Gość: guest IP: *.* 05.12.01, 17:32 Mam mieszane uczucia, czy budzic moje malenstwo do karmienia, jezeli tak smacznie spi 5-6 godzin? (Wika ma 6 tyg.) Co robic, zeby miec wiecej pokarmu? (nie pijam bawarek i mleka...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: karmienie IP: *.* 05.12.01, 18:05 Witam Co do spania to sprawdz sobie moj post "8-godzinny nocny sen 2-miesiecznego dziecka" (jest ponizej Twojego). Polecam Ci herbatki mlekopedne HIPPA albo Herbapolu, jedna dziennie wystarczy a jak zauwazysz ze pokarmu jest za duzo to zrob przerwe w ich piciu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: karmienie IP: *.* 05.12.01, 18:47 Ja mojego synka nie budziłam w tym wieku, a przybierał bardzo ładnie.Są herbatki laktacyjne dla mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: karmienie IP: *.* 05.12.01, 20:18 nie budz,jesli dobrze przybiera w koncu karmi sie na zadanie a nie na godzine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: karmienie IP: *.* 06.12.01, 09:33 Nie pij żadnych bawarek a napewno już nie mleko. Proponuje dużo wody niegazowanej. A tak w ogóle to skąd wiesz , że masz mało pokarmu skoro taka mała dzidzia przesypia tyle godzin?Jest tylko jeden problem: ssanie w nocy pobudza laktację, a jeżeli dzidzia chce spać a nie jeść i rzeczywiście masz mało pokarmu, to może powinnać zacząć ściągać w nocy ( to napewno zwiększy produkcję mleczka) Powodzenia. Ja mam to już za sobą.P.S. Aha, ok. 6 tygodnia wzrasta apetyt u dzidzi. Jak będzie głodna to poprostu częściej przystawiaj (tylko nie dokarmiaj sztucznie!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: karmienie IP: *.* 06.12.01, 13:09 Ja nie budzę mojej 6-tygodniowej Luizki - wczoraj przespała od 1530 do prawie 21 i jak się obudziła, to jeszcze nie była mocno głodna i trochę z nami "pogugała" przed kąpielą. Herbatka HIPP na laktację chyba jest dobra, bo jak wypiłam 3 filiżanki 2 dnia po porodzie, to na 3 dostałam takiego nawału, że myślałam, że mi piersi PĘKNĄ, a ja wraz z nimi z bólu!Kasia R mama Luizy, która ma 6 tygodni i przysypia, a dobrze przybiera na wadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: karmienie IP: *.* 06.12.01, 15:04 Wielkie dzieki za dodanie otuchy i niformacje! Pijam duzo mineralek (tak kazali w szpitalu), tylko jak tu przetlumaczyc babciom, ze pokarm robi sie z krwi, a nie z mleka krowiego...? Pozdrawiam - M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: karmienie IP: *.* 07.12.01, 21:41 Trzeba pić zioła mlekopędne i piwo karmelowe (jak nie lubisz smaku piwa polecam napój, który można nabyć drogą kupna w IKEI - nazywa się Julmust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: karmienie IP: *.* 07.12.01, 22:00 Mysle, ze jesli dobrze przybiera na wadze to nie musisz budzic, ale z drugiej strony czy po takiej dluzszej przerwie nie odczuwasz przepelnienia piersi? Ja po dwoch godzinach juz czuje silny naplyw pokarmu (moja Madzia ma 9 tygodni, w dzien je co dwie godziny w nocy co cztery). Wszystko zalezy od indywidualnych potrzeb dziecka, jesli ladnie przybiera to jest OK.PozdrowieniaAga Odpowiedz Link Zgłoś