Dodaj do ulubionych

!!!PRZEPAJAĆ???????!!!!

IP: *.* 29.11.01, 20:33
Drogie Mamusie. Za kilkanaście dni będę mamą i mam do Was pytanie: czy oprócz karmienia piersią powinno się przepajać dziecko jakimiś herbartkami? Są na to różne szkoły, że niby od 6 miesiąca...sama nie wiem pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: !!!PRZEPAJAĆ???????!!!! IP: *.* 29.11.01, 20:41
      Wystarczy tylko pierś. No chyba, ze dzieciątko będzie miało kolki to czasami lekarz zaleca podanie kilka łyczków rumianku np. ale łyżeczką!!!A przez 6 m-cy wyłącznie pierś i nic więcej dzidzi do szczęścia nie trzebapozdroAga z bąblami:hello:
      • Gość: guest Re: !!!PRZEPAJAĆ???????!!!! IP: *.* 29.11.01, 20:54
        Moja córa nigdy nie chciała nic więcej do picia, wystarczała jej pierś. Czsami próbowałam dac jej herbatkę, ale nic z tego. Teraz też, a ma już 9 miesięcy nic nie chce pić i zdrowo sie chowa!!!
    • Gość: guest Re: !!!PRZEPAJAĆ???????!!!! IP: *.* 29.11.01, 21:31
      Witam :)A ja mam syna 8 tygodniowego i dwa razy dziennie daje mu herbatke HIPP (30 ml) rumiankowa ( ale dopiero jak skonczyl 5 tygodni zaczelam mu podawac) a w buteleczce dodaje kropelki przeciw kolce Bobotic profilaktycznie i witamine D3 bo inaczej wyplowa. Podaje z butelki i chetnie pije a potem dostaje cyca i ssie jak "mailina"Pozdrwaiam,Thessip.S. Jak mowia sa rozne szkoly ale matka wie najlepiej co dla jej dziecka jest potrzebne wslochaj sie w instynkt bedziesz widziec co robic :)
      • Gość: guest Re: !!!PRZEPAJAĆ???????!!!! IP: *.* 30.11.01, 12:00
        Hm... z tym instynktem to róznie bywa. Naczytałam sie książek, w szkole rodzenia też mówili, żeby nie dopajać no to nie dopajałam. Tyle, że prawie nie odwodniłam dziecka! Fakt, urodził sie, gdy było lato. Poradź sie po prostu dobrej położnej albo lekarza, kiedy juz bobasek będzie na świecieAnia
    • Gość: guest Re: !!!PRZEPAJAĆ???????!!!! IP: *.* 30.11.01, 13:09
      Ja nie dopajałam małej aż do lata. Urodziła się w marcu i lekarz poradził, że w czasie upałów trzeba trochę dopoić. Musisz obserwować dzidziusia i napewno dostrzeżesz kiedy trzeba dać dodatkowe picie. Wiesz napewno już że pierwsze łyki z piersi właśnie gaszą pragnienie malca. PozdrawiamKruszynka
    • Gość: guest Re: !!!PRZEPAJAĆ???????!!!! IP: *.* 30.11.01, 13:55
      Ja do 6 miesiaca nie dopajalam i nie dokarmialam. Maly urodzil sie we wrzesniu. Jak bedzie lat -i upaly to mysle , ze bedziesz musiala dopajac - chodz wiem , ze moj maly w lecie najbardziej lubil gasic pragnienie piersia.Obserwoj dzieck - sama zobaczysz. Zdaj sie na intuicje i porade lekarza ktorego wybierzesz dla sojego dzidziusia. Wazne jest , zebys do tego lekarza miala zaufanie , a on Ci pomoze wtej kwestii i wielu innych.
    • Gość: guest Re: !!!PRZEPAJAĆ???????!!!! IP: *.* 30.11.01, 16:20
      DZIĘĘĘĘĘĘKI MAMUŚKI!!!!!!
      • Gość: guest Dziewczyny Ratunku!!!!!!! IP: *.* 30.11.01, 21:34
        Moj maly (2mies.)ma zaparcie.Poradzcie bo nie wiem co juz mam robic. Dalam mu rumianku ale nadal krzyczy i sie "spina" i nie da sobie nawet pomasowac brzuszka.Ratujcie bo nie wiem co mam zrobic i jak mu pomoc???
    • Gość: guest Re: NIE PRZEPAJAĆ!!!! IP: *.* 02.12.01, 11:01
      Przez pierwsze 6 miesięcy dziecku naprawdę do szczęścia nic więcej nie potrzeba... tylko cyc. Gdy dzidzi się chce jeśc - cyc, gdzy się chce pić - cyc. Moja córka ma teraz 4 lata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka