Dodaj do ulubionych

ulozenie niemowlaka do snu

IP: *.* 26.09.01, 21:21
drogie mamusiesmile)))mojego synka (2 tygodnie) klade spac tylko na lewym i prawym boku.Chcialabym Go czasami polozyc na pleckach,ale sie boje,ze moze sie zachlysnac poniewaz ulewa pokarm.Czy sluszne sa moje obawy? Prosze bardzo o porady.Pozdrawiam Was i Wasze maluszki.Gosia.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ulozenie niemowlaka do snu IP: *.* 26.09.01, 21:30
      I bardzo dobrze. Na noc tylko na boczki - raz na jeden, raz na drugi, zeby mial ladna, rowna glowke :)W dzien moze byc troche na pleckach i troche na brzuszku.Jesli idzie o brzuszek - dobrze jest dziecko polozyc na nim po jedzeniu - ladnie sie odbije a przy okazji wymasuje sobie brzuszek i moze kolki nie bedzie.Z tym, ze jesli dziecko jest na brzuszku - to zawsze pod kontrola mamy :)PozdrawiamYM
    • Gość: guest Re: ulozenie niemowlaka do snu IP: *.* 26.09.01, 22:14
      Gosiu,kilka dni temu pisałyśmy na ten temat. Cofnij się o 3 dni i znajdź "Jak długo noworodek może spać na brzuszku? ".Tam znajdziesz kilka odpowiedziPozdrawiam Basia
    • Gość: guest Re: ulozenie niemowlaka do snu IP: *.* 02.10.01, 14:04
      Gosiu,mój Marek spał całe niemowlęctwo na boku i jest prosty jak strzała (5.5roku), ma ładną główkę i do tej pory tak zasypia. Na pleckach odpadało zawsze, chyba że już podczas snu, a na brzuchu zawsze była awantura. W pozycji na boku nie ma szans na zachłyśnięcie, a jeśli dziecko tak lubi, to czemu nie? Tylko raz na prawym, raz na lewym.PozdrawiamAlinaD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka