tez kapaly maluchy w kranowce Wiec taka woda nie powinna zaszkodzic. Oczywiscie pod warunkiem, ze sie jej zbytnio nie opije PozdrawiamYennaM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kąpiel niemowlaka IP: *.* 24.09.01, 15:58 Ja również od początku kąpię w kranówce. I polecam wspólne kąpiele! Pierwszych kilka samotnych kąpieli Kuby w plastikowej wanience to był koszmar - darcie się bez przerwy. I własciwie po trzech takich kąpielach spróbowaliśmy wykąpać małego z nami, tzn. jedno kąpie się z Kubą, a drugie wyciera malca po kąpieli.Okazało się, że Kubuś jednak lubi wodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kąpiel niemowlaka IP: *.* 24.09.01, 16:55 Mój mały ma dzisiaj 17 dni i od początku kąpie go w kranówce Zarówno w Szkole Rodzenia jak i w szpitalu mówiono, że nie ma przeciwskazań.Dodam, że u mnie woda nie jest najlepsza, ale małemu nic nie jest. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kąpiel niemowlaka IP: *.* 24.09.01, 19:04 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam "wodne" mamy. Odpowiedz Link Zgłoś