Dodaj do ulubionych

do p. doktor

20.09.06, 22:52

Obserwuj wątek
    • goosiaa3 Re: do p. doktor 20.09.06, 22:59
      uppsss za szybko sie wcisnelo:)..
      problem jest taki:
      dziecko od 6 tyg zycia przeszlo z piersi na nan 1. Mimo ze tolerancja dobra niestety wystapila po jakis 3 tyg wysypka na policzkach przedramionach i udach po wizycie u lekarza stwierdzono skaze bialkowa. dziecko przeszlo na nutramigen ktory jadlo przez okolo 2 tyg ale niestety byla bardzo zla tolerancja, kolki, placze, prezenie a i wysypke wogole nie ustapila wiec decyzja lekarza dziecko stopniowo przeszlo na Bebilon pepti i wszystko sie uspokoilo,super kupki,miekki brzuszek dziecko cud ale... wysypka jest nadal! i tak po 3 tyg udalam sie do lekarza dowiedziec sie co dalej i pokazac dalej wysypana buzke, ramiona i nozki (dodam ze dziecko caly czas smarowane jest masciami zeby wysypka ustepowala i jak smarowane jest to wysypka zanika ale tylko jak przestane smarowac zaraz wraca)no wiec lekarz oznajmil ze trzeba poczekac nastepne 3 tyg i maly dostal krople odczulajace fenistil. Ale ja zaczynam uwazac ze dziecko nie moze byc caly czas smarowane masciami tym bardziej iz one sa ze sterydami.i nie weim co robic. i co jesli za 3 tyg dalej bedzie wysypka????
      az sie boje kolejnych zmian..
      • barbara.gierowska Re: do p. doktor 21.09.06, 15:23
        witam,
        może poradzic się jeszcze dermatologa dziecięcego ? zmiany skórne nie muszą być
        zawsze wykładnikiem alergii,mogą np wynikać ze zaburzeń łojotokowych.
        Ale musi to ocenić ktoś,kto je zobaczy.
        A poza tym proszę jeszcze przeanalizować,czy przyczyną nie jest jakiś kosmetyk
        czy proszek do prania ?
        Pozdrawiam

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka