Gość: guest IP: *.* 06.11.01, 12:12 Moja trzymiesięczna córeczka karmiona jest piersią. Jestem ciekaw, od kiedy jest możliwe (od kiedy byłoby wskazane) urozmaicenie jej diety soczkami, przecierami i innymi pokarmami stałymi tego typu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Stałe pokarmy IP: *.* 06.11.01, 14:08 Ja zaczęłam wprowadzać soczki kiedy mój syn skończył 4 miesiące, podawałam mu wtedy również jabłka z firmy "Gerber" , które są przeznaczone dla dzieci od 4 miesiąca życia. Pozdrawiam Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Stałe pokarmy IP: *.* 07.11.01, 21:17 Jestem mamą 6,5-miesięcznego Bruna. Do tej pory karmie piersią, i jeszcze długo zamierzam. Co do stałych pokarmów: ze względu na to, iż muszę wracać do pracy jak syn będzie miał 7 miesięcy, już od miesiąca (czyli miał 5 i pół) zaczęłam powoli wprowadzać mu stałe pokarmy. Najpierw przez kilka dni jabłuszko ze słoiczka. Nie szło na początku łatwo, ale się nie załamywałam. I mam tego efekty. Może i nie dużo, ale chętnie.Jeśli Wasze dziecko przybiera odpowiednio na wadze, to radzę poczekajcie z wprowadzaniem stałych pokarmów co najmniej do ukończenia przez Waszą pociechę 5 miesiąca (a najlepie dopiero pod koniec 5). Jak macie pytania, służę. Gooh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Stałe pokarmy IP: *.* 08.11.01, 11:38 W 5 miesiącu możesz zacząć podawać jabłuszka, soczek jabłkowy i zupkę jarzynową, te z mięsem podaję od 6 miesiąca. PaKruszynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Stałe pokarmy IP: *.* 12.11.01, 14:22 Jesli dziecko karmione jest piersia i prawidlowo przybiera na wadze najlepij podawac mu dodatkowe pokarmy dopiero w 7-mym miesiacu, podaje informacje za poradnia laktacyjna tudziez za instytutem karmienia piersia...no, chyba, ze maluch szybko rosnie, to od 4-tego soczki, od 5-go zupki...Moja mala ma pol roku i oprocz piersi b,żadko podaje jej soczki, bo moje mleko jest najzdrowsze dla niej..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś