Dodaj do ulubionych

mycie dziąseł

15.11.06, 22:38
Od paru dni synek dostaje kaszki, chce mu myć buźke tzn dziąsełka po
jedzonku, ale jak to zrobić? Paluchem do buzi - jakoś to do mnie nie trafia!
jak to robicie?
Obserwuj wątek
    • mama.dawida Re: mycie dziąseł 15.11.06, 23:08
      mozesz kupić taką specjalną szczoteczkę zakladaną na twój wskazujący palec i w
      ten sposób myćdziecku (a przy okazji masować) dziąsełka i w przyszłości
      pierwsze ząbki. Ewentualnie gazik + woda. Pozdrawiam
    • pdabr mama.dawida 16.11.06, 09:29
      czy możesz podpowiedzieć,gdzie kupić taką szczoteczkę? (i też myje się
      przegotowaną wodą?)Z góry dziekuję i pozdrawiam, Patrycja
      • s.poline Re: mama.dawida 16.11.06, 09:51
        hej. to jest taka nakladka na palec z mieciutka gumowa glowka. ja mialam firmy canpol babies i kupilam w jakims supermarkeciu. teraz mamy "masazer" chicco- POLECAM!!!!!!!!!! genialna sprawa. kupilam komplet masazer+szczoteczka. jest to cos podobnego do doroslej szczoteczki na gumowej raczce z glowka okragla rowniez gumowa. ma zakladany pirscien ktory chroni przed zbyt glebokim wlozeniem do buzi. jaga go uwielbiasmile
        jesli chodzi o gaze to ja tak mylam malej dziaselka od urodzenia az do pierwszych zabkow- nawijalam gazik na palec wskazujacy zmoczony w wodzie i dokladnie mylam dziasla i jezoreksmile
        • pdabr Re:s.poline 16.11.06, 10:04
          A ile kosztuje taki komplet chicco?I czy można go stosowac od pierwszego ząbka?
          My mamy na razie jeden (niedługo skończymy 7 miesiąc).Dzięki, Patrycja
          • s.poline Re:s.poline 16.11.06, 13:33
            nie pamietam ile zapłaciłam, ale chyba ok. 27-35 zł. W skład takiego zestawu wchodza: masżer, szczoteczka + 2 pojemniki i nakładka zabezpieczająca. napawde warto. masazera sie uzywa jak dziecko nie ma jeszcze zabkow az do pierwszych 8 zabków. gdy dziecko ma powyzej 8 zabkow przechodzi sie na szczoteczkesmile
            • pdabr Re:s.poline 16.11.06, 15:08
              Bardzo dziękuję!
            • gosia336 Re:s.poline 16.11.06, 22:18
              dlaczego niby masazera uzywa sie od 0do8 zabkow anie np od 0do 2 lub 10 czy nie
              zastanowilas sie ze to kompletnie bez sensu ,szczotki powinno sie uzywac od
              pierwszego zeba tym bardziej ze szczoteczka mozna rowniez wymasowac dziasla
        • aniadukat Re: mama.dawida 16.11.06, 13:28
          a ile orientacyjnie kosztuje taka nakładka??
          • s.poline Re: mama.dawida 16.11.06, 13:33
            ja zapłaciłam za te nakladke canpol babies dokładnie 5 złsmile
    • mama.dawida Re: mycie dziąseł 16.11.06, 17:11
      Za szczoteczkę zakładaną na palec (canpol b.) zapłaciłam około 6 zł. Dla mnie i
      mojego synka to świetna sprawa bo jak małego swędziały dziąsła to brał wszystko
      do buziaka a najlepszy to był mamy palec właśnie! Więc jak teraz wkładam mu
      sama palucha do buźki to jest wniebowzięty! A do tego jeszcze przyjemny
      masażyk...
      • s.poline Re: mycie dziąseł 17.11.06, 21:52
        www.allegro.pl/item141904150_szczoteczka_do_mycia_zabkow_na_palec_canpol.html
        to jest link do aukcji allegro na te nakladkesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka