szarlota123 17.11.06, 07:58 Dziewczyny mam pytanko, może głupie. w książece zabawy fundamentalne jest taka zabawka do zrobienia do butelki wlać płyn + barwnik spożywczy. No i właśnie co to jest barwnik spożywczy pozd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa_mewa Re: Zabawy fundamentalne 17.11.06, 09:40 Na przykład taki do barwienia jajek - tylko nie wiem czy kupisz o tej porze roku Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Zabawy fundamentalne 17.11.06, 23:16 Ja zainspirowana zabawami fundamentalnymi zrobiłam taką zabawkę dla synka i dodałam pigmenty do farb (zostały mi od remontu) -wstrzykiwałam je w rózne miejsca strzykawką z długą igłą. Tylko bardzo niewiele bo one silnie barwią I powrzucałam wszystkie muszelki i koraliki jakie znalazłam. Dosypałam też kolorowych kamyczków (takie cukierki). Wyszło fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: Zabawy fundamentalne 18.11.06, 08:01 A wlałaś do butelki płyn do mycia naczyn a potem wstrzykiwałas do butelki te pigmnenty, ? Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Zabawy fundamentalne 18.11.06, 12:19 właśnie tak zrobiłam. Tylko, ze po jakimś czasie pigmenty w ogóle rozpuszczają się w płynie więc zabawka nie moze za długo czekać za nim da się ją dziecku Acha- i trochę trwało zanim znalazłam bezbarwny (prawie) ale gęsty płyn) Odpowiedz Link Zgłoś