aniadukat 15.11.06, 22:38 Od paru dni synek dostaje kaszki, chce mu myć buźke tzn dziąsełka po jedzonku, ale jak to zrobić? Paluchem do buzi - jakoś to do mnie nie trafia! jak to robicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.dawida Re: mycie dziąseł 15.11.06, 23:08 mozesz kupić taką specjalną szczoteczkę zakladaną na twój wskazujący palec i w ten sposób myćdziecku (a przy okazji masować) dziąsełka i w przyszłości pierwsze ząbki. Ewentualnie gazik + woda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pdabr mama.dawida 16.11.06, 09:29 czy możesz podpowiedzieć,gdzie kupić taką szczoteczkę? (i też myje się przegotowaną wodą?)Z góry dziekuję i pozdrawiam, Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
s.poline Re: mama.dawida 16.11.06, 09:51 hej. to jest taka nakladka na palec z mieciutka gumowa glowka. ja mialam firmy canpol babies i kupilam w jakims supermarkeciu. teraz mamy "masazer" chicco- POLECAM!!!!!!!!!! genialna sprawa. kupilam komplet masazer+szczoteczka. jest to cos podobnego do doroslej szczoteczki na gumowej raczce z glowka okragla rowniez gumowa. ma zakladany pirscien ktory chroni przed zbyt glebokim wlozeniem do buzi. jaga go uwielbia jesli chodzi o gaze to ja tak mylam malej dziaselka od urodzenia az do pierwszych zabkow- nawijalam gazik na palec wskazujacy zmoczony w wodzie i dokladnie mylam dziasla i jezorek Odpowiedz Link Zgłoś
pdabr Re:s.poline 16.11.06, 10:04 A ile kosztuje taki komplet chicco?I czy można go stosowac od pierwszego ząbka? My mamy na razie jeden (niedługo skończymy 7 miesiąc).Dzięki, Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
s.poline Re:s.poline 16.11.06, 13:33 nie pamietam ile zapłaciłam, ale chyba ok. 27-35 zł. W skład takiego zestawu wchodza: masżer, szczoteczka + 2 pojemniki i nakładka zabezpieczająca. napawde warto. masazera sie uzywa jak dziecko nie ma jeszcze zabkow az do pierwszych 8 zabków. gdy dziecko ma powyzej 8 zabkow przechodzi sie na szczoteczke Odpowiedz Link Zgłoś
gosia336 Re:s.poline 16.11.06, 22:18 dlaczego niby masazera uzywa sie od 0do8 zabkow anie np od 0do 2 lub 10 czy nie zastanowilas sie ze to kompletnie bez sensu ,szczotki powinno sie uzywac od pierwszego zeba tym bardziej ze szczoteczka mozna rowniez wymasowac dziasla Odpowiedz Link Zgłoś
aniadukat Re: mama.dawida 16.11.06, 13:28 a ile orientacyjnie kosztuje taka nakładka?? Odpowiedz Link Zgłoś
s.poline Re: mama.dawida 16.11.06, 13:33 ja zapłaciłam za te nakladke canpol babies dokładnie 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mama.dawida Re: mycie dziąseł 16.11.06, 17:11 Za szczoteczkę zakładaną na palec (canpol b.) zapłaciłam około 6 zł. Dla mnie i mojego synka to świetna sprawa bo jak małego swędziały dziąsła to brał wszystko do buziaka a najlepszy to był mamy palec właśnie! Więc jak teraz wkładam mu sama palucha do buźki to jest wniebowzięty! A do tego jeszcze przyjemny masażyk... Odpowiedz Link Zgłoś
s.poline Re: mycie dziąseł 17.11.06, 21:52 www.allegro.pl/item141904150_szczoteczka_do_mycia_zabkow_na_palec_canpol.html to jest link do aukcji allegro na te nakladke Odpowiedz Link Zgłoś